Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet ilyet csinalni? Van-e...

Lehet ilyet csinalni? Van-e valamilyen jogi, torvenyi akadalya?

Figyelt kérdés

Szeretnek egy kulfoldi ferfival (akihez semmilyen erzelmi szal nem fuz, mondhatni idegen) szexualis kapcsolatot letesiteni, hogy aztan gyermekem szulethessen. A gyermekrol a ferfi lemondana. Ez csak egy segitseg lenne szamomra. A celszemely mar azt hiszem, megvan, a kerdesem, hogy kell-e (es ha igen, hogyan) szerzodesben tisztazni, hogy semmifele kotelezettsege nincs es nem is lesz (pl. gyerektartas) a gyerek iranyaban, cserebe viszont lemond rola, es ugymond "eltunik" a szinrol?

Remelem, ertheto a kerdes, de ha valami nem tiszta, szivesen pontositok.

2009. jún. 29. 14:28
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Ennek nincs törvényi akadálya. Először ő közjegyző előtt lemond az apaságról, így később sem léphet fel apaként. Ezt követően te közjegyző előtt szintén lemondasz arról, hogy vele szemben bárminemű követelést érvényesítenél. A gyerek a te nevedre kerül, vagy képzelt apa megállapítását kérheted és így másik nevet kaphat.
2009. jún. 29. 18:50
 32/41 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk en ugy csinalnam, hogy teherbe esnek, es kesz. Nem szolnek a ffi-nak, igy egyszerubb elintezni a dolgot. Gyamugy, kepzelt apa, kepzelt nev a gyereknek.

De ez milyen dolog szerintetek? Jellemtelen?

En mondjuk total megertem a kerdezot. Annyi, de annyi valas van a mai vilagban, es annyi de annyi jo kapcsolat megy tonkre, hogy igenis nagyon nagy a veszely, hogy az apa lelep. Es nemcsak a trogerok lepnek le, sok jol szitulalt, tanult ember is otthagyja a not a kisgyerekkel, igazabol indok nelkul. (mert jobb a szabadsag).

Ha a kerdezo anyagilag jol all, jo munkaja van, csaladi hattere rendezett, akkor miert ne vallalhatna igy egy kisbabat? Igaza van teljes mertekben.

2009. jún. 29. 20:43
 33/41 A kérdező kommentje:

Az orokbefogadas volt az elso dolog, ami eszembe jutott, de nem lehet. Megvan az anyagi keret, amibol felnevelnem, nem iszom, nem dohanyzom, nem drogozok, megsem fogadhatok orokbe kisbabat. Es hogy miert nem? Azt inkabb a gyamugytol kerdezzetek, nekem azt mondtak, egyedulallokent nincs sok eselyem. Es ha valamilyen csoda folytan megis varolistara kerulnek, evekbe telhet, mire sorra kerulok, es mivel mar nem vagyok fiatal, nekem ennyi idom nincs.

Viszont nem akarok lemondani a gyerekvallalasrol, ez olyan nagy bun?

2009. jún. 29. 20:49
 34/41 anonim ***** válasza:
66%
figyelj nem bun! de amire te keszulsz az abszolult onzo dolog !!eloszor is neked soha az eletedben nem kell ferfi csak gyerek kell? vagy esetleg leszbikus vagy? ez is mgfordult a fejembe hogy esetleg ez.... mert ha nem vagy az akkor miert nem varod meg mig eljon az akit szeretni imadni fogsz esannask szulsz?? vagy mar annyira ketyega biologiai orad hogy mindegy hogy kicsinal fel csak gyerek legyen??
2009. jún. 29. 20:58
 35/41 A kérdező kommentje:

15 ev utan masztam ki egy olyan kapcsolatbol, amibol gyerek nem, viszont megannyi agyrazkodas szuletett. Hadd ne kelljen ecsetelnem. Egeszen Dublinig jottem, hogy tul tudjak rajta lepni, es ez hosszu evek munkajaval es pszichologusi segitsegevel sikerult. Most ugy erzem, meg lehet gyerekem, de kapcsolatra egyaltalan nem vagyok. Nem vagyok leszbikus, de a ferfiakat is lezartam magamban. Karriert csinaltam, es onerobol biztos alapot teremtettem ahhoz, hogy egy gyereket gondtalanul felneveljek.

A kulfoldi apahoz nem ragaszkodom, hiszen szeretnek hazamenni, de nem tudom, ez mikor lesz lehetseges. Nem akarok az elso szembejovovel lefekudni, mint mondtam, az apa kivalasztasanal a legelso teendo az orvosi vizsgalat lenne.

Megertem, akik elitelnek ezert, akik pedig engem probalnak megerteni, azoknak halas vagyok.

2009. jún. 29. 21:04
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

nem bantani akartalak megertelek de jol gondold at!

nem lesz konnyu...

2009. jún. 29. 21:12
 37/41 anonim ***** válasza:
82%

Hasonlóképp!

Szeretnélek megérteni. Nekem mint 2 gyerekes anyának furcsán hangzott a történeted. De így érthető,hogy nem karasz pasit az éltetedbe, de értettnek érzed magad az anyaságra és nagyon vágysz gyerekre. Megértem és nem itélem el. Csak nagyon furcsa volt elsőre. Minha tényleg csak üzletet akrnál kötni, hogy gyereked lehessen. De a tények ismeretében már más. Én is éreztem hasonloképp a fgérfi nem iránt. Mivel nekem szerncsém volt és megtalátlam idejébe a férjem így van apuka is:)

Remélem neked és a gyíermekednek megadatik,hogy apukátok is legyen. Nem irigyellek,hogy egyedül álló anyaként fogsz itthon élni. Ha halllod vagy olvasod a híreket és a hazai forumaokat elég elkeserítő ebben itthon a helyzet. De remélem lesz aki segít neked, szüleid, testvérek vagy barátok.

Sok szerencsét!

2009. jún. 29. 21:58
 38/41 anonim ***** válasza:
43%

Szeretnélek megérteni, de mivel én olyan családban nőttem fel, ahol pont ránk, gyerekekre nem gondoltak, ezért én nem tudlak megérteni, mert nem gondolsz a gyerekre, csak arra, hogy te anya lehess, és legyen egy gyereked. Elfelejted, hogy az a gyerek egyszer felnő, önálló felnőtt ember lesz, önálló emberként jön a világra, nem csak fel kell nevelni, de jó embert kell belőle nevelni, mindegy, mennyi válás van, vagy hány embert hagynak el, ez nem fontos abból a szempontból, hogy a gyereket nem használhatod fel a saját céljaidra, se arra, hogy anya legyél, se arra, hogy ő valósítsa meg egy dédelgetett álmod, amire neked nem volt lehetőséged, de amihez talán semmi kedve nem lesz, se másra. Fontos kellene, hogy legyen, hogy ez a gyerek nem egy gép, vagy egy kiskutya, vagy hasonló, hanem egy ember, aki kérdezősködni fog, mit mondasz akkor neki? Mi van, ha ő nem fog tudni megérteni téged? Mi van, ha a fejedhez vágja, hogy nem tudhatja, ki az apja? Mi van, ha a fejedhez vágja, hogy gyenge voltál? Nem tudhatod, milyen lesz felnőttként, akárhogy neveled, ez a rész örökre hiányozni fog. Hazudsz majd neki? Meddig tudsz hazudni? Meddig marad tiszta a lelkiismereted?

Ne csak magadra gondolj, hanem rá is.

Én azt mondom, hogy minden követ mozgass meg inkább az örökbefogadásért, mert lehet, olyan nincs, hogy nem, ha nem teszel meg mindent, akkor természetes, hogy nem lehet, de ha mindent megteszel, és nem adod fel, hidd el, hogy megsegít a Gondviselés. És egy árva gyerek ugyanúgy tud szeretni. Sőt, hálás lesz nagyobb korában, hogy volt valaki, aki nem hagyta magára, és lehetőséget kapott, hogy jobb helyzetből induljon.

Gondold át még egyszer, én a gyerek nevében beszélek, nem mint nő, nem mint talán leendő anya, hanem mint olyan gyerek, akit a család mindig figyelmen kívül hagyott mindezidáig 24 hosszú éven keresztül.

Én szurkolok, hogy inkább az örökbefogadás sikerüljön, csak akkor ne add fel. Én tudom, hogy sikerül, másnak is sikerült. Ne hagyd magad lerázni.

2009. jún. 29. 22:28
 39/41 anonim ***** válasza:
67%

16.43 vagyok. Egyrészt, szerintem árvaházi gyereket is csak házaspároknak adnak, másrészt, mi van, ha az illető nő azt akarja, hogy a gyereke a saját génjeit örökölje, rá hasonlítson?

Ha én „szereznék” gyereket (amúgy én is gondolkozok ezen a megoldáson), most azon az állásponton vagyok, hogy részemről az apja tudna róla, és megbeszélnénk, és ha akarná, látogathatná, lennének jogai. De ha ezt nem akarja, nem perelném utólag a gyerektartásért sem. Szerintem ez így korrekt lenne.

Egyedülálló nők spermabankba se mehetnek, de én ha lehetne se biztos, hogy élnék ezzel a lehetőséggel. Tudni akarom, ki a gyerekem apja. És így a gyerekemnek is lesz esélye ezt tudni.

18.50 – és ez később visszafordítható az apa részéről, azaz meggondolhatja magát?

Szerintem a Kérdező egyáltalán nem önző. Az emberek mennyire sietnek önzőnek nevezni azokat a nőket, akik nem akarnak gyereket. Ő akar, erre ő is önző? Csak akkor bólogattok egy nőre, ha férfival van? Az egy dolog, hogy szerintem nem egy férfi adja egy nő mint ember értékét – de a Kérdező ráadásul nem is tehet róla, hogy egyedül van! Ha maradt volna egy rossz kapcsolatban, az helyesebb volna? A nők már csak legyenek önfeláldozók, vagy mit gondoltok?! Anya szeretne lenni, és joga van hozzá. Gyerekének jó körülményeket fog teremteni, és biztosan sok szeretetet ad majd neki. Vannak más egyszülős családok is.

Mivel jobb annak a gyereknek, akinek az apja az anyja férje volt, élete első 4 évében nevelte is, aztán lelépett, és a gyerek soha többé nem látta? Majd az anyja megmagyarázza neki, hogy nem talált vagy nem akart magának férjet, de őt nagyon akarta, nagyon vágyott rá, és ezért született meg.

2009. jún. 29. 22:42
 40/41 anonim ***** válasza:
68%

Kint Dublinban sem tudsz egyedul gyereket orokbefogadni?

Ott mit mond a torveny errol?

Amikor a legelejen elolvastam a kerdesedet, azt gondoltam egy jol szitualt 30-as szingli vagy, akinek elege van a ffi-akbol.

En a helyedben viszont biztos hogy nem koltoznek Magyarorszagra vissza. Onnan inkabb elmegy mindenki, nemhogy hazakoltozik. De persze nem ismerem a korulmenyeidet.

Viszont, kint Dublinban egy egyedulallo not tamogat az allam rendesen, sokan direkt elvalnak, mert ugy az allam tobb penzt ad. Nagyon fontold meg, hogy majd hazakoltozol-e.

Erdekes a torteneted nagyon, csak azt kivanom neked, hogy egy egeszseges, gyonyoru kisbabat szulhess minel elobb!:)))

Ha majd meg irsz, en is irok, varom!

2009. jún. 30. 00:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!