Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az én lakásomban azt csinálod...

Az én lakásomban azt csinálod amit én mondok?

Figyelt kérdés
Adott egy anya, a felnőtt gyereke és az unoka, akik kényszerből -anyagi okok- együtt élnek. A "gyerek" munkanélküli 2 éve, most épp többedik alkalommal van közmunkán. Az anya szerint nem akar dolgozni, mert nem létezik, hogy ennyi idő alatt nem talált munkát. Anya állandóan pakol, rendezkedik, a gyerek és az unoka szobájában is, hogy rend legyen, mert a gyerek semmit nem tud jól megcsinálni. Anya a szekrényekben is pakol ugyanezért. Ebben van kivetnivaló? A gyerek azért nem csinál semmit, mert anya szerint semmi nem jó, amit csinál és szerinte nem kell mindennap felemlegetni hogy "ez az én lakásom" mert ha az anya lakása, akkor tartsa rendben az anya egyedül.
2012. máj. 27. 11:25
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Hidd el, nem élvezem, hogy nincs munkám. Amellett, hogy olyan apróságokra, mint pl új ruha, cipő, ilyesmi nem telik, mint írtam, van hogy hetekig csak kenyérre jut -vagy arra se- ahhoz, hogy a gyerekemnek meg tudjam venni ami kell és anyámnak is tudjak pénzt adni. Ma, Magyarországon nem egyszerű munkát találni. Biztosan van olyan, aki nem akar, de nekem nem volt életcélom a 22.000.- forintos segély sem az a megaláztatás, amikor igényelni kell. Ha nem akarnék dolgozni, kikerültem volna a közmunkát is, simán lett volna rá egészségügyi indokom. Ehhez képest már "lehúztam" több szezont is, még akkor is, amikor a heti átutalások miatt kevesebb pénzt kaptam, mintha nem dolgoztam volna.

17 éves korom óta dolgoztam, csak 2 évet töltöttem itthon a gyerekemmel, soha nem vártam el, hogy valaki eltartson.

Ha bármit tehetnék azért, hogy ne ott kelljen élnem ahol, úgy, ahogy, már megtettem volna. Az egyetlen olyan munka, amit még vállalhatnék és nincs végzettséghez kötve az a prostituált, de valahogy nem vonz a lehetőség.

Mint írtam, jártam takarítani, pénzért, sokáig, tehát nyilván jól csináltam, különben nem kellettem volna. A gond nem az, hogy nem jól csinálom, hanem az, hogy olyan mértékű gyűlölet van benne, amin képtelenség túllépni - vagy csak szimplán attól érzi jól magát, ha belém rúghat.

2012. máj. 27. 14:40
 22/28 A kérdező kommentje:

Néhány munkaajánlat, amivel mostanában összefutottam:

-éjszakai árufeltöltő -itt túlképzettnek számítottam.

-intézményi takarító -"nem megfelelő a végzettsége"

-pultos -reggel 5-kor nyitó, éjfélkor záró kocsmában 3 nap munka, 2 szabad beosztással, minimálbérét, 4 órás bejelentéssel. Erre az utóbbira megfeleltem volna, de mivel a hely maga nem egy olyan környéken van, ahol ki merném tenni a lábam sötétedés után és legalább egy órás úttal érhető el, ezt nem vállaltam el.

2012. máj. 27. 14:44
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem mondta senki, hogy ez neked így jó, és elhisszük, hogy változtatni akarsz. Itt csupán arról van szó, hogy mindezen veled történő sajnálatos események mellett meg lehet érteni anyukádat is. Ő sem tehet semmiről, csak azt látja, hogy miattad nem élhet úgy, ahogy akar. Remélem, hogy mielőbb megoldódik a helyzetetek. Amúgy meg lehet kérdezni, hogy az apuka hol van? Mármint a gyerekedé.
2012. máj. 27. 14:50
 24/28 A kérdező kommentje:
Meggondolta magát.
2012. máj. 27. 14:52
 25/28 anonim ***** válasza:
Hát az szép volt tőle. Akkor gondolom nem nagyon segít sem anyagilag, sem munkaügyben, sem a gyerek körül...
2012. máj. 27. 14:53
 26/28 A kérdező kommentje:
Nem, valóban nem segít.
2012. máj. 27. 14:57
 27/28 anonim ***** válasza:
És miért nem erőszakolod egy kicsit? Bizonyítsd, hogy ő az apja, és kérj gyerektartást. Nem megoldás, de egy fokkal azért legalább anyagilag jobb.
2012. máj. 27. 15:09
 28/28 A kérdező kommentje:
Nem kell bizonyítanom. Tervezett gyerek volt, apasági nyilatkozatot akart, hivatalosan is fizetnie kellene tartásdíjat de nem teszi.
2012. máj. 27. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!