Ha valaki nem lesz képes hű maradni a párjához, az ne alapítson családot?
Beszéltem egy pár héttel ezelőtt egy ismerősömmel (nő) és ő azt mondta, ha valaki nem képes egyetlen emberrel élni a magánéletét, az ne alapítson családot és nem lesz probléma.
Viszont később, idősebb korában szerintem lehetnek ebből problémák, ha nincs senki az ember mellett, nem?
"Ha valaki nem lesz képes hű maradni a párjához, az ne alapítson családot?"
Pontosan.
"Viszont később, idősebb korában szerintem lehetnek ebből problémák, ha nincs senki az ember mellett, nem?"
Akkor (ha a másik neadjisten már nem él) majd keres mást.
Hogyan élhetnének példás családi életet, ha mindketten félremennek? Nekem ez nem példa...
Csak akkor alapítson családot, ha talál olyan párt, aki képes elviselni így is.
Most már bevallhatom, magam miatt is tettem fel a kérdést. 32 vagyok, eddigi életemben csak egy lánnyal feküdtem le, annak is már 7 éve. Ha megházasodnék és lennének gyerekeim, nagyon szeretném őket. De ha belegondolok, hogy ennyi volt az élet...
Nagyon nyomasztóan hangzik. Viszont, ha úgy döntenék, hogy akkor egyedül élem le az életemet, azt nem tudom, hogyan adnám be anyámnak. Ő szeretne majd unokákat. Elég lehetetlen egy helyzet.
Figyelj, mérlegelj.
Első eset:
- előnyök: megismerkedsz egy nővel (esetleg van párod), megszereted, vele maradsz. Gyerekeitek születnek, akik szeretni fognak, örömöt, boldogságot, hol szomorúságot hoznak az életedbe. A nejed ellát, segít, támogat. Habár nem lesz sok csajozós sztorid, amit majd mesélhetsz az unokáidnak, cserébe ott lesz a biztonság, hogy mindig van, aki melletted áll, és akire mindig számíthatsz, bármi is történik veled. (Ha nem is a nejed lesz ez, akkor a gyermekeid.) A tartós, boldog párkapcsolat pedig igazoltan meghosszabbítja az életet.
- hátrány: választhatsz rosszul is, és akkor nem lesz boldog a házasságod. Ezen kívül pár év múlva feltámadhat benned a vágy a nőzés iránt. Ez nem túl szerencsés helyzet gyerekek mellett, általában egy-két éven belül ki is derül, és akkor tönkremegy a kapcsolat.
Második eset:
- előnyök: nekiállsz csajozni. Annyi nőd lesz, mint soha addig az életedben. Trófeákat gyűjtesz. Büszkélkedhetsz vele a haveroknak. Később öreg korodban megelégedve gondolsz majd a nagy hódításaidra, és igazi győztes kannak érezheted majd magad.
- hátrányok: minél több nővel szexelsz, annál nagyobb az esély a nemi betegségekre. Ezen kívül feletted is telik-múlik az idő. Egy idő után unalmas lesz magadra mosni, főzni. Ha gondod lesz a munkahelyeden, netán családi problémák, kihez fordulsz majd? A haverok mégsem olyan támogatást nyújtanak, mint a társad. Később, ahogy öregszel, beteg is leszel. Fájni fognak az ízületeid, netán a szíveddel lesz gond, vagy cukorbeteg leszel. Egyedül fogsz kínlódni. A haverok, barátok, rokonok szép lassan kihalnak mellőled. A nagy hódításaid halvány emlékek lesznek csupán, de üres lesz az életed, hiszen senki sem lesz melletted.
Gondold végig a saját szempontjaiddal, hozz fel pro és kontrát. Döntsd el, mire vágysz jobban, mit szeretnél jobban, mi a fontosabb, és az alapján dönts. Ja, és egy jó tanács: ne azért csinálj gyereket, mert anyád unokára vágyik. Azért legyen gyereked, mert szeretnél családot, mert örömmel töltene el egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!