Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utasítja el Anyukám...

Miért utasítja el Anyukám tőből, hogy hobbi szinten balettozhassak?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok. Lenne egy balett tanfolyam nyáron, 2 hónapig tartana, másfél órás edzésekkel, 10 ezer forintért, amit kitudnék fizetni saját pénzből. Eltudnék menni egyedül, sosem féltett az utcától, nem az a típus.

Nem csúszna bele a tanfolyam a nyaralásunkba.

Anya csak annyit mond, hogy a balett még jobban belerángatna az anorexiába. Más kérdés, hogy nem vagyok az, csak vékony, és nem szeretek enni.

Tudom, hogy nem lehetek profi szinten táncos, hiába rsg-tem és modern táncoltam 4 évig.

De imádom a balettot! Rengeteg előadáson voltam, láttam sok filmet, gyakran hallgatok Csajkovszkij-t, és szinte állandóan táncolgatok úgy a mindennapi életben.

Hogy tudnám meggyőzni? Annyira örülnék ha táncolhatnék.

2012. máj. 25. 21:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
11%

Én úgy tudom, hogy 14 évesen már késő elkezdeni a balettet, ha hivatásosan akarod csinálni. De hobbi szinten miért ne!

Az anorexia viszont más téma, az nagyon komoly dolog. Azt írod, hogy vékony vagy és nem szeretsz enni.... főleg ez utóbbi intő jel. Ebben a korban ugyanis sokat nősz, fejlődsz. Még ha nem is sportolsz, mozogsz sokat, ezekhez önmagában kell a tápanyag. Szóval, szerintem menj el anyukáddal egy kivizsgálásra. Ha ott megállapítják, hogy semmilyen hiánybetegséged nincs ( ami az anorexiára utalna), akkor anyukád is megnyugodhat :)

2012. máj. 25. 22:04
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

*Ó, ne szégyelld! Én 24 vagyok, még sincs hobbim!

Hát ez elég szomorú, nem hinném, hogy dicsekedni kéne vele.

....

A kérdező nagyon jól látja, neki a baletton a helye. Legalább csinál valami értelmeset, ami még egészséges is (lásd: mozgás). Mivel tisztában van vele, hogy nem lesz balett-táncos, nem hinném, hogy bármilyen romboló hatása lenne a dolognak.

Sőt! Fejleszti a koncentrációt, a mozgáskultúrát, a koordinációt, erősít (!!!), átmozgat és művészet!!! Erősíti az önbizalmat, javítja a tartást, és mint minden mozgás, növeli az étvágyat. :)

Alapszinten is. 0-ról is.

Sokkal jobb, mint a haverokkal lógni az utcán, totálisan értelmetlenül.

(Ráadásul könnyen rájöhet a kérdező, hogy szép, szép, de mégsem neki való. Ugyanis elég nehéz... amíg nincs megfelelő izomzat, nem túl élvezetes. Izomláz garantált.)

Én támogatnám a kérdezőt, hogy küzdjön még érte. Érveljen a fentiekkel, és kössön üzletet az anyukájával: ha engedi balettra, a kérdező cserébe egy kicsivel többet eszik. Szerintem ez korrekt megállapodás, a több mozgáshoz úgyis több kalória/energia kell, viszont hízni nem fog a kérdező, hiszen eleget mozog.

Viszont: a megállapodást tartsa is be.

Ui: én felnőttként most próbáltam ki a balettet. Világos, hogy nem nekem való, de legalább nem maradt ki az életemből...

Amúgy nem a Miami Balett véletlenül? Nagyon hasonlítanak a paraméterek, ár, időtartam. Én oda járok, és elégedett vagyok.

2012. máj. 25. 22:04
 13/26 anonim ***** válasza:
6%
Tudod, én se érteném, hogy anyud miért nem enged. D e olvasva ezt az anorexia dolgot, bizony igazat kell adnom neki. De így ismeretlenül nehéz megítélni.
2012. máj. 25. 23:01
 14/26 anonim ***** válasza:
6%
Jut eszembe: írd meg légyszi a paramétereidet. Súly, magasság
2012. máj. 25. 23:01
 15/26 A kérdező kommentje:

Kedvesek vagytok:) Tényleg, főleg a hosszú, kifejtős választ nagyon köszönöm!

165 cm vagyok és 43 kiló. Hízásnak indultam, mivel a zabkása készítéskor most már folyékony édesítő helyett cukrot használok, és víz helyett tejjel. Tök fura, hogy ilyen kis apróságokon múlik minden:)

De tényleg semmi közöm az anorexiához, csak valahogy eszembe sem jut enni. Reggel nem vagyok éhes(mint sokan mások), délután nem vagyok otthon, este tanulok. Viszont zabkásából bármennyit megtudnék enni! A legjobb dolog a világon, bárhogyan. Almával, fahéjjal, kakaóporral, pürésített eperrel, mindenhogy! Ha eszek, akkor azt.:)

2012. máj. 25. 23:08
 16/26 anonim ***** válasza:
78%

Nem értem anyukádat, a te korodban én mindenféle sportot próbálgattam, hogy mi illik hozzám, és anya támogatott benne, mert örült, hogy mozgok. Én amúgy az ír sztepp mellett kötöttem ki egy jó pár évig, de ez lényegtelen. :)

A mozgásnak jóformán nem nagyon van hátrányos tulajdonsága, főleg ha nem is profi szinten akarod űzni, arról meg nem tehetsz, hogy vékonyka vagy.

Próbáld meggyőzni anyukádat, hogy ez egészséges, ennél többet is miatta, mittudomén.

Vagy egyszerűen ha nem engedi, hát iratkozz be, és amikor táncolni jársz, mondd, hogy a "haverokkal lógtál". Ha jól értem az ellen nem volt kifogása...

2012. máj. 26. 00:16
 17/26 anonim ***** válasza:
73%

Tényleg vékony lehetsz, de nem hinném, hogy anorexiás. Én 26 évesen vagyok 165 cm-hez 46 kiló (szóval azért kicsit több, mint te, de nem sokkal), és messze vagyok az anorexiától. Nem kizárt, hogy ilyen az alkatod alapból, meg hát még - gondolom - nem is nőiesedtél nagyon. Szóval változhat még, de elhízni gondolom nem fogsz.

Egyél rendesen, mondd meg anyukádnak, hogy a sport csak arra ösztönöz majd, hogy jobb étkű legyél, és mondd meg neki azt is, hogy a mozgás amúgy is hasznos!

Ne add fel, ha ezt szeretnéd, hiszen szép hobbi ez, és tényleg ezerszer jobb, mint az utcán tengődni - ezt anyukádnak is meg kéne értenie.

2012. máj. 26. 08:06
 18/26 anonim ***** válasza:
70%
Ígérd meg anyukádnak, hogy ha elenged, oda fogsz figyelni a rendszeres étkezésre, és ezt tartsd is be.
2012. máj. 26. 09:51
 19/26 anonim ***** válasza:
80%
Rendszeres, és változatos étkezésre. Jó a zabkása, de remélem nem csak ebből áll az étrended, mert akárhogy is variálod, túl egyoldalú.
2012. máj. 26. 09:53
 20/26 anonim ***** válasza:
37%

"Hát ez elég szomorú, nem hinném, hogy dicsekedni kéne vele."

Hidd el, nem dicsekedésnek szántam...

Vannak emberek, akik nem engedhetnek meg maguknak semmiféle hobbit. (már ha a sportolást nem nevezzük annak)

2012. máj. 26. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!