Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet ilyet csinalni? Van-e...

Lehet ilyet csinalni? Van-e valamilyen jogi, torvenyi akadalya?

Figyelt kérdés

Szeretnek egy kulfoldi ferfival (akihez semmilyen erzelmi szal nem fuz, mondhatni idegen) szexualis kapcsolatot letesiteni, hogy aztan gyermekem szulethessen. A gyermekrol a ferfi lemondana. Ez csak egy segitseg lenne szamomra. A celszemely mar azt hiszem, megvan, a kerdesem, hogy kell-e (es ha igen, hogyan) szerzodesben tisztazni, hogy semmifele kotelezettsege nincs es nem is lesz (pl. gyerektartas) a gyerek iranyaban, cserebe viszont lemond rola, es ugymond "eltunik" a szinrol?

Remelem, ertheto a kerdes, de ha valami nem tiszta, szivesen pontositok.

2009. jún. 29. 14:28
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezt ott, abban a kulfoldi orszagban egy csaladjogi ugyvedtol erdeklodd meg, ahol eltek, ahol a baba szuletni fog.

Milyen lesz a baba, fekete-feher?:)

2009. jún. 29. 14:32
 2/41 anonim ***** válasza:
87%

Hm de miért is? Most egy konkrét embertöl akarsz gyereket, vagy csak általánosan?

A legegyszerübb, hogy sexelsz vele és soha nem mondod meg neki hogy gyerek lett. Mit csinálsz ha 10 év múlva kell neki a gyerek és akkor csináltat egy apaságit.

Egyébként elég gáz ha gyermekedtöl eleve elveszed az apát.

2009. jún. 29. 14:33
 3/41 anonim ***** válasza:
87%

En is arra gondoltam az elobb, miutan irtam mar neked, hogy ess teherbe, ne beszelj errol senkinek!

Szakitsd meg a kapcsolatot ezzel a ffi-val, igy sokkal egyszerubb lesz.

Vagy csak valakitol ess teherbe veletlenul.

Miert olyan fontos, hogy attol a ffi-tol legyel terhes?

2009. jún. 29. 14:38
 4/41 A kérdező kommentje:

Kozben utananeztem, elvileg nincs jogi akadalya. Szeretnek nyilt lapokkal jatszani, ez a tudta nelkul teherbe esek nem a stilusom, raadasul ha elsore nem sikerul, szeretnek meg probalkozni.

Nem fekete-feher baba lesz, maradok a fehernel. :)

2009. jún. 29. 14:40
 5/41 A kérdező kommentje:
Nem egy konkret pasirol van szo, vagyis igen, de nem kot hozza semmi, nem vonzodom hozza, nem fogok beleszeretni. Akarmelyik masik is lehetne. Szimpatikus a genetikaja, es o sem zarkozott el a dologtol. Neki ez csak szex lenne, nekem pedig nagy segitseg.
2009. jún. 29. 14:42
 6/41 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen szerződést NEM lehet csinálni, azaz lehetni lehet, de értelme nincs, mert mindkétb fél bármikor áthághatja. Te bármikor kérhetsz a gyerek után eltartást, ő meg bármikor kérheti, hogy apasága legyen elismerve. Ezek ugyanis olyan jogok, melyek nem adhatók, vehetők, azaz lemondani sem lehet róluk.
2009. jún. 29. 14:42
 7/41 A kérdező kommentje:
Akkor viszont segitsetek ki, a lemondo nyilatkozat mit takar? Es ezt akar barmikor vissza is vonhatja? (Ettol egyebkent nem tartok, o viszont annal inkabb, hogy majd X ev mulva feltunok es verem az asztalt a gyerektartasert.)
2009. jún. 29. 14:44
 8/41 anonim ***** válasza:
89%

Huha, ilyen gyorsan utananeztel ennek a fontos kerdesnek? 12 perc van a ket irasod kozott. Most epp megtalaltad a torvenyt, elotte pedig meg nem?

Szerintem menjel el egy ugyvedhez, es gondolom meg a fogantatas elott le kell fixalni, hogy a sractol nem kersz gyerektartast majd, es o sem el a lathatasi jogaval.

Jol meggondoltad ezt a dolgot?

2009. jún. 29. 14:46
 9/41 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Szerintem egy sima családjogi ügyvédtől kérhetsz ilyen ügyben felvilágosítást.

Üdv!

2009. jún. 29. 14:46
 10/41 A kérdező kommentje:

Igen, egy internetes jogi forumban talaltam az esetemhez hasonlo peldat ebben az orszagban.

Jol meggondoltam a dolgot, efelol nincs ketsegem.

2009. jún. 29. 14:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!