Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolat függőséget le...

Párkapcsolat függőséget le lehet győzni? Csak akkor érzem magam boldognak, ha a párommal vagyok, a többi idő unalmas.

Figyelt kérdés

3 évig volt egy kapcsolatom, ott minden hétvégét péntektől-vasárnapig együtt töltöttünk, hétköznap pedig minden este a chat előtt ültünk és beszélgettünk. Ha más programom volt, ideig óráig lekötött, de mindig a párom állt az első helyen.

Amikor ennek a kapcsolatnak vége lett, jött a jelenlegi kapcsolatom...

Neki nincs ennyi szabadideje rám, és annyira boldogtalannak érzem magam... Persze amikor együtt vagyunk boldog vagyok, de egy hét 80%-a úgy telik el, hogy nem tudok mit kezdeni magammal!

Persze próbálok a barátnőimmel, családommal, kutyámmal ellenni, de mindig a páromon kattog az agyam.

Pedig nem is jó a párkapcsolatom emellett, de nem tudok kilépni, mert akkor még boldogtalanabb lennék a sok szabadidőmmel.

Pedig egész héten dolgozok, suliba járok mellette, szóval nem az van, hogy nincs semmi dolgom és azért van ez.

Reménytelen eset lennék?

2012. máj. 28. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem vagy reménytelen. Ez a nagy lángolás normális. Éppúgy mint a nagy kiábrándulás is az lesz.
2012. máj. 28. 21:41
 2/7 A kérdező kommentje:
A lángoláson már túljutottam, reálisan értékelem a kapcsolatot, nem a pofára esésről van szó!
2012. máj. 28. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pszichológussal próbálkozz, mert ez annyira mélyen rögződött dolog, hogy itt két mondatnyi tanácstól nem leszel előrébb.

Az okát feltárni és megszüntetni több idő és rengeteg beszélgetés.

2012. máj. 28. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Én eddig még nem tudtam ezt legyőzni.Az nem hiányzik hogy állandóan együtt legyek valakivel,hanem maga a kapcsolat hiányzik.Ha nincs,akkor nem vagyok normális,önpusztító viselkedésem van.
2012. máj. 28. 21:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha "nincs semmi dolgod", az nem jelenti azt, hogy semmit nem kell csinálnod. Foglald el magad, keress hobbit, tanulj nyelvet, főzz, barátnőz, tök mindegy, csak csinálj valamit.
2012. máj. 28. 21:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy ha munkád lesz és gyerekeid, csak hétvégén fogtok több időt együtt tölteni, amikor lesz egy csomó dolgotok otthon. Szóval még most kellene ezzel kezdeni valamit, ha mást nem, pszichológus segítségét kellene kérni.
2012. máj. 28. 21:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt valószínűleg rendkívül nehéz legyőzni,de nem lehetetlen,vagy esélytelen.Sokáig én is szenvedtem ettől a problémától,ha nem volt párkapcsolatom,csak céltalanul vergődtem a világban,kínoztam magam,önpusztító életmódot folytattam...A legutóbbi kapcsolatomból pedig úgy éreztem,képtelen leszek valaha is kilépni,holott rengeteget szenvedtem benne.Aztán egy szép napon megérett bennem az elhatározás:kilépek.Ennek már egy hónapja.Egyedül vagyok,és az a furcsa,hogy bár az első pár hét maga volt a pokol,mára már jól érzem magam egyedül.Pedig nem mentem pszichológushoz,egyszerűen túlléptem a vergődős korszakon.Magam sem tudom,hogy csináltam,csak azt,hogy rengeteg lelki erővel kisegítettem magma a gödörből.Úgy érzem,jobb egyedül,mint egy szenvedésekkel teli,rossz kapcsolatban.örülök,hogy picit magam lehetek a gondolataimmal,érzéseimmel.Szabad vagyok,és lenyugodtam.
2012. máj. 28. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!