Adott egy anya, a felnőtt gyereke és az unoka, akik kényszerből -anyagi okok- együtt élnek. A "gyerek" munkanélküli 2 éve, most épp többedik alkalommal van közmunkán. Az anya szerint nem akar dolgozni, mert nem létezik, hogy ennyi idő alatt nem talált munkát. Anya állandóan pakol, rendezkedik, a gyerek és az unoka szobájában is, hogy rend legyen, mert a gyerek semmit nem tud jól megcsinálni. Anya a szekrényekben is pakol ugyanezért. Ebben van kivetnivaló? A gyerek azért nem csinál semmit, mert anya szerint semmi nem jó, amit csinál és szerinte nem kell mindennap felemlegetni hogy "ez az én lakásom" mert ha az anya lakása, akkor tartsa rendben az anya egyedül.
Az anyának adok igazat. Ilyen hozzáállással a gyerek lehet, hogy tényleg semmit nem tud jól megcsinálni.
2012. máj. 27. 11:31
2/28 A kérdező kommentje:
Melyik mondat utal a gyerek hozzáállására?
2012. máj. 27. 11:35
3/28 anonim válasza:
"A gyerek azért nem csinál semmit, mert anya szerint semmi nem jó, amit csinál és szerinte nem kell mindennap felemlegetni hogy "ez az én lakásom" mert ha az anya lakása, akkor tartsa rendben az anya egyedül." Ez a mondat!
2012. máj. 27. 11:38
4/28 A kérdező kommentje:
Aha. Akkor írnék példákat:
A gyerek kimossa a ruhákat - anya újramossa.
A gyerek kiporszívózik - az anya újracsinálja.
A gyerek elmosogat - az anya újracsinálja.
A gyerek port töröl - az anya újracsinálja.
Ha a gyerek főz, az sós/sótlan/túlfőtt/nyers.
(A gyerek egyébként járt takarítani és vendéglátós végzettsége van.)
Anya minden nap bármiről is legyen szó, felhozza, hogy ez az ő lakása.
2012. máj. 27. 11:43
5/28 anonim válasza:
Valószínű a "gyerek" vagyis a kedves kérdező azért nem csinál meg semmit, mert az anyjának úgyse jó amit csinál, persze a kedves hozzászóló ezt már elfelejti, hogy olvasta. Főleg, hogy jól kiraknám azt az az anyát hogy na akkor keressél munkát és vetesd fel magad, meglátja majd nem olyan könnyű. Mellesleg milyen anya az aki nem segíti a lányát hanem leugatja, meg elhordja mindennek csak mert nem veszik fel sehova? járatni kellett volna rendes iskolába és akkor felvennék, mert a gyerek nem arra van hogy pótlékokat kapjunk érte, azért felelni kell és elindítani az életben. De sírna az anya szája ha a gyereke házába megy majd aztán azt mondja itt nem csinálsz semmit mert ez az én házam, hú de fel lenne háborodva hogy,de az anyád vagyok...abból a mondatból leszűrtem hogy az anyja a hárpia, amikor azt írta bármit csinál a gyerek az nem jó és ne csinálja és hát sajna ebben az országban ez a gyakori.
2012. máj. 27. 11:46
6/28 anonim válasza:
Ha ez ekkora probléma a gyereknek akkor keressen munkát és el lehet költözni. De persze az anyánál lakni sokkal kényelmesebb. Csak akkor fogja be a száját és viselje el. Miért? Mert ez az anyja háza.
2012. máj. 27. 11:48
7/28 A kérdező kommentje:
Próbáltam úgy fogalmazni, hogy ne derüljön ki, ki a kérdező. Na mindegy. Valóban én vagyok a "gyerek", 40 évesen. :S
A tanulást és a jobb végzettséget nem firtatnám, sajnos vannak olyan emberek, akik nem rendelkeznek olyan jó képességekkel, hogy bármi lehessen belőlük - sajnos én is ilyen vagyok.
Keresek munkát, de egyrészt már nem vagyok fiatal -legalábbis a munkaadók nem az én korombeli embereket keresik- másrészt a gyerek nem épp pozitív dolog a munkakeresésnél. Már nem igazán érdekel, hogy milyen munka, mindenre jelentkezem - de megoldhatatlan, hogy napi 10-12 órát dolgozzam egy kisgyerek mellett, vagy olyan beosztásom legyen, ami nem összeegyeztethető az iskolával. Mert persze segítség az ilyenkor nincs. "Vállalj el bármit" - aztán amikor kell, akkor mégsem ér rá senki.
2012. máj. 27. 11:54
8/28 anonim válasza:
11:46 szerintem meg az a gyakori, hogy a gyerekek elvárják, hogy 40 éves korukig eltartsa őket a szülő, ha nem így van, akkor már szar emberek. Ha már vállalt egy gyereket az ember és így is a nagymamához kényszerülnek aki eltartja őket és élhetnek a házában akkor a minimum, hogy elviselik a házsártosságát!
2012. máj. 27. 11:54
9/28 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az normális szerinted és semmi kifogásolni való nincs benne, utolsó, hogy ha te kimosod, rendbe teszed a ruhádat, anyád előszedi és újracsinálja? Vagy hogy a szekrényedben rendezkedik? Átnézi a dolgaidat és kiveszi, amire szüksége van, kidobja, amiről úgy gondolja, hogy nem kell?
2012. máj. 27. 11:56
10/28 anonim válasza:
Nincs rendben, de ha nem tetszene mindent megtennék, hogy elmehessek onnan.
Amúgy meg, ahhoz képes, hogy 40 éves vagy és anya, elég gyerekes a gondolkodásod. Szedd össze magad, beszélj anyáddal, hogy mi nem tetszik és keress munkát. Ha kell tagadd le a gyereked. Én bármilyen szenny munkát elvallnék a gyermekemért és nem hagynám évekig, hogy az idős anyám tartson el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!