Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fontos számodra családalapítás...

Fontos számodra családalapításnál, hogy a leendőbelid diplomás vagy szakmunkás?

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 08:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
50%
Élő példa: Van egy szakmunkás fiú ismerősöm, festeni szokott nálunk és anyuéknál. Én 28 vagyok, ő pár évvel idősebb nálam. Viszonylag jóképű, van humora, de...Tudjátok, mi vele a baj? Ő még mindig ott tart, hogy a következő fizujából milyen tetkót csináltat, milyen hangfalat vesz a kocsiba, stb. Azért ilyen, mert ilyenek azok is, akikkel együtt dolgozik. A párom velem egyidős, a fizuból albit fizettünk, lakásra gyűjtöttünk( lett is), esküvőt, gyereket tervezünk, autónk nincs, nem is lesz. Hasonlóan gondolkodik, mint én. Talán azért mert az ő környezetében is így gondolkodnak az emberek. Diplomás ő is, diplomásokkal dolgozik. Szerintem mindenki kezdjen magához valóval!
2012. jún. 1. 09:40
 12/28 A kérdező kommentje:

Én tanár szakon tanulok, páromnak mérnök-informatikus diplomája van, hát nincs túl sok közös szakmai témánk :-)))) De másról nagyon jól el tudunk beszélgetni.

Két dolog miatt kérdeztem:

- egyre többször hallom ismerőseim körében, hogy "jó lenne már egy diplomás társ"

- a mostani párom előtt egy szakáccsal jártam, sokszor hallgattam otthon hogy ne tervezzek vele hosszú távra, mert nincs diplomája (teljesen más okból ért véget a kapcsolatunk)

2012. jún. 1. 09:44
 13/28 anonim ***** válasza:
65%

Én diplomás vagyok (nő) a párom szakmunkás. Egyáltalán nem fontos, hogy milyen végzettsége van!!!! Ez a kérdés mekkora hülyeség már de most komolyan???????????

Egy diplomás is lehet tök hülye, és egy szakmunkás is lehet nagyon okos! aki azt írta hogy neki bizony fontos, az nézzen nagyon magába...

2012. jún. 1. 09:47
 14/28 anonim ***** válasza:
66%

ma 09:40

A srác nem azért viselkedik így mert szakmunkás.Alapból ilyen a viselkedése.

Én is ismerek ilyen embereket akiknek az első a tetkó vagy buli.

Ismerek olyan lányt aki nemrég diplomázott le(mérnök) és a buli a mindene.Mint egy plázacica..Pedig diplomás..Ő ilyen természetű.Nem a diplomától függ,ezt kéne már felfogni.

Csak megjegyzem,ha majd a srác talál egy nőt akivel össze akarja kötni az életét,akkor ő is komolyodni fog,és azért fog dolgozni,hogy mindenük meglegyen.Addig meg miért ne szórakozzon??

2012. jún. 1. 09:48
 15/28 anonim ***** válasza:
56%

Van pár rokonom, aki 30 fölött szerzett diplomát és semmivel sem lett több emberileg, sem az intelligenciája tekintetében.Sőt, csak rontott rajtuk, mert eléggé elszálltak maguktól.

Dolgoztam diplomások és szakmunkások között is.Nem volt az ég egy világon semmi különbség!

Anno, mikor a diplomások között dolgoztam egy hónapig önkéntesként, arra nem voltak képesek, hogy engem is megkínáljanak egy kávéval, pedig azt vedelték naphosszat.Nem irigységből vagy rosszindulatból, mert nem volt velem bajuk...Szimplán bunkóság, neveletlenség.

A szakmunkások legalább tudták, hogy illik a kollégákat is megkínálni, ha már az orruk előtt sütizünk, kávézunk.

Ez persze csak egy példa, de kis dolgokból áll össze a kép.

A diplomásnak csupán a lexikális tudása meg a fizetése több(néha még az sem), más különbség nincs.Egyébként sajnos sokan közülük nélkülözik az eredeti gondolkodásmódot, ami számomra például nagyon fontos lenne, mivel makacsul ragaszkodnak ahhoz, amit a könyvekből tanultak és ami a bemagolt dologtól eltér, az ellen kézzel-lábbal tiltakoznak, ez pedig engem, mivel széles látókörű, érdeklődő ember vagyok, nagyon idegesít.

2012. jún. 1. 09:49
 16/28 anonim ***** válasza:
60%
Érdekes módon ilyen kérdéseknél hirtelem megtriplázódik a "nekem van diplomám, de még a saját szememben sem számít" válaszok száma. Az életemre fogadni mernék, hogy az ilyen válaszolóknak még érettségijük sincs.
2012. jún. 1. 10:07
 17/28 anonim ***** válasza:
66%
Nem fontos. A személyiség és maga az ember számít, az pedig nem függ össze a bizonyítvánnyal.
2012. jún. 1. 10:25
 18/28 anonim ***** válasza:
77%

Ostobaság azt hinni, hogy diplomától függ, ki mire költené a pénzét szívesebben.Egy diplomás miért ne akarhatna tetkót meg hangfalat?De ismerek szakmunkásokat, akiknek első volt, hogy házuk legyen, csak aztán jöhetett a többi.

Bölcs ember nem sztereotípiákban gondolkodik.

Egyébként nem értem mire ez a nagy diplomab*ziság ebben az országban?

Legyen diplomás a boltos néni, az álláskereső, a leendő társ...Úgy látszik, az nem számít, hogy sok diplomás van, aki nem vet fel a pénz és az sem fontos, hogy milyen ember?Csak diploma legyen?

A diploma sem ér semmit, ha az értékrend a béka feneke alatt van!

2012. jún. 1. 10:33
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
nekem inkább az a fontos, hogy milyen az élethez való hozzállása, hogy ugyanolyan irányú tervei vannak-e mint nekem... lehet valakinek diplomája, hogyha olyan, amivel nem tud pénzt keresni, nem tud vele kezdeni semmit (inkább nem hozok fel példát), vagy lehet valaki alacsonyabb végzettségű, mégis talpraesett, szorgalmas, aki meg akar és meg is tud élni, vannak céljai, tervei perspektívái. Tehát nekem az a fontos, hogy lehessen vele jövőt építeni, és ne a "majd lesz valahogy" felfogással bírjon:)
2012. jún. 1. 10:44
 20/28 anonim ***** válasza:
81%

Én diplomás vagyok és munkanélküli! Valahogy nem tolonganak értem a diplomás pasik. :D

Nem azt mondom, bizonyos fokig számít nekem is, hogy az illető mennyire művelt, milyen az értelmi és érzelmi intelligenciája. És nyilván, nincs sok szakmunkás, akivel esetleg azonos témákról tudnék beszélgetni, és minden szuperül menne köztünk.

De akkor sem hiszem azt, hogy ez a diplomától függene. Ismerek jó pár agyontanult parasztot, és a világ összes pénzéért sem állnék szóba velük komoly kapcsolat céljából.

Szóval nem csak ettől függ, az tuti.

2012. jún. 1. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!