Nem megbocsájtható. Nekem nem menne, és nem azért mert gyenge vagyok. Ellenkezőleg. Szerintem megbocsájtani csak akkor lehetne, ha a megcsalt fél meg nem történtként tudná kezelni, ehhez viszont már-már közöny kell. A kapcsolatnak az esetek túlnyomó többségében csak árt. Megszűnik a bizalom, az érzés, hogy a párom hozzám tartozik és én hozzá. Ha úgy tetszik, értelmetlen a megbocsájtás.
2012. máj. 29. 14:07
4/22 anonim válasza:
Nem is a megbocsátás a legnehezebb talán, hanem a felejtés. Mert mondhatom én, hogy oké, hosszú út vezetett idáig, én is hibás vagyok, blabla, és megbocsáthatom emberileg, de párkapcsolatban maradni nem feltétlen tudnék már ezek után.
2012. máj. 29. 14:14
5/22 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy miért csalt meg. Az éremnek általában két oldala van, egy kapcsolat megromlásához általában két ember kell. Nem mindig a szegény nő az áldozat, akit minden ok nélkül csaltak meg. Az esetek többségében a férfi a másik kapcsolatban valami olyat keres, amit otthon nem kap meg.( figyelmet, vágyat, megértést) Ha én is hibás vagyok a megcsalásban, akkor mélységesen elgondolkodnék azon, hogy az ÉN viselkedésem mennyiben játszott szerepet abban, hogy megcsaltak.
2012. máj. 29. 14:16
6/22 anonim válasza:
"Ha én is hibás vagyok a megcsalásban, akkor mélységesen elgondolkodnék azon, hogy az ÉN viselkedésem mennyiben játszott szerepet abban, hogy megcsaltak."
Nomeg azon is, hogy miért nem tudok/akarok úgy viselkedni a férjemmel, ahogy egy jó kapcsolatban szükséges lenne. A vágy, a megértés elhalásának is vannak okai, lehet, hogy épp a párom viselkedése. Szóval ez egy végtelen történet.
Mindkét félnek mindent bele kell adni egy kapcsolatba - de amint felismerik, hogy nem is összevalók, kár tovább keseríteni egymás életét. Két összevaló, hasonló elvekkel rendelkező ember esetében nagy problémák nem adódhatnak.
2012. máj. 29. 14:24
7/22 anonim válasza:
Semmilyen esetben sem megbocsátható!
2012. máj. 29. 14:25
8/22 anonim válasza:
Kedves 5!
Valóban sokszor a nő a hibás, a férfi nem kap meg valamit a kapcsolatban. Ilyen esetben sem megbocsátható, ha a férfi félrelép.
Ha nem teljes neki a kapcsolat, akkor tessék szépen szakítani, aztán gyömiszkölni más asszonykát.
2012. máj. 29. 14:26
9/22 anonim válasza:
Ha egyszeri botlásról van szó, akkor körülménytől függően esélyes, hogy megbocsájtanám (pláne, hogy az én esetemben már házasságról van szó).
Ha többszöri eset, szóba se jöhetne a megbocsájtás.
2012. máj. 29. 14:30
10/22 anonim válasza:
Nálunk bonyolult volt a helyzet, lényegében szeretők voltunk egymásnak(1 hétig mielőtt lehordanátok) és összejöttünk. Szakítottunk akkori társunkkal ,de ő csak visszahúzott hozzá( gondolom megszokás, az nagy úr) és megcsalt. Megbocsájtottam, neki és már a férjem. Én akkor úgy éreztem belefér, de nagyon sokáig nem múlt el a fájdalom, 2 évig szenvedtem az érzés miatt, de feldolgoztam, és a bizalom is visszaállt a helyére, és már minden rendben. Tudom hogy nem csalna meg többet, rengeteget bizonyított, és tudom miért csinálta akkor azt amit tett...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!