Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korig fér bele,...

Hány éves korig fér bele, hogy valaki nappali tagozaton tanuljon és a szüleivel éljen?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, szeretnék még elvégezni 2 egyetemet, az egyiket most fogom kezdeni ősszel. Minden nyáron kimegyek dolgozni külföldre és év közben is dolgozok, tehát nem kérek itthonról pénzt, a számláimat, könyveimet egyéb dolgaimat fizetem én, de a rezsibe nem adok bele, mert egy ft megtakarításom sem lenne. A szüleim ezt nem sérelmezik, ők örülnek, hogy tanulni akarok.

Persze tudom ez egyéni dolog, mindenki döntse el magában, ha engem nem szekálnak akkor így jó, de a ti véleményetekre is kíváncsi lennék, hogy vajon külső szemlélőként ez mennyire durva? Elvégre még 25-27 éves koromig nem fogom ellátni magam teljesen, és csak ezek után fogok a saját lábamra állni.

Köszi ha válaszoltok!

2012. jún. 3. 10:58
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

21# igen! Rengeteget köszönhetek szüleimnek, borzasztó szerencsés vagyok ebből a szempontból:)

Remélem nagyon, hogy egyszer vissza tudom adni nekik ezt a rengeteg segítséget. Nélkülük az érettségiig sem jutottam volna el:)

2012. jún. 3. 18:05
 22/29 anonim ***** válasza:

Még gimis vagyok, de ugy gondoltam hogy a legtöbb szép lány az bölcsész/média/turisztika/közgáz/valami pénzügyi hülyeségre megy. :D

De akkor megnyugodtam hogy ttk-n lesznek szép lányok. :D

MOndjuk engem legjobban a biosz érdekel.

2012. jún. 3. 21:41
 23/29 A kérdező kommentje:
Ne aggódj, lesznek ott szép lányok is ha odamész!:D
2012. jún. 3. 22:34
 24/29 anonim ***** válasza:

Én 27 vagyok, most szerzem meg 2 hét múlva a 2. diplomám (nem gagyi diplomáról van szó). Most kaptam meg életem első állását is.

Nem azt mondom, hogy ez követendő, de én nem bánom, hogy így alakult. Közben doktoranduszkodtam is az előző egyetememen, volt jövedelmem, igaz, azt félre tudtam tenni, hogy a mostani sulimat fizessem, mert voltak olyan jó fejek a szüleim, hogy támogattak.

Én úgy vagyok vele, hogy szerencsés az ember, ha ez megadatik neki, és ha nem él vele vissza, akkor miért ne fogadja el a segítséget?

Tehát én örülök, hogy így döntöttem. Amit viszont hiányolok, hogy eddig nem dolgoztam. Ha még egyszer élhetnék, biztos, hogy már jóval korábban vállaltam volna alkalmi munkákat, diákmunkákat, hogy legyen gyakorlatom.

Erre a kérdésre szerintem nincs egyértelmű válasz. Én úgy vagyok vele személy szerint, hogy tovább már nem bírtam volna a nappali tagozaton tanulást, beleuntam nagyon. A mesterképzést a 2. szakomon már levelezőn/estin fogom csinálni pár év múlva.

De én azt sem ítélem el, aki még húszas évei végén is tanul (ha tényleg tanul és nem csak elodázza a munkába állást). Én személy szerint már nem bírnám, de ez én vagyok, ettől még nem ez az abszolút igazság.

27/N

2012. jún. 3. 23:07
 25/29 anonim ***** válasza:
én is úgy gondolom, hogy az első diploma megszerzéséig indokolt eltartani a csemetét, onnantól igenis úgy érezném, hogy megadtam neki mindent, ami a boldoguláshoz/elinduláshoz szükséges, nyugodtan a saját lábára állhat. az, hogy még utána szeretne tanulni az szép és jó, de azt már oldja meg maga.
2012. jún. 4. 07:42
 26/29 anonim ***** válasza:
Én mindvégig a szüleimmel laktam, mert nem nősültem meg. Most nem abból indulj ki, hogy mások esetében mi a helyzet, a szempont az legyen, hogy senkinek se legyen a terhére, ha náluk laksz. Ha jól megvagytok egymással és mindenben meg tudtok egyezni, akkor szerintem felesleges ebből most gondot csinálni. Ha majd látod, hogy jobb ha továbblépsz, akkor továbblépsz.
2012. jún. 4. 11:30
 27/29 anonim válasza:

Szerencsés vagy, hogy nincsenek anyagi problémáitok és a szüleidnek van lehetősége eltartani. Ha ez nem okoz nekik problémát akkor ne agyalj rajta :)

Én 18 évesen leérettségiztem. Majd utána OKJ, azután Egyetem. Holnap pedig államvizsgázom :))) Idén leszek 26 éves.

Érettségi óta folyamatosan dolgozom. 5 évig diákmunkát végeztem, most második éve van rendes munkahelyen, bár az is csak részmunkaidős. Amióta dolgozom egy rágógumit nem kértem itthonról. És kérdés nélkül beleadok a rezsibe+kajába, mert tudom, hogy szükség van rá. Amint el tudok helyezkedni, azonnal költözök el itthonról, nem szeretnék a szüleim nyakán élni. Mert én a jelenlegi helyzetet is így élem meg. Pedig nem kéne, mondták is.

2012. jún. 4. 12:38
 28/29 anonim válasza:
Előző voltam. Még annyi, hogy nappalin tanultam én is.
2012. jún. 4. 12:42
 29/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: sok sikert az államvizsgádhoz! Én is most fogok, de nekem még van egy hetem!! :)
2012. jún. 4. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!