Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korig fér bele,...

Hány éves korig fér bele, hogy valaki nappali tagozaton tanuljon és a szüleivel éljen?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, szeretnék még elvégezni 2 egyetemet, az egyiket most fogom kezdeni ősszel. Minden nyáron kimegyek dolgozni külföldre és év közben is dolgozok, tehát nem kérek itthonról pénzt, a számláimat, könyveimet egyéb dolgaimat fizetem én, de a rezsibe nem adok bele, mert egy ft megtakarításom sem lenne. A szüleim ezt nem sérelmezik, ők örülnek, hogy tanulni akarok.

Persze tudom ez egyéni dolog, mindenki döntse el magában, ha engem nem szekálnak akkor így jó, de a ti véleményetekre is kíváncsi lennék, hogy vajon külső szemlélőként ez mennyire durva? Elvégre még 25-27 éves koromig nem fogom ellátni magam teljesen, és csak ezek után fogok a saját lábamra állni.

Köszi ha válaszoltok!

2012. jún. 3. 10:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

11:59

Itt is jöttek volna a hasonló válaszok, ha nem anticipálta volna őket az 1. és 3. válaszoló.

2012. jún. 3. 13:00
 12/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem értem, miért kell valakit lepontozni csak azért, mert egyrészt a családjában az a szokás, hogy nem lógunk a másik nyakán... másrészt senkinek nincs gyomra 30 éves koráig még a szülőknél élni.

Én leírtam a véleményemet, ami nálunk generációk óta elfogadott. Ha tanulni akar valaki, az meg tudja tenni bömbölő gyerekek mellett is. És jól!!!

Másik: 25-27 éves korodig nem tudod magad ellátni, kérdező? Ez elég gáz...

2012. jún. 3. 14:19
 13/29 A kérdező kommentje:

Utolsó: nem szavaztalak le! Miért ne tudnám magam ellátni? Nem írtam sehol:)

De én az alapszakot is diákmunka és gyakorlat közben csináltam, így most a mesterszakot is így szeretném. Amúgy vegyész vagyok.

Nagy a házunk, anyukámékat nem zavarja, most költözzek egy albérletbe és fizessek oda jó sokat? Én megértem a te álláspontodat is, de nem szólom le, a véleményedet szépen is közölhetted volna, én sem lehurrogni járok ide.

Köszi a válaszokat!

2012. jún. 3. 15:10
 14/29 anonim ***** válasza:

Az első véleményem nem lehurrogás volt. Hanem vélemény.

Amúgy pedig itt írtad: "Elvégre még 25-27 éves koromig nem fogom ellátni magam teljesen, és csak ezek után fogok a saját lábamra állni."

2012. jún. 3. 15:28
 15/29 anonim ***** válasza:
Ha van lehetőséged, akkor használd ki, bátran, én nem vagyok semmi jónak az elrontója. De ha akarsz egyszer majd családot, az nem fog téged megvárni 40 éves korodig.
2012. jún. 3. 15:29
 16/29 anonim ***** válasza:
58%

Én is azt gondolom, hogy az 1. diploma után már el kell tudni tartani magadat. Nem kell albérletbe költöznöd, ha nem akarsz (főleg ha nincs párod, akivel mennél), ezzel megspórolod az albérlet díját. Rezsit az albiban is külön kell fizetni, abba illik beszállni otthon, legalábbis illik felajánlani, hogy beszállsz. És... a kaja sem a hűtőben terem, rengetegbe kerül minden.

Lehet, hogy így nem lenne megtakarításod, de pillanatnyilag abból tartanak el a szüleid, amit maguknak megtakaríthatnának idős éveikre (orvos, gyógyszer stb.). Tehát nem a saját megtakarításodat költöd, hanem az övükét. Az mennyivel jobb? Át kéne gondolni még egyszer ezt a dolgot.

De ha NEKED belefér, ne foglalkozz mások véleményével.

2012. jún. 3. 17:07
 17/29 A kérdező kommentje:

Ja, kaját azt veszek magamnak, meg itthonra is, azt elfelejtettem, de remélem ha bejön a dolog és nekiállok dolgozni, utána havi összegekkel tudom őket támogatni majd.

TTK-ra csak csúnya lányok járnak? Utolsó előtti: melyik TTK-n voltál már? Nálunk ugyanolyan lányok vannak mint mindenhol máshol és a vegyészek között is voltak még modellek is. Én nem vagyok modell, de nem vagyok szerintem csúnya. Mások szerint se.

2012. jún. 3. 17:41
 18/29 A kérdező kommentje:

A saját lábamra állni-t úgy értettem, hogy nem fogok albérletbe költözni vagy egyedül élni. A diákmunkáimat az utóbbi időkben amúgy felváltotta egy majdnem teljes munkaidős délutános és hétvégés úgymond szakmai gyakorlat, de rendes fizetést kapok érte. A pénzt félreteszem, hogy mire végzek tudjak venni egy lakást. Most arra gyűjtök.

Bár már így is el tudnék menni viszonylag jó fizetését dolgozni, de ha bejönnek a számításaim, 4-5 év múlva a 3-4-szeresét kapom majd. Ezért is törtetek annyira :S

2012. jún. 3. 17:49
 19/29 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem simán belefér a tanulás akár életed végéig is ebben a sz@r válságban.Én 23 éves vagyok,de idén,vagy jövőre fogok elkezdeni egy másik egyetemet.És ha belefér,akkor jöhet a mesterkurzus is hahaha.
2012. jún. 3. 18:01
 20/29 anonim ***** válasza:
65%

Teljesen normális hozzáállás mindkét oldalról.

Te tanulsz, hogy ne a "munkanélküli vagyok, mindenki hibás csak én nem" címmel topicolj egynéhány év múlva itt a gyk-n. Nagyon tudatos és korrekt a hozzáállásod, hogy azért tanulsz hogy később a magad erejéből boldogulj.

A szüleid előtt le a kalappal hogy támogatnak, igazán összetartó és szerető családod lehet, ez manapság ritka.

Az emberek hajlamosak könyvelő módjára gondolkodni a családot illetően is, szerintem ez nem egészen így működik.

Véleményem szerint a szüleidet is boldoggá teszi hogy van egy okos lányuk, aki a segítségükkel pár év múlva sikeres, önálló, dolgozó emberré válik, aki ugyanúgy továbbadhatja ezt a mintát majd a saját gyerekeinek.

2012. jún. 3. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!