Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen esetekben bocsátható...

Milyen esetekben bocsátható meg a megcsalás?

Figyelt kérdés

Nem csaltam meg senkit soha, mielőtt még valaki ezzel vádolna.

Csupán közvéleménykutatás :)

2012. máj. 29. 14:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
39%
Kedves előző válaszoló. Nem vagyok benne biztos, hogy mindenképpen fel kell rúgni egy kapcsolatot egy egyszeri megcsalás miatt. Persze tudom, hogy ez sokkal egyszerűbb, mint dolgozni rajta és beismerni hogy mi is hibásak vagyunk. Egy kapcsolatban a megcsalásnál sokkal súlyosabb bűnöket is el lehet követni magunk és a másik ellen is, csak ezek nem olyan kézzelfoghatóak és nem helyezzük ennyire központba!
2012. máj. 29. 14:32
 12/22 anonim ***** válasza:
11-es válaszoló vagyok. A 8-as válaszoló kommentjére reagáltam, nem az előttem válaszolóéra.
2012. máj. 29. 14:33
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

Leginkább azt mondanám, hogy soha. Főleg azért, mert ahogy fentebb írta már valaki, a bizalom igencsak megrendül... Onnantól meg már más lesz a kapcsolat, mint régen.

Ha azonban a megcsaló képes mélységes bocsánatkéréssel biztosítani a máikat hogy ez soha többé nem történik meg, a megcsalt fél hajlandó megbocsájtani. És ezt be is tartják, akkor néhány kivétel van, amikor talán jobb nem szétválni.

-Amikor a pár fiatalon házasodott össze, majdhogynem egymásnak ez "elsők", gyerekeik is vannak már. Zajlik az élet, múlnak az évek, egyszer csak az egyik félrelép. Náluk elmaradt a "tapasztalatszerzés", bizonyos szempontból meg lehet érteni, hogy kíváncsiságból félrelépett. De persze rájön, hogy jó neki az ő párja, többé nem csinálja. Ha nem lennének gyerekek, azt mondanám, hgoy felejtségk el egymást. De mivel vannak, és joguk van a családhoz, akkor legyenek már annyira felnőttek a szülők, és beszéljék már át az életüket megbocsátással egybekötve...

Inkább most nem írok több példát, mindenesetre úgy gondolom, ha nincs gyerek, akkor jobb ha nincs megbocsátás, ha van gyerek, akkor pedig érdemes fontolóra venni. Sőt kötelességük, hisz ha gyerek van, az már család, amit felnőtt emberek alapítanak elvileg, tehát nem kéne félrelépni, de ha már igen, akkor legalább akkor nőjön be végleg a fejük lágya és tegyék helyre a kapcsolatot!

2012. máj. 29. 14:36
 14/22 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem a megcsalásnak is van elévülési ideje, pl 20-30 évvel ezelőtt történt, de csak most vallotta be a halálos ágyán. Szerintem ilyenkor megbocsátható, és meg is kell bocsátani.
2012. máj. 29. 14:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
6 éve éltem már párkapcsolatban vele, ami azt jelenti, hogy kb soha nem találkoztunk, csak neten és telefonon tartottuk a kapcsolatot. Évek óta ígérgette már, hogy ennek véget vet és együtt leszünk normálisan. A legutóbbi ilyen jellegű pofára esésnél (miszerint megígérte h bizonyos időpontra együtt leszünk és nem) betelt a pohár és ki akartam lépni ebből. Akkor jött egy férfi, aki többet akart tőlem, én meg adtam neki egy esélyt. Igen, le is feküdtünk. De aztán éreztem, hogy ez így nem megy és visszatáncoltam a távkapcsolatomhoz. Kár volt, mert mint utóbb kiderült, ő ezt nem tudta nekem megbocsátani és míg velem újra beszélt, mással is közelebbi viszonyba került. Hónapokig csinálta ezt a hátam mögött, majd mikor kiderült, nemes egyszerűséggel csak annyit reagált, hogy gondolkozzak, hogy miért jutott ő idáig.
2012. máj. 29. 14:50
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

"Persze tudom, hogy ez sokkal egyszerűbb, mint dolgozni rajta és beismerni hogy mi is hibásak vagyunk."

Erre csak annyit h ha dolgozni akar valaki a kapcsolatán akkor ott nincs is megcsalás mert még előtte megpróbálják átbeszélni, megmondják a gondjaikat és ha nem sikerül megoldani akkor sem félre kefe hanem szakítás.

Szóval sztem nem megcsalás után kéne azon gondolkozni h én most meg akarom menteni a kapcsolatom és beszéljük meg.

2012. máj. 29. 15:03
 17/22 anonim ***** válasza:
17%

akkor, ha engedéllyel történik...

ha nem, akkor elméletben nem létezik olyan eset, hogy megbocsátható lenne az árulás...

2012. máj. 29. 15:37
 18/22 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 11!

8. vagyok. Írni akartam, de a 16-os nagyon jól megfogalmazta előttem.

2012. máj. 29. 16:08
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 8!

Egy rugóra jár az agyunk :D Bár úgy látom sokan képtelenek feldolgozni, megérteni amit írtam mert jól lepontoztak. Pedig sztem semmi olyat nem írtam ami nem lenne jogos v igaz

16 voltam

2012. máj. 29. 16:12
 20/22 anonim ***** válasza:
84%
Persze-persze, igaz az, hogy 2 ember kell, meg a megcsalás nem 1 emberen múlik csak, és a férfi/nő a hiányát éli ki a másik kapcsolatban. Ezzel is lehet magyarázni...de szerintem emberibb az, ha a 2 ember, akik elvileg szeretik egymást, leülnek és megbeszélik, hogy mi az, ami hiányzik a kapcsolatból, és hogyan lehetne rajta javítani. De, ha mondjuk az a dolog áll fenn, hogy apuci pl popsiszexet akar, anyuci nem megy bele, ezért keres egy nőt, akivel kiélheti ezt a vágyát, az egy utolsó senki. Meg kell mindent beszélni, enélkül nem tudja az ember, hogy mit akar a másik. Ha pedig ez a megbeszélés dolog nem jön össze, az a kapcsolat eleve halálra van ítélve. Nekem ez a véleményem
2012. máj. 29. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!