Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hónapok óta úgy érzem megcsal....

Hónapok óta úgy érzem megcsal. Egy beteg elme szüleménye? Vagy nyissam már ki végre a szemem?

Figyelt kérdés
8 éve vagyunk feleségemmel házasok.Két kislányink van és én úgy érzem szeretjük egymást. A munka és a tanulás miatti távollétek okozta mindennapi gondokat leszámítva kétszer volt komoly feszültség közöttünk. Mindkettő miattam. Kétszer is megtörtént, hogy idegen lányok üzeneteit találta meg. Persze én tudtam a legjobban, hogy mennyire nem számítottak ezek a dolgok - nekem. Kívülállóként, főleg feleségként ezek egyértelmű megcsalások voltak. Soha nem volt testi kapcsolatom ezekkel a lányokkal, isten igazából azzal sem vádolhatom magam, hogy gondolatban eljátszottam volna a szexel... Egyszerűen kellett valaki akivel szóba állok és akiről azt hiszem, hogy meghallgat és esetleg megért. Az utolsó ilyen eset mélypontját követően rendeződni látszott a kapcsolatunk. De rövid idővel ezután az az érzésem támadt, hogy megcsal. Ezt betudtam a bűntudatnak, a másik irányába kivetített saját bajaimnak. De, az érzés csak nem szűnt. Sőt, a helyzet romlott. Egy hónapja könyörögni kezdtem neki, hogy üljünk le és beszélgessünk. Mivel a két gyerkőctől ezt napközben megtenni nem igazán tudjuk erre csak este, a lányok elalvása után került sor. Miután elmondtam a félelmeim és azt, hogy szeretném ha beszélgetne velem, ő elment és lefeküdt. Ezek a kapcsolat teremtő próbálkozások azóta is folyamatosan zajlanak részemről, de ő hárít, engem hibáztat és a mindennapi gondokat jelöli meg annak okaként, hogy én úgy érzem nem érdeklem, nem szeret sőt van valakije. Az érzéseimre nem ad magyarázatot, nem is akar. Viselkedése szerintem sokat változott. Eddig azt állította, ha megcsalna azonnal elmondaná és elhagyna. Mostanában olyan kijelentéseket tesz, hogy "mit képzelek? harmadik nekifutásra biztosan elmondta volna, ha megcsal..". A félelmeimet, az érzéseimet nem éli át. De, ami nagyon fáj, hogy az övéit sem óhajtja velem megosztani. "Nincs mit mondanom! Nem volt senki, hidd már el!" a tipikus válasz arra, hogy miért érzem hogy van valakije, ha valójában nincs. Bizonyítékom nincs, nem is kerestem. Tisztelem annyira, hogy ilyet ne tegyek. folyamatosan kritizál, nem tudok a kedvében járni. Én folyton távol vagyok van úgy hogy 56 órát dolgozom megállás és szünet nélkül. Megérteném, ha egy ilyen kétszer is "rajtakapott", folyton távol lévő, sokszor fáradt, ideges férj mellett lenne valakije. De, ha nincs én miért érzem az ellenkezőjét?

2012. máj. 24. 10:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
84%

Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fujja!:)

Komolyra forditva lehet, amit te csináltál vele, vissza akarja adni, hiszen igy vagy ugy te is rosszul viselkedtél!

Jól teszi a feleséged, hogy igy viselkedik veled, de azt nem jelenti, hogy meg is csal!

2012. máj. 24. 10:52
 2/28 A kérdező kommentje:
Igen, erre én is gondoltam már. Sőt, meg is érdemelném. De, ha én azzal állok elé hogy a hónapok óta tartó folytonos elutasítást, érdektelenséget és a furcsa viselkedését már nem bírom tovább és mondja meg hogy ez miért van különben el fogunk végleg távolodni egymástol.. Erre miért nem reagál? Miért nem mondja el, mennyire gyűlöl, utál és fáj neki amit tettem?
2012. máj. 24. 10:55
 3/28 anonim ***** válasza:
Kommunikáció egyértelműen nem működik nálatok.:/
2012. máj. 24. 10:57
 4/28 A kérdező kommentje:
Igen. ez a legfőbb bánatom!
2012. máj. 24. 10:58
 5/28 A kérdező kommentje:
Mindig is úgy éreztem, hogy nem tudom vele "kibeszélni" magam.Mostanában pedig egyáltalán nem beszél velem csak felszínes, mindennapi dolgokról.
2012. máj. 24. 11:00
 6/28 anonim ***** válasza:
Biztosan a te érzéseid miatt vannak, mert már te is tudod hogy az lenne a helyes ha lenne valakije! Neked 2szer is volt valami ügyed, és ő miért higgye el hogy nem volt semmi köztetek, na talán ezért nem bízol benne, mert legfőképpen magadban sem bízol!
2012. máj. 24. 11:03
 7/28 A kérdező kommentje:
Igen. De, miért a sok véletlen? Miért az elhidegülés, az elutasítás, a komunikáció hiánya épp most amikor mindkettőnknek nehéz a mindennapja és okot sem adtam rá? Miért nem beszél velem - sem most sem ezelőtt? Tényleg nincs mondanivalója?
2012. máj. 24. 11:06
 8/28 anonim ***** válasza:
54%

Itt két nagyon gyarló ember viselkedéseit olvashatjuk, akik mindenféle kerülőúton véghezvitt praktikákkal próbálták és próbálják vélt és valós sérelmeiket orvosolni, ami persze még több konfliktushoz és feszültséghez vezet.

Nem kell bánkódni, mert ezt a hibát mindenki elköveti legalább egy kapcsolatában, miközben a megoldás a beszélgetés lenne a legkisebb probléma esetén is(nem beszéd, beszélgetés). Helyette vannak ezek az általában barátoktól kapott félmegoldások(flörtölj, tedd féltékennyé, menj társkeresőre és hasonlók), ami persze ezt okozza.

Azért érzed, hogy van valakije, mert eltávolodtatok. Amikor te távolodtál el tőle, akkor ő érezhette ugyanezt, és rajta is kapott valamin, még ha nem is történt semmi. Most fordítva van ugyanez. Biztos sosem lehetsz benne, talán történt valami, talán nem.

Viszont még innen távolról is úgy érzem, hogy titeket inkább a megszokás, az anyagiak és a két gyerek köt össze, és nem a szerelem. Ideje egy kicsit kirobbannotok a megszokott hétköznapokból, és egymásra koncentrálni, különben tényleg vége lesz a házasságnak, márpedig az már csak a gyerekek miatt sem jó. Tennetek kell ezért az egészért, mert ami eddig folyt, az csak a másik becsapása.

2012. máj. 24. 11:08
 9/28 A kérdező kommentje:
És van még 1 nagyon-nagyon nagy bajom. Nagyon ritkán "érzek" meg dolgokat. Néhányszor fordúlt csak elő velem. De, akkor mindig 100%-ban igazam volt. És ő erre "rájátszik" a furcsa kijelentéseival a sorozatos visszautasításával, az új szokásaival. Soha nem szeretett kocogni, mostanában eljárogat futni. kérdeztem, hogy miért? Azt mondta, hogy szeretne kipróbálni új dolgokat! Ba..us
2012. máj. 24. 11:09
 10/28 A kérdező kommentje:
Próbáltuk. Sőt, folyamatosan újítunk. Koncert, kettesben hétvége, stb.. Ennek ellenére jöttek elő ezek a bajok.
2012. máj. 24. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!