Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hónapok óta úgy érzem megcsal....

Hónapok óta úgy érzem megcsal. Egy beteg elme szüleménye? Vagy nyissam már ki végre a szemem?

Figyelt kérdés
8 éve vagyunk feleségemmel házasok.Két kislányink van és én úgy érzem szeretjük egymást. A munka és a tanulás miatti távollétek okozta mindennapi gondokat leszámítva kétszer volt komoly feszültség közöttünk. Mindkettő miattam. Kétszer is megtörtént, hogy idegen lányok üzeneteit találta meg. Persze én tudtam a legjobban, hogy mennyire nem számítottak ezek a dolgok - nekem. Kívülállóként, főleg feleségként ezek egyértelmű megcsalások voltak. Soha nem volt testi kapcsolatom ezekkel a lányokkal, isten igazából azzal sem vádolhatom magam, hogy gondolatban eljátszottam volna a szexel... Egyszerűen kellett valaki akivel szóba állok és akiről azt hiszem, hogy meghallgat és esetleg megért. Az utolsó ilyen eset mélypontját követően rendeződni látszott a kapcsolatunk. De rövid idővel ezután az az érzésem támadt, hogy megcsal. Ezt betudtam a bűntudatnak, a másik irányába kivetített saját bajaimnak. De, az érzés csak nem szűnt. Sőt, a helyzet romlott. Egy hónapja könyörögni kezdtem neki, hogy üljünk le és beszélgessünk. Mivel a két gyerkőctől ezt napközben megtenni nem igazán tudjuk erre csak este, a lányok elalvása után került sor. Miután elmondtam a félelmeim és azt, hogy szeretném ha beszélgetne velem, ő elment és lefeküdt. Ezek a kapcsolat teremtő próbálkozások azóta is folyamatosan zajlanak részemről, de ő hárít, engem hibáztat és a mindennapi gondokat jelöli meg annak okaként, hogy én úgy érzem nem érdeklem, nem szeret sőt van valakije. Az érzéseimre nem ad magyarázatot, nem is akar. Viselkedése szerintem sokat változott. Eddig azt állította, ha megcsalna azonnal elmondaná és elhagyna. Mostanában olyan kijelentéseket tesz, hogy "mit képzelek? harmadik nekifutásra biztosan elmondta volna, ha megcsal..". A félelmeimet, az érzéseimet nem éli át. De, ami nagyon fáj, hogy az övéit sem óhajtja velem megosztani. "Nincs mit mondanom! Nem volt senki, hidd már el!" a tipikus válasz arra, hogy miért érzem hogy van valakije, ha valójában nincs. Bizonyítékom nincs, nem is kerestem. Tisztelem annyira, hogy ilyet ne tegyek. folyamatosan kritizál, nem tudok a kedvében járni. Én folyton távol vagyok van úgy hogy 56 órát dolgozom megállás és szünet nélkül. Megérteném, ha egy ilyen kétszer is "rajtakapott", folyton távol lévő, sokszor fáradt, ideges férj mellett lenne valakije. De, ha nincs én miért érzem az ellenkezőjét?

2012. máj. 24. 10:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A végén nem is te vagy a hibás, hanem a kedves feleséged!

"Egyszerüen kellett valaki, akivel szóba állok és akirõl azt hiszem, hogy meghallgat és esetleg megért."

Itt nagyon együtt tudok veled érezni!

2012. máj. 24. 13:50
 22/28 anonim ***** válasza:

De miért máshoz fordultál, ha beszélgetni akartál? Miért nem a feleségedhez?

A feleséged valószínűleg megpróbált megbocsájtani, de nem tudta megtenni, mert mindig jött egy újabb eset. Nem kér többet ebből, egy életre elveszítetted a bizalmát. Már nem akar kapcsolatot veled. A gyerekek apja vagy, aztán ennyi. Nem csal meg, az 100%, viszont rád sem kiváncsi, ami véleményem szerint rosszabb. Csak úgy vagy, és valószínűleg még ha elmondod is a mondani valódat neki, egyáltalán nem kíváncsi rá, sőt, gondolom dúdolgat magában, miközben beszélsz hozzá. Hagyd őt békén, elhidegült tőled egészen egyszerűen. Közönyös vagy neki.

2012. máj. 24. 14:18
 23/28 anonim ***** válasza:
59%
A nők már csak ilyen hülyék, ezt el kell fogadni. Ha most viszont hirtelen te kezdenéd el teljesen hanyagolni, és másfelé menni, akkor már minden erővel azon lenne, hogy ezt megakadályozza. Most te tepersz utána, és ezért le se sz@r. Tegyél te is így, mert a női "ész" nem tudja feldolgozni, ha a másik levegőnek nézi, vagy jól érzi magát nélküle, így mindent meg fog tenni azért, hogy a boldogságot megszűnjön, vagy legalább az okokra rájöjjön.
2012. máj. 24. 14:21
 24/28 anonim ***** válasza:
23. válaszadónak: Nem hiszem, hogy ebben az esetben igazad van. Hidd el, nem fogja érdekelni a nőt, hogy már nem teper a férje utána. Sőt hálás lesz, mivel valószínűleg azért imádkozik, hogy a férje találjon magának valakit, így neki nem kell a "házastársi" dolgokkal foglalkoznia.
2012. máj. 24. 14:26
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben pedig még inkább azt mondom, hogy a férj kezdjen el függetlenedni a feleségétől, hiszen ez már egy halott kapcsolat, amit csak a megszokás és a gyerekek tartanak össze. Ha nem rettegne annyira attól, hogy megváltozik az élete, már rájött volna erre és a gyógyulást választotta volna. Van élet a gyerek és házasság után is, sokkal boldogabb is, mint azt hinné. Most csak a szenvedés megy. Igen, a gyerekeket ritkábban fogja látni, de ez a helyzet, ezt kell elfogadni.
2012. máj. 24. 14:31
 26/28 A kérdező kommentje:

Attól az érzéstől nem tudok szabadulni, hogy volt valakije... ennek a vélt vagy valós kapcsolatnak már vége. Jelenleg tagad, egyszerűen sajnálja hogy nem fordított rám elég figyelmet.

Azért, köszönöm a kommenteket!!! Sajnos vagy sem de az az érzésem, hogy a férfi-nő kapcsolatban mindig a NŐ dönt. Ő az aki fogadja vagy kezdeményezi a kezdet-kezdetén a kpcsolatot. Minden esetre ő a mondja ki végszót. És ő az aki rábólint mindenre a kapcsolat folyamán. Férfiként kapálózhatok bárhogy, ha a nő nem akarja soha nem lesz semmi. Ergo ha a társ, barátnő, feleség, szerető, etc. elfordul a teremtésnek hímjétől s az idiótájának szómenés ingere volna - mert szeretne valakit aki meghallgatja akkor keres egy beszélgető társat. Nem azért mert szexelni szeretne, félredugni, elárulni a társat. Csak beszélgetni. Vannak beszélgetős emberek - többnyire inkább tenni, mintsem beszélni szeretek, de néha kell a lelkizés is - s vannak kevésbé kommunikatívak is. Ez nem opció és türelem kérdése. Ha sorozatban vissza vagy otthon utasítva és nem értenek meg, valamit tenned kell. Azt szeretnéd hallani vagy a társadtól vagy attól a harmadiktól, hogy: nyugi semmi baj nincs csak kevesebb ideje van rád, majd minden okés lesz, nem csalt meg, nem lép le, stb. Innen persze megtörténhet, hogy egy lekileg intimebb kapcsolat is kialakul.

Szóval abszolut értelemben igen, megcsaltam. Ezen én nem is szépítek semmit. De akkor miért indult el felfelé ívelő pályán a kapcsoltunk, majd hirtelen zuhant olyan mélyre ahol sohasem volt? Ha nem volt más, ha előtte már jól voltunk most miért változott meg? Ha nincs harmadik részéről, akkor miért hidegült el hirtelen tőlem? Nem akarom elhagyni, szeretem, szerelmes vagyok belé, kívánom állandóan. Szeretném szeretni életem végéig.

2012. máj. 25. 09:45
 27/28 A kérdező kommentje:
23. válaszadónak: teljesen igazad volt!!!
2012. máj. 25. 09:48
 28/28 anonim ***** válasza:

Azért hidegült el tőled, mert megvet. A gyengeséged miatt. A saját lelki bajaidat akartad folyamatosan rányomni, folyton arról akartál beszélni. Ha hagytad volna, ő kérdezett volna. Gondolom, ha volt elég baja és gondja, ami miatt esetleg morcos volt, te nem a bajait nézted, hanem azt, hogy téged szerinted a morcosságával bánt, majd ezt szépen rányomtad még a gondjaira, megsértődve, hogy nem te vagy a legfontosabb néha-néha.

A mélyrepülés pedig: Megpróbált megbocsátani, de nem tud, ezért halt meg végleg a kapcsolat. Ezt el kell fogadnod.

2012. máj. 25. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!