Lehet ilyet csinalni? Van-e valamilyen jogi, torvenyi akadalya?
Szeretnek egy kulfoldi ferfival (akihez semmilyen erzelmi szal nem fuz, mondhatni idegen) szexualis kapcsolatot letesiteni, hogy aztan gyermekem szulethessen. A gyermekrol a ferfi lemondana. Ez csak egy segitseg lenne szamomra. A celszemely mar azt hiszem, megvan, a kerdesem, hogy kell-e (es ha igen, hogyan) szerzodesben tisztazni, hogy semmifele kotelezettsege nincs es nem is lesz (pl. gyerektartas) a gyerek iranyaban, cserebe viszont lemond rola, es ugymond "eltunik" a szinrol?
Remelem, ertheto a kerdes, de ha valami nem tiszta, szivesen pontositok.
Ne haragudj,de a kérdés feltevésedből nem érzem,hogy ezt a gyereket te valójában akarod és szeretetből vállalnád.
Úgy fogalmazol mikor róla beszélsz mintha egy üzlet tárgya lenne.
Nem tudom és nem is tartozik rám,hogy miért akarod felcsináltatni magad és úgy hazajönni. De azért gondolád át. itthon nem olyan rózsás a helyzet egyedülálló szülőként.
Szerintem te ebben a legfontosabbra nem gondoltál, méghozzá a gyerekre, aki nem csak egy tárgy vagy egy háziállat, hanem egy érző emberi lény. Nem gondolod, hogy esetleg érdeklődni fog az apja iránt, hogy keresni akarja majd? Nem gondolsz arra, hogy ha felnő, akkor mit fog szólni ehhez? Mi az akadálya, hogy olyan embertől legyen gyereked, akit szeretsz is? Van párod, és neki biológiailag nem lehet gyereke? Mást nem tudok elképzelni értelmes indoknak, ne haragudj...
Tudtommal jogi akadálya nincs...
DE egy gyerek nem arra való, hogy általa anya legyél, ő egy élet, egy ugyanolyan élet, mint te vagy itt bárki, nem szabad önös célokra felhasználni.
Én a helyedben 3 dologra nagyon odafigyelnék:
1.) Lehethogy nem jön össze elsőre a gyerek, sőt az is lehet, hogy sok alkalom kell hozzá.
2.) Alaposan vizsgáltasd meg a partnered, nem lenne jó ha a gyerek valami betegséget örökölne!
3.) Gondoskodj egy barátről/férjről, aki segít felnevelni a gyereket. Nagyon fontos egy apaszemély a gyerekek szocializációjában.
Én egyáltalán nem ítéllek el, ugyanis van itt egy csomó tény.
Például:
- nem minden gyereket akaró nőnek adatik meg a megfelelő társ mondjuk 35 éves korára - akkor már ne is legyen gyereke? Mi van, most nem sírunk, hogy jaj fogy a magyarság?!
- az egyedülálló nők számára nem elérhetők a mesterséges megtermékenyítési programok - úgy látszik, a hagyományos család romantizált ideálja fontosabb még a népességnövekedésnél is... Én nem ítélek el senkit, aki "szerez" magának egy gyereket. De ha már így van, és is korrektebbnek tartom, ha az illető tud róla. Én akár hagynám is, hogy ha akar, részt vegyen a gyereke életében, nem tiltanám el tőle. Tekintve a házasságban apává lett férfiak egy részének igen halovány lelkesedését, szerintem egy ilyen pasinak, aki csak szerződéses apa, még hamarabb elapad a lekesedése, sok gondod nem lesz vele.
- rengeteg gyerek nő fel gyakorlatilag vagy érdemben apa nélkül, mégis lesz belőlük valami
- később még lehet kapcsolatod valakivel, és akkor lesz a gyereknek pótapja
- a gyereknek szeretetre van szüksége (amit kaphat az anyjától, nagyszüleitől, rokonoktól), nem a hagyományos nemi szerepek kéynszeres tovább örökítésére
- sok esetben a "teljes család" se ad jó péládt a gyerek számára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!