Ti milyen mértékben szolgáljátok ki otthon a férjeteket szeretetből?
Hogy pontosítsak: én napi szinten pakolok neki egész napra ennivalót (szendvics, főtt étel), reggelit adok neki, elé teszem a szendvicset, hétvégén kiszedem elé a levest stb. Nem vagyok a bejárónője meg a szakácsnője, ne értsétek félre. Mindig megköszöni a kedvességemet, a férfimunkák az ő feladatai, és ő is porszívózik stb. Szoktam neki viccesen mondani, hogy milyen jó dolga van mellettem. :) Egy barátnőm viszont állítja, hogy nem pakol ki semmit a férje elé, nem csinál reggelit sem, szolgálja ki magát a hűtőből. Nálatok ez otthon hogy megy lányok/asszonyok? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek. :)
27N
Nálunk is mindennap én pakolok szendvicset a gyereknek és neki, főtt kajával várom mellesleg én is dolgozom, és a tálalásnál elérakom a tele tányért, ahogy a gyerek elé is és magamnak is. Eszembe sem jut, hogy ez megalázó miért is lenne az? A felesége vagyok, a másiknak az anyja természetesnek találom. Talán a férjem tegye elém az ételt? Mint nő, elsüllyednék szégyenemben az tuti..., de ő ugyanígy pl porszívózik és elmosogat, mi megosztjuk a munkát. Ez nem szolgalelkűség, szeretetből teszem, imádok kedveskedni neki, ő pl. meg vasárnaponként ágyba hozza a kávét.
Szóval, ha valaki szereti a másikat akkor ezek a dolgok nem jelentenek terhet. Én így nőttem fel és örülök, hogy ilyen vagyok!
A barátnőd meg majd néz egy nagyot, ha a párja otthagyja egy háziasabb nő miatt...sok férfi panaszkodik, hogy a felesége egy nulla mint nő otthon...
olyan jó hogy ha valaki azt írja hogy segít a párjának akkor le van pontozva,de aki meg úgy beszél a párjáról mint valami idegenről hogy ő pedig nem hajlandó megcsinálni semmit neki,azt felpontozzák...
Sok ember nem érti hogy ez nem LIKE meg DISLIKE gomb!! Attól hogy valaki lusta dög és ennyit nem képes megtenni a párjáért attól még akik megteszik nem kell lepontozni!
A kérdező véleményt kért ennyi!
Én főzők, mivel én érek haza előbb (jóval). Legtöbbször szeretem én szedni a kaját, mert szeretem ha szépen van elrendezve a tányéron, ő meg csak egymásra pakolja a dolgokat és kész (szeretek főzni és szeretem ha szépen van tálalva, nem vagyok mániákus :)). Reggelit nem mindig csomagolok neki, mert nekem több idő, hogy magamhoz térjek, de azért van amikor én vagyok a gyorsabb. Viszont kávét minden reggel ő főz és sokszor előbb kel, hogy felhozza az ágyba nekem. Takarítani is én szoktam, mert későn ér haza én meg nem fogom kerülgetni addig a kupit, vagy trappolni a piszkos padlón, csak hogy ő is csináljon valamit.
Viszont hétvégén segíteni szokott a nagyobb bevásárlásban (ő cipeli a cuccot), takarításban (porszívóz, felmos amíg főzök pl.).
Sok mindent megcsinálok, de nem elvárás. Ha pl. nincs kedvem egész nap semmit sem csinálni, akkor sem dől össze a világ. Ha főzni nincs kedvem, sokszor mondja, hogy majd ő csinál nekem vacsit (bundás kenyér, melegszendvics, pörkölt szerepel a repertoárban illetve kemény tojás :)). Szóval leggyakrabban én csinálom az itthoni dolgokat, de nem érzem ettől "cs.cskának" magam.
24-es vagyok.
Ez is igaz, kedves utolsó, hogy sokan mártírkodnak. A házasság, kapcsolat elején érdemes bevonni a pasikat is a munkába, hogy pont emiatt ne legyen később probléma, mert utána már nem nagyon fognak segíteni, hamar megszokják a jó dolgukat! :)
Viszont az is igaz, hogy este 9kor hullafáradtak vagyunk mind a ketten (főleg én), dehát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!