Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utasítja el Anyukám...

Miért utasítja el Anyukám tőből, hogy hobbi szinten balettozhassak?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok. Lenne egy balett tanfolyam nyáron, 2 hónapig tartana, másfél órás edzésekkel, 10 ezer forintért, amit kitudnék fizetni saját pénzből. Eltudnék menni egyedül, sosem féltett az utcától, nem az a típus.

Nem csúszna bele a tanfolyam a nyaralásunkba.

Anya csak annyit mond, hogy a balett még jobban belerángatna az anorexiába. Más kérdés, hogy nem vagyok az, csak vékony, és nem szeretek enni.

Tudom, hogy nem lehetek profi szinten táncos, hiába rsg-tem és modern táncoltam 4 évig.

De imádom a balettot! Rengeteg előadáson voltam, láttam sok filmet, gyakran hallgatok Csajkovszkij-t, és szinte állandóan táncolgatok úgy a mindennapi életben.

Hogy tudnám meggyőzni? Annyira örülnék ha táncolhatnék.

2012. máj. 25. 21:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
80%

Megkérdezted már tőle miért nem mehetnél?

Szerintem nagyon helyes,hogy ilyenre költöd a pénzt (nem is drága).

2012. máj. 25. 21:25
 2/26 anonim ***** válasza:
25%
Hiába tűnik szépnek s kecsesnek de eltorzítja a magadról alkotot képet, romboló hatása van az örökös megfelelésikényszer miatt, hogy jobb, vékonyabb, agresszívebb légy s könyebben rászoksz segédanyagokra. A lábfejed eldeformálódik s a nagyon profik akik a végsőkig elmennek 30-35 éves korukra fizikailag leépülnek a porckorongok, izületek.
2012. máj. 25. 21:28
 3/26 A kérdező kommentje:
Azt mondja, hogy még jobban belerángatna az anorexiába, mikor nem is vagyok az..
2012. máj. 25. 21:28
 4/26 anonim ***** válasza:
90%

2/3

azért lássuk már be, hogy 2 hónap alatt ezek nem fognak bekövetkezni...

mellesleg meg ez is egy életpálya, van, akinek ez felel meg

2012. máj. 25. 21:35
 5/26 anonim ***** válasza:
84%
Mondd neki hogy inkább erre legyen költve a pénz mint másra.(valami rosszra.érted mire mondom?)
2012. máj. 25. 21:37
 6/26 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet, hogy felesleges pénzkidobásnak tartja? 2 hónap alatt az ember tuti nem tanul meg balettozni. Sokan évekig tanulják, és csak úgy lesznek megközelítőleg balettsáncosok.

Aztán ki tudja, lehet, hogy takar a tanfolyam még egyéb rejtett költségeket is. (vedd meg a cipőt, vegyél ruhát, vegyél ezt és azt)

2012. máj. 25. 21:40
 7/26 A kérdező kommentje:
Ez csak egy alaptanfolyam kezdőknek, nullától haladva...ha ezt elvégezted, akkor járhatsz normálisan akár évekig..:) Csak értitek..olyan rossz, hogy én nem csinálok semmit. Mármint: mit fogok mesélni a gyerekeimnek? "Amikor én annyi idős voltam mint te, lányom, akkor én...én..délutánonként a haverokkal lógtam vagy tanultam." Szörnyen bánom hogy nincs semmi komolyabb hobbim.:/ Olyan szégyenletes
2012. máj. 25. 21:45
 8/26 anonim ***** válasza:
83%

Ó, ne szégyelld! Én 24 vagyok, még sincs hobbim! :D

Örülj, hogy lóghatsz a barátaiddal, vannak olyanok, akiknek még az sincs.

Azért próbálj meg alkudozni anyukáddal. Pl a tanfolyam alatt minden nap rendszeresen enni fogsz.

2012. máj. 25. 21:53
 9/26 anonim ***** válasza:
87%
Magyarázd el anyukádnak, hogy ez nem erősíti az anorexiát. Az edzésekhez rengeteg energia kell és ha nem eszel nem is tudod végigcsinálni őket. Ha megnézed a legtöbb balettos inkább izmos, mint vékony.
2012. máj. 25. 21:54
 10/26 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem pedig tök jó dolog lenne, próbáld meg megmondani neki, hogy több mozgással többet akarsz majd enni. :)

Anorexiás ne legyél!!! De a balett nem hiszem, hogy erre ösztönözne...

2012. máj. 25. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!