Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az én lakásomban azt csinálod...

Az én lakásomban azt csinálod amit én mondok?

Figyelt kérdés
Adott egy anya, a felnőtt gyereke és az unoka, akik kényszerből -anyagi okok- együtt élnek. A "gyerek" munkanélküli 2 éve, most épp többedik alkalommal van közmunkán. Az anya szerint nem akar dolgozni, mert nem létezik, hogy ennyi idő alatt nem talált munkát. Anya állandóan pakol, rendezkedik, a gyerek és az unoka szobájában is, hogy rend legyen, mert a gyerek semmit nem tud jól megcsinálni. Anya a szekrényekben is pakol ugyanezért. Ebben van kivetnivaló? A gyerek azért nem csinál semmit, mert anya szerint semmi nem jó, amit csinál és szerinte nem kell mindennap felemlegetni hogy "ez az én lakásom" mert ha az anya lakása, akkor tartsa rendben az anya egyedül.
2012. máj. 27. 11:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
65%

ma 11:54

szerintem meg az a gyakori, hogy a gyerek 18 lesz és akkor huss húzzál az utadra, lényegtelen milyen szar nevelést kapott,vagy mit tanult, hol élsz te? a maiak mind menekülnek otthonról, csak szülők azt felejtik el, hogy nekik is a szüleik tették egyrészt a fenekük alá a dolgokat és nem volt olyan, hogy nincs munkád? akkor te egy utolsó lusta disznó vagy, ki vagy tagadva, meg mi az hogy az ő háza? örüljön hogy megszülte? nem ő kérte, minek engedte haza ha így bánik vele? ezért kéne a szüléshez is engedély, mert minden gyökér szülhet nagyvilágba aztán a kutya jobban bánik a kölykével mint némelyik emberutánzat.

2012. máj. 27. 12:02
 12/28 anonim ***** válasza:
46%
Ez undorító volt tőled, utolsó. Az én környezetemben pont nem az a "divat", hogy 18 évesen kirakják a gyerekeket, hanem az öregek is erőn felül támogatják a 30-40 éves "gyerekeket". Úgy hogy engem ne oktass ki légyszíves ilyen hangnemben. Köszönöm.
2012. máj. 27. 12:03
 13/28 anonim ***** válasza:
30%

ma 12:00

normális vagy? honnan szűrted le, hogy nem vállalna el mindent? még írta is. könnyű neked úgy beszélni hogy van állásod, biztos nem lennél ekkora mellénnyel ha egy Mcdonaldsba se vennének fel, mert hát oda bejutni is olyan mint állami támogatott egyetemre, akkor miről beszélünk?

2012. máj. 27. 12:04
 14/28 anonim ***** válasza:
72%

Nincs nagy mellényem. :)

Csupán azt mertem mondani, hogy ha ennyire szar az anyja és ennyire elviselhetetlen, akkor tegye érte, hogy elmehessen. De ha 40 évesen is oda kényszerül a gyerekével, akkor viselje el az anyját. Nem 16 éves gyerekről beszélünk könyörgöm, hanem egy "érett felnőttről".

2012. máj. 27. 12:06
 15/28 A kérdező kommentje:

Ok. Letagadom a gyereket. (Ez egyébként lehetetlen, mert ha felvesznek valahova, nyilatkoznod kell róla és az alkalmassági vizsgálatnál is szóba kerül ilyen apróság, hogy szültél e már, de most ezt hagyjuk.) Hogy dolgozok 12 órát, ha az iskola csak 10 órában van? Hova teszem hétvégén és ünnepnapon?

Valószínűleg neked fogalmad nincs egyébként arról, hogy milyen a munkanélküliség manapság...

Az eltartást nem annyira értem, mert megveszem, amire szükségünk van és hozzájárulok a költségekhez is, a lehetőségeimhez képest, kérni meg sosem szoktam. Tudod van olyan, hogy hetekig csak kenyeret eszek, hogy oda tudjam adni a pénz.

2012. máj. 27. 12:06
 16/28 anonim ***** válasza:
60%

Van fogalmam, ne nézz hülyének. kÖszönöm. :)

Látom itt senki nem képes felfogni a lényeget. :)

2012. máj. 27. 12:07
 17/28 A kérdező kommentje:
Ne szidjátok már egymást, könyörgöm. Annak aztán semmi értelme.
2012. máj. 27. 12:08
 18/28 anonim ***** válasza:
45%
Te nem érted a lényeget, ugyanis egy szóval nem írta senki hogy nem tesz azért hogy legyen munkája, te ezt kiszoptad a kisujjadból és azóta ezzel jössz, teljesen alaptalanul, mert biztos otthon ül a kérdező feltett lábakkal és nem csinál semmit mi? elítélted és véleményt alkottál információ és ismeretség nélkül már az első perctől kezdve, gratulálok.
2012. máj. 27. 12:16
 19/28 A kérdező kommentje:
Én megpróbálok mindent, jelentkeztem már éjszakai árufeltöltőtől konyhalányig aztán mindennek, de semmi :S
2012. máj. 27. 13:21
 20/28 anonim ***** válasza:
72%
Én is anyukádnak adok igazat. Valószínűleg ő sem úgy tervezte, hogy idősebb korában még a nyakán lóg a 40 éves lánya és az unokája, ráadásul munkanélküli. Elhiszem, hogy nem neked sem jó ez így, és szeretnél változtatni, de már 2 éve nincs semmi előrelépés. Ez azért lássuk be, tényleg elég kiábrándító lehet. Nemcsak neked, neki is. Az pedig tök természetes, hogy rendet tart a saját lakásában. Inkább megkérdezhetnéd, hogy hogy csináld a dolgokat jobban, mi az, ami nem tetszik neki az általad elvégzett munkában, így nem kellene újra megcsinálnia. Másrészt szerintem is elég nehezen hihető, hogy 2 éve nem találsz munkát...
2012. máj. 27. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!