Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Homoszexuális gyermek szüleitő...

Homoszexuális gyermek szüleitől kérdezném, volt valami előjele, hogy a gyermek az lett ami? Az, hogy apa nélkül nő fel a fiú (csak nő családtagok), egyet jelent azzal, hogy nagyon "el-lányosodik"?

Figyelt kérdés
A kérdés két külön téma, nem következtetem egyiket a másikból.

2012. máj. 30. 10:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
42%
Ja, és az előjelek! Talán a túl zárkózott viselkedés, a nyávogás és a túlzott nőies mozgás
2012. máj. 30. 11:28
 12/24 anonim ***** válasza:
97%

"Erre elmondta, hogy a középső ( ő is 7 éves)fiának az óvónője! figyelmeztette, hogy lehet homokos lesz a gyerekéből."

Az ilyen óvónő mit képzel magáról? :S Normális? Hát kétlem...

2012. máj. 30. 11:35
 13/24 anonim ***** válasza:
93%

Én is hallottam már összefüggésbe hozva az egyedülálló szülőket és a homoszexuális gyerekeket. De szerintem ennyire nem egyszerű.

Leszögezem, vagyok melegellenes, sőt támogatom őket. Ugyanakkor nem tudok egyértelműen állást foglalni amellett, hogy ez genetika, valamilyen szinten hat a nevelés, vagy a gyerekkorban szerzett tapasztalatok.

Leírom, mire gondolok. Van egy ismerősöm, egy huszonéves srác. Szóval nála már tiniként látszott valami, többen piszkálták is, és mostanában kezdi beismerni magának, hogy meleg. És elmondta, kisfiúkorában egy kamasz fiú molesztálta.

Ismerek olyat is, ahol az anya direkt lánynak öltöztette a fiát kiskorában (egyedülálló anyuka), és a fiú meleg.

Szóval valamilyen szinten a hatások is formálhatják ezt. Vagy benne van a hajlam és ezek kihozzák belőle, nem tudom.

2012. máj. 30. 11:39
 14/24 Andizsuzsi ***** válasza:
78%
Ma már bizonyított, hogy a homoszexualitást egy génmódosulás okozza. Mint ismert, Czeizel Endre fia is homoszexuális, pedig ő apa mellett nőtt fel, és a doktor úr saját bevallása szerint rettentően meglepődött, amikor megtudta.
2012. máj. 30. 11:41
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

Az én meleg ismerősöm egy normális családban nőtt fel, egy bátyja van. Általános iskolában sokszor inkább a lányokkal volt jóban, kevésbé a fiúkkal, bár hozzá kell tegyem abból az osztályból a fiúk többsége inkább szakmunkásba ment, ő pedig olvasott volt, kicsit stréberebb. Sokáig csúfolták gyerekként, hogy meleg, de zokon vette. Udvarolt lányoknak is. Már régen egyetemre jártunk, amikor kiderült, hogy tényleg meleg. Ettől még nagyon jó fej, kreatív ember, eléggé sznob, de az nem hiszem, hogy a melegsége miatt van.

Szóval úgymond "egészséges" családban nőtt fel. Egyébként kutattak olyan területen, ahol melegek is fogadhatnak örökbe és az általuk nevelt gyerekek között nem több a homoszexuális.

Érdekes, hogy azt sokan elfogadják, hogy ha egy gyereket homoszexuálisok nevelnek, akkor ő is az lesz. Tőlük kérdezném, hogy ezek szerint a megfelelő mennyiségű homoszexuális befolyásolással az ő nemi identitásuk is megváltoztatható? Hiszen akkor így kell lennie.

2012. máj. 30. 11:49
 16/24 anonim ***** válasza:
97%

Ez a nemiség érdekes kérdés. Én részt vettem Czeizel Endre több előadásán is, és sosem mondta azt, hogy a genetikától lesz valaki meleg vagy leszbikus. Azonban a hajlamot már a gének okozzák, illetve azt is gének határozzák meg, hogy mekkora ez a hajlam. Szóval ha valakiben nincsen meg a hajlam, azt neveléssel nem fogod tudni „átkondicionálni”: lehet, hogy szokása lesz a női ruha viselése, de ugyanúgy a nők felé fog szexuális vágyat érezni. Viszont ha valakiben meg van ez a hajlam (Czeizel szerint ez a társadalom 10-15%-át érinti), akkor őt simán átnevelheted. És valakiknél meg annyira erős ez a hajlam, hogy nevelés nélkül sem tudsz belőle heteroszexuálist nevelni (mármint tudsz látszólag, de személyiségében akkora törést okozol, ami valahol máshol fog kiütközni – tipikus esete a kontrolálatlan agresszivitás, ami nagyon gyakran erőszakos homofóbiában nyilvánul meg).

Példák mindenre vannak: a nyugati társadalomban a férfi-női viszonyok és szerepek teljesen tisztán le voltak fektetve, de a jelenlegi iszlám kultúrában még erősebben, mégis előbukkannak homoszexuális emberek (tehát a szigorú nevelés ellenére is ilyenek), viszont ott vannak a Szamoán élő fafafinik, akiket 3. neműnek nevelnek (azaz nem nőnek), és akik teljesen természetesen folytatnak szexuális kapcsolatot férfiakkal. Vagy az albánoknál voltak azok a lányok, akik fogadalmat tettek, hogy átvállalják a férfiak társadalmi szerepét, ezek után férfiként éltek és viselkedtek (de ezzel a szexuális beállítottságukat nem változtatták meg). De ott vannak az indiai hijrák is…szóval rengeteg példa ilyenekre a világban, és sok mindennek az eredménye az, hogy miért kezd el nőkét/férfiként viselkedni valaki, illetve hogy a saját neme felé forduljon – de biztos, hogy nem a sokat hangoztatott „nyugati liberális fertő” eredménye.

Al_bacsi

2012. máj. 30. 13:30
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
Tudtommal a férfiaknál örökölhető, ami aztán később (neveléstől és környezettől függően vagy függetlenül) vagy kialakul, vagy nem. Ha nincs hajlama rá, lehet hogy kicsit lányos lesz, de ezt vagy kinövi, vagy egyszerűen egy előzékeny férfi válik belőle. A férfiaknál nem tanulható a homoszexualitás.
2012. máj. 30. 17:00
 18/24 anonim ***** válasza:
49%
A legtöbb első szülött kisfiú érzékeny és anyás, ha van apja, ha nincs (mármint velük).
2012. máj. 30. 17:08
 19/24 anonim ***** válasza:
17:00! Ez érdekes, erről nem hallottam. De jó kérdés, hogy ha valaki ízig-vérig meleg, akkor hogy lesz gyereke, aki örökli? :)
2012. máj. 30. 17:26
 20/24 anonim ***** válasza:
73%

Bár az is érdekes, hogy ha egy nő nadrágot húz, és mondjuk erélyesebben, határozottabban viselkedik (pl. Merkel v. Thatcher), az nem tűnik fel senkinek, vagy ha két lány smárol, a legtöbb pasi nem csak hogy elfogadja, de ezt izgatónak találja. De ha egy férfi szoknyát vesz fel, kicsit gyengédebb, mondjuk hetente jár manikűröshöz, vagy csak ha egy másik férfival kézen fogva sétál, az egyből gusztustalan, megvetendő.

Al_bacsi

2012. máj. 30. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!