Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utasítja el Anyukám...

Miért utasítja el Anyukám tőből, hogy hobbi szinten balettozhassak?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok. Lenne egy balett tanfolyam nyáron, 2 hónapig tartana, másfél órás edzésekkel, 10 ezer forintért, amit kitudnék fizetni saját pénzből. Eltudnék menni egyedül, sosem féltett az utcától, nem az a típus.

Nem csúszna bele a tanfolyam a nyaralásunkba.

Anya csak annyit mond, hogy a balett még jobban belerángatna az anorexiába. Más kérdés, hogy nem vagyok az, csak vékony, és nem szeretek enni.

Tudom, hogy nem lehetek profi szinten táncos, hiába rsg-tem és modern táncoltam 4 évig.

De imádom a balettot! Rengeteg előadáson voltam, láttam sok filmet, gyakran hallgatok Csajkovszkij-t, és szinte állandóan táncolgatok úgy a mindennapi életben.

Hogy tudnám meggyőzni? Annyira örülnék ha táncolhatnék.

2012. máj. 25. 21:22
1 2 3
 21/26 *Glissade* ***** válasza:
51%

Asszem, hogy most lefogtok pontozni...

Nem tudom, hogy akik előttem válaszoltak balettoztak, vagy táncoltak-e már vamit egyáltalán, de szerintem nem nagyon.

Balettoztam, jó pár évig! Sőőt jártam jó pár évet tánciskolába is, ahol még mélyebben és tüzetesebben meg tapasztalhattam-e gyönyörű tánc testi ill. lelki hatásait.

Természetesen komolyabb szinten...

Én azt gondolom, hogyha olyan ember vagy, aki minden mozgásnak látja a lényegét, ha látott mindennek a spirituális oldalát is.

Ha számodra a mozgás nem csak simán test gyakorlat, hanem annál sokkal több...

Akkor semmi kép sem ajánlom a balettet!

Menj el másik táncra... vagy jógázni, pilatesbe bármire, de ne balettre!

A balett nagyon erős hatással van a jellemedre viselkedésedre, gondolkodás módódra, világnézetedre, amit pár hónapon belül tapasztalni is fogsz.

Ha a rabjává váltál akkor egy idő után, egyre többet és többet akarsz majd elérni ebben a táncban.

Ami jó, mert csak így léphetsz a fejlődés útjára.

DE

Az a gond, hogy a balettnek nincs köze az anatomiához...

Az óra első percétől kedzve sem! Már a lábpózoknak sem!!!

Ha nem vigyázol (már pedig mindenki fejlődni akar) akkor könnyedén bele hajszolhatod a testedet, aminek kimondottan káros!

Már 4 évesen is káros, egyáltalán nem test barát tánc... de fiatalon még rugalmasak az izmaid izületeid, akkor még birod egy darabig.

Ennyi idősen, már pláne nem tesz jót. Hogy ha egészséges akarsz maradni, akkor ne balettozz.

Aki ezt a hitatást választja, az felteszi rá az életét!

Tehát válalja a sérülésekkel együtt.

Tudom, hogy most azzal fogsz jönni, hogy:

"De én tudom, hogy 14 évesen, már nem üzhetem hivatásként"

Tudod, a táncoknál a lelki kötödés sokkal erősebb... az hamarabb ki alakul mint hogy tönkre tennéd a testedet!

Ha bele szerettél a táncba, nem kifogás az, hogy fáj valamid:)

Azt gondolo, hogy annak érdemes balettozni, akit már kiskora óta testileg alkalmassá tettek rá! Aki válalja, hogy erre teszi fel az életét! Ill. akinek szüksége van rá alapnak egy másik tánc mellé amit KOMOLYAN csinál!

Külömben felejtsd el, ha nem akarod magadat téves képzetekbe ringatni. Ha nem akarod megtapaztalni... milyen a megfelelésé kényszer...

Ha egészséges önbizalmat és testet szeretnél még pár év múlva is.

2012. máj. 26. 19:09
 22/26 *Glissade* ***** válasza:
59%
Ha még ezek után sem világos, sakkor nyagyon szívesen kifejtem üzenetbe is...
2012. máj. 26. 19:15
 23/26 anonim ***** válasza:

Egy hobbi tánc k*rvamessze áll a profi táncművészettől. Most 14 vagy, öreg lennél már kezdő balerinának, szóval anyukád nincs tisztában a dolgokkal.

Az anorexia meg fejben dől el, a környezet melléktényező, ami egyes esetekben baromi erős lehet.

2012. máj. 26. 21:55
 24/26 *Glissade* ***** válasza:
54%

"Az anorexia meg fejben dől el, a környezet melléktényező, ami egyes esetekben baromi erős lehet."

Szerinted nem környezett az ami a gondolatainkat befolyásolja?:D

A környezett épp, hogy a kiváltó tényezője. Ennél nagyobb hülyeséget nem is írhattál volna...

Az anorexai egy lelki betegség, aminek az okozója a nulla önbizalom, rettegés az elhízástól, a negatív vissza jelzések a környezet felől, torzult önkép és örökletes tényezők.

A beteg attol érzi magát erősnek, ha mindenben kontrolt tudd tartani. Erre a legkézen fekvöbb megoldás az étkezés, ll. a testsúly.

Hogy, hogy jön ez a baletthoz?

Úgy, hogy a balett az átlagostól eltérő képességeket, testalkatot, tudást igényel.

Ezt csak nem átlagos dolgokkal lehet elérni.

Tehát, nagyon is van hozzá köze.

Viszont kedves kérdező, nem hinném, hogy anorexiaás lennél:)

Én is pontosan úgy kajálok ahogyan te, és nem vagyok anorexiás:)

Egyébként a modern tánc épp a balett katonás, az egyéniségedet öld ki a táncból, mindenki legyen egyforma, centire pontosan kitalált mozdulatok, és gondosan megszerkesztett szabályai elleni "lázadás" képpen alakúlt ki. Balett alapokból ugyan, de lazitottak a mozdulatokon és mindenki bele tehette saját magát a táncba.

Ezért nem is értem miért szeretnél balettozni:)

Menj inkább vissza modern táncra, szerintem.

De azt teszel amit akarsz... ne higyj nekem!

2012. máj. 26. 22:57
 25/26 anonim válasza:
Szerintem próbálj meg beszélni Anyukáddal. Én 16 éve táncolok hobbiszinten. Kezdtem művészi tornával, majd balett, jazzbalett, most modern, színpadi, show, musical és artjazz, amit csinálok, és imádom!!!!! Volt egy év kihagyásom eg ysérülés miatt, és rettenetes volt, semmit sem mozoghattam, teljesen eltiltottak a tánctól, ráadásul meg is híztam:O Szerintem a tánc egy más életet jelent, legalábbis nekem, és én is csak hobbi-szinten csinálom. Mondd meg neki, hoyg ez csak kikapcsolódás lenne a számodra:) És ügyesen:) 20/l
2012. jún. 14. 16:59
 26/26 anonim ***** válasza:

Sajnos tényleg igaz hogy a fájdalom nem állít meg a mozgástól ,én is egyszer elmentem egy fajta ritmusos aerobikra és miután haza jöttem minden porcikám fájt ay egyórás szünetnélküli kemény mozgástól megígértem magamnak hogy soha többé nem megyek amit komolyan is gondoltam mégis jövő héten már megint a tánc teremben áltam várva hogy elkezdődjön az óra.És megint és megint elmentem de pokolian fájt.

A balett nagyon kemény tánc és ha megtetszik nem tudod abba hagyni és néha ez vezeti a táncosokat a komolyabb sérülésekhez

2013. febr. 27. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!