Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi veszélyes (elme) beteg...

Mennyi veszélyes (elme) beteg járhat közöttünk?

Figyelt kérdés
Bezárták a pszichiátriai intézetet, a betegek, akiket eddig biztos helyen ápoltak, kikerültek az utcára. A mostani kórházi késelés is ennek az eredménye. A tv-ben hallottam a szakállamtitkár megjegyzését, hogy uniós pénzre várnak, hogy megfelelő osztályokon lehessen biztosítani az ilyen szerencsétlen betegek ápolását. Miért kellett bezárni a pontosan erre a feladatra kitalált intézményt? Mennyi hasonló eset fog előfordulni egy nagyon rossz döntés miatt?
2009. nov. 3. 13:43
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
sok. elég csak ezen az oldalon körülnézni, az emberek legalább a felével nem szívesen találkoznék élőben.
2009. nov. 3. 18:13
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Igen,hoznak a "nagyokosok" pár ilyen roppant "hasznos" döntést...

Gondold el,enélkül is voltak köztünk nem 100-asok,de így megsokszorozódtak..Nem bántani akarom ezeket az embereket,de ha olyan helyen ápolták őket,nyílván betegek.Arra nem gondoltak,hogy veszélyesek lehetnek a társadalomra???

2009. nov. 15. 08:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez egy szándékos döntés volt, nyilván megvolt a maga oka. Az is biztos, hogy ez egy átlag ember számára nem jó célt szolgál, hiszen ezek a beteg emberek árthatnak nekünk úgy, hogy ők nincsenek is tisztában vele. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy mi állhat ezen politikai döntés mögött.

Egyébként igen, rengeteg beteg ember mászkál közöttünk. Pl. apám is pszichiátriai kezelésre szorulna, hisz eléggé.... hát olyan. Mégsincs hely, ahol kezelhetnék, így amikor rájön a dilije, minket zaklat telefonon, csenget, jön utánunk, néha üldöz....

2009. nov. 15. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elmebetegek nem nagyobb arányban veszélyesek (agresszívek, bűnözők), mint az egészségesek.

A betegek szélnek eresztése magukra a betegekre veszélyes, hiszen a sorsuk szinte minden esetben a hajléktalanság.

2009. nov. 15. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
Méghogy nem veszélyesek ránk????Hát ne haragudj,én akkor sem szeretnék összefutni egy magánkívüli elmebeteggel,mint a késes...vagy ő sem volt veszélyes ugye?!!!
2009. nov. 15. 12:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Méghogy nem veszélyesek ránk????Hát ne haragudj,én akkor sem szeretnék összefutni egy magánkívüli elmebeteggel,mint a késes...vagy ő sem volt veszélyes ugye?!!!"

Ne hisztizz, hanem használd az agyadat. Vannak veszélyes elmebetegek? Vannak. Vannak veszélyes egészséges emberek? Szintén vannak. Namármost a doktorbácsik megállapították (nem most, már sok évtizede), hogy a betegek kb. akkora arányban veszélyesek, mint az egészségesek. Nem a valódi elmebetegek bűne, hogy túl sok Hannibal Lechter-filmet nézel.

2009. nov. 15. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
Már nem vitatkozom veled,mert látom el is hiszed amit írsz!Én nem szoktam hisztizni,ez gyerekek kiváltsága,meghagyom nekik.Azért ne haragudj meg érte,hogy én nem osztozom a nézetedben.Csak remélni tudom,hogy nem azért vetted védelmed alá a veszélyes elmebetegeket,mert te is egy vagy a szabadonbocsájtottak közül..
2009. nov. 19. 16:54
 8/8 A kérdező kommentje:
16:54 5*
2009. nov. 20. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!