Fontos számodra családalapításnál, hogy a leendőbelid diplomás vagy szakmunkás?
Amikor összejöttem a vőlegényemmel, csak egy érettségije volt, pedig 21 évesek voltunk,én akkor fejeztem be a BA-t. Most ő az orvosin végzős.
Nem számított, nem ez számít, hanem NEKEM az számít, hogy értelmes legyen, és próbáljon folyamatosan fejlődni, továbblépni az ember. Szinte mindegy, hogy milyen téren, de nekem fontos, hogy mindig akarjon feljebb jutni az ember a létrán, és nem karrierre gondolok, hanem egyszerűen se süppedjen bele a falfestésbe 20 évre, hanem legyen ambíciója terve, motivációra a továbblépésre.
Ha nem is diplomás életem párja, mégis szeretnék felnézni rá, és egy olyan emberre nem tudnék felnézni, akinek annyi az össz ambíciója, hogy megéljen a fizetéséből, és mindig legyenek új falak, amiket kifesthet.
És most nem az érzelmi intelligenciáról írtam, mert az megint egy másik kérdés.
Hát nálam így néz ki a fontossági sorrend:
Tisztességes (szóval becsületes is és nincs dolga a törvénnyel)
Értelmes - na ez az, amit SEMMILYEN diploma nem ad meg
Van életcélja, önálló gondolatai és vélemnénye, kitartó ember
Jóindulatú
Én erre csak annyit írnék, hogy az én párom szakmunkás, egy cégnél karbantartó, de sokszor hívják maszekolni is, ami plusz pénzt jelent. Volt pár éve egy pasim, akinek két diplomája volt és egyszerűen nem talált munkát. A lexikális tudása nagy volt, de egy igazi kocka, tunya, tehetségtelen, muja ember volt. Míg a mostani párom egy alkalmazkodó, karakán ember, ezért is keresik annyian.
Szóval a papír olykor tényleg sz*rt nem ér. Lehet valakinek egy raklap diplomája és húsz tonna oklevele, de ha egy kommunikálni nem tudó antitalentum és a gyakorlati dolgokhoz sík hülye, az lóf*szt nem fog elérni az életben.
27/L
* aki azt írta hogy neki bizony fontos, az nézzen nagyon magába...
Szerintem neked kéne magadba nézni. Én nem személyeskedtem, nem hurrogtam le senkit, őszintén leírtam a véleményemet, mert a kérdező kérdezett. Te meg azt hiszed, te vagy a világ közepe.
Jó példa vagy arra, hogy tényleg nem a diploma teszi az embert. (Amit egyébként én is írtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!