Csodálatos gyermekkor. Hol van?
Ha nagymamámtól, vagy anyukámtól megkérdezem, hogy milyen volt a gyermekkora, mindig azt válaszolják, hogy csodálatos.
Ekkor én megkérdem, hogy miért? És ők azt válaszolják: Délelőtt iskola, délben hazajöttek, majd ebéd után egybegyűltek a barátaikkal, és övék volt a tér, folyópart, hegy...
Ha az én gyerekem majd megkérdezi tőlem, hogy milyen volt a gyerekkorom, azthiszem más lesz a válasz.
Tényleg elegem van. Bevallom, pityeregve írom ezeket a sorokat. Vegyük csak a mai napot. 5-re (!!!) értem haza. Reggel 7-től. 8 órám volt, 3-kor véget ért az iskolában, azután a zeneiskolában 3:15-től teória 4-ig, 4-től zongora háromnegyed 5-ig. Amíg hazaértem, 5 óra volt. Kereken. Holnap matekdoga, kémiadoga, fizikából és magyarból nagy feleltetés. MINIMUM 3 órát fogok holnapra tanulni. Akkor ha zsinórban számítjuk: 8- ra megleszek mindennel. 10-kor fekszek le. Maradt 2 órám, hogy bármit is csináljak. Ebből MINIMUM fél órát az evéssel töltök. A maradék másfél órában nem fogok leállni tornázni. Most fél órára leültem gépezni. ÉN IS CSAK GYEREK VAGYOK!
És holnap kezdődik elölről. Fél 5-re érek haza. Csütörtök a legnehezebb napok közé tartozik. MINIMUM 2 órát fogok rá tanulni. Csütörtökön megint 5-re érek haza...
És ez így megy tovább. Még mielőtt megkérdeznétek, hogy akkor miért járok zenébe, elárulom: egyik dolog az, hogy nagyon szeretek zongorázni. Ez a legfontosabb. A másik pedig: Ma már elég furcsán néznek arra, aki nem játszik valamilyen hangszeren, vagy nem jár valamilyen sportkörre.
Ahogy ma jöttem haza, már majd összeestem az utcán, annyira fáradt voltam. A fejem már minden 2. nap fáj, annyira fáradt vagyok. Székletem már lassan csak 3 naponta van. Meghízni sehogyan nem tudok.
És ezzel nem csak én vagyok így. Rossz látni, ahogyan a 10 éves gyerekeknek is 7 órájuk van... VAn, hogy sírva jövök haza, vagy hogy lefekvés előtt 1 órás sírógörcsöt kapok. Pedig kiskoromban vidám kislány voltam, rengeteget mozogtam, kutyát sétáltattam, reggel 5-kor mentem fel a hegyre futni, 300 oldalas könyveket 3 nap alatt olvastam ki. Most meg?...
Elég hosszú amit írtam, előre is köszönöm annak, aki elolvassa :)
Más is így van ezzel, vagy csak engem visel ez meg ennyire?
14/L
Hazaértem fél11-kor erre ez a mocskos elmebajos minden mosogatnivalót szokás szerint rámhagyott.A fürdő,a konyha,a wc megint undorító mocsok.Pedig takarítottam mielőtt eljöttem itthon reggel.És most takarítás után leültem a gyakorikérdések elé.Nem lesz már időm aludni,pedig mégcsak fél2 van.8kor már munkában leszek,és úgy terveztem hajat göndörítek,szőrtelenítek,fürdök,hajatmosok és rendbeteszem magam.Aztán nézek egy kis filmet és már szállok is fel a villamosra.
Kérdező: hagyd abba a zeneiskolát meg a sportot és koncentrálj a tanulásra.Szépen kezdj el vezetni egy határidő naplót és állj neki időben a feladataidnak.
A tanulásba sem kell ám belehalni. Megsúgom neked hha végzel a sulival (szakmunkás, érettségi, diploma) senkit nem fog érdekelni h neked hanyas vizsgáid vannak. Nem az alapján fogsz munkát találni. És ha már most nyavajogsz akkor nem tom mi lesz veled felnőtt ként. Nincs nyári és őszi szünet. Hajnali kelés, egész nap meló (nem padban ücsörgés) Hazamész hullafáradtan és már semmihez nincs kedved. Saját háztartásban ehez még jön a főzés, mosás, mosogatás, takarítás, bevásárlás esetleg valamikor gyereknevelés. Hidd el hogy nagyon szép időket élsz te most.
Jah és mielőtt valaki azzal jönne h ki kell menni külfödre: Ott sincs ám kolbászból a kerítés. Ott is meg kell dolgozni a béredért. Párom volt kint és volt h majd az egész napot végigdolgozta. Persze-persze több pénz, de amint mondtam ott is meg kell érte dolgozni.
én leginkább csak olvasgatni szoktam itt, de most úgy érzem írnom kell:)
a lényeg mindig az hogy jó legyen az időbeosztásod, legyen egy határidőnaplód ahol már jó előre tudod hogy mik lesznek a feladataid és a legfontosabb amit sokan nem tudnak megcsinálni hogy ne mindig másnapra tanulj hanem aznap tanuld meg amikor leadták a suliban, és így van ez a házival is aznap kell megcsinálni.
ez a taktika nekem bejött, általánosban napi maximum 1-1.5 órát tanultam ez kimerült abban hogy megírtam a házit s elolvastam az anyagot mert ugye aznap tanultuk ott odafigyeltem így elég (nekem) egyszer elolvasni. délutánonként kint játszottam (hála az égnek nem volt akkor számítogép) tv-t néztem pl háziírás alatt de nekem kellett hogy szóljon valami a háttérben, de nem vittem túlzásba. ja és kitűnő voltam. (az kimaradt hogy tesi matek tagozaton is voltam) aztán egy nagyon erős gimibe mentem tovább a taktika ugyanaz maradt de nem délután tanultam suli után hanem szilencium alatt aztán később rájöttem hogy ellógok mert este jobban megy a tanulás, és egész délután a barátaimmal voltam. (élőben nem a gépnél pedig ez nem is olyan régen volt) nyaranta dolgoztam, emiatt az érettségire 4napot sikerült tanulnom (a szóbelire, az írásbelire semennyit végül is azért jártam suliba hogy figyeljek) jóval 4es feletti átlaggal és két nyelvvizsgával zártam ja és időközben letettem a jogsit az egyik nyári fizumból meg kocsit vettem! most külföldön járok egyetemre és bejárok órákra mindig, tanulok folyamatosan így nem félek annyira a vizsgáktól mint mások! ja és mellette dolgozom 2 helyen is:) szóval arra van időd amire szánsz:) sok sikert! (20L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!