Hány nap alatt csinálod meg a családi házban az őszi, tavaszi nagytakarítást?
Kiváncsi vagyok ki, mennyi idő alat végez vele!
Ezt is írjátok le:
-ház, vagy lakás?
-hány helyiségből áll?
-hányan laktok a háztartásban?
-van segítséged, vagy egyedül csinálod?
És a lényeg: hány nap alatt végzel vele?
Ház, 3 szoba plusz nappali, fürdő, konyha, wc, padlástér
ketten lakunk, plusz 2 kutya
egyedül csinálom
és a lényeg: nem akciószerűen, hanem folymaatosan. így nincs olyan, hogy na, most nagytakarítok... év közben is, ha úgy tartja kedvem, lerámolom a könyvespolcot, portalanítok, vagy kipakolom a szekrényt és rendben visszateszem, persze a mindennapos felmosás, porszívózás, portalanítás az alap... így ősszel egyedüli extraként a függönyöket szoktam kimosni, de ez is meg van kétszer fél óra alatt (amíg leszedem és felrakom, közben mossa a gép)... Én napi 1-1,5 órát takarítok, ez alatt mindent meg lehet apránként csinálni.
Aki mindennap takarít...ti otthon vagytok vagy dolgoztok?
jaj, mi kisgyerekkel vagyunk, 2-vel és már nem tudok mindennap és ez nagyon zavar.
Nekünk alul előszoba,wc,fürdőszoba,2szoba,1konyha,alul egy pince+egy spejz .
Emeleten meg wc,4szoba + legfelül a padlástér.
5en lakunk.
1 lányom 15éves
1 fiam 4éves
Férjem
A férjem édesanyja
és én.
A lányommal végzem a takarítást majd jövőhét hétvégén :)
Nagyon sokat segít itthon:)
Addig a mamáék a kisfiammal és a férjemmel vidámparkba lesznek hogy mi nyugodtan tudjunk dolgozni:)
És még + egy minicsivava egy palotapincsi macska 2degu és a halak után is takaríthatunk:)
De ezeket a lányom végzi el én csak a halakat és a degut .
Mert a kutya a macska az az övé nehogymár én tartsam őket rendben.
Így körülbelül estére végzünk ha reggel 7kor elkezdjük:)
De nálunk ennek az alapja a péntek délutáni "nagy bevásárlás".
36/N
Mióta itthon vagyok táppénzen babavárás miatt minden nap csinálok ezt-azt. Viszont most, szülés előtt picivel mindent kitakarítottam, kimostam, letöröltem, stb. segítség nélkül. Már nem tudok olyan fitten mozogni, pörögni, mint eddig, így minden helyiségre egy napot szántam.
3 hálószoba van, egy nappali, egy wc , egy fürdő, konyha, kamra.Így bő egy hetembe került. Mikor dolgoztam csak hétvégente takarítottam, bár akkor csak ketten voltunk a párommal albérletben. Most szülői házban lakunk, összesen 4-en, apukám, tesóm, párom és én, de itt ha egy hétig nem nyúlnék semmihez, akkor fejére állna a ház. Nagyon rendetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!