Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereket akarok, de szerintem...

Gyereket akarok, de szerintem sosem lesz. Éreztetek így?

Figyelt kérdés

Korban még ráérnék a gyermekvállalásra, ugyanakkor hónapok óta kínoz a vágy, annyira akarnék babát. Gyakran álmodom, hogy van egy kisfiam, és mikor felkelek, bőgök, amiért csak álom volt. Most is könnyezek a gondolatára. Az fáj a legjobban, hogy ki tudja, mikor lesz lehetőségem rá? Albérletben tengődünk, és ha nem jön össze egy jól fizető munkahely, soha a büdös életbe nem lesz rá mód, hogy vállaljunk egyet.

Ráadásul a páromat a COD-on meg a háborús filmeken kívül semmi nem érdekli, a szexuális életünk is a 0-val egyenlő. Totál gyerekes felfogású, pedig már 28 éves. Semmi felelősségérzete nincs, a házasság téma is tabu, nemhogy a baba. Közben a testvére már a 3. babáját várja, annyira irigylem őt. :(

23N

2012. máj. 17. 20:03
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
58%
23 vagyok én is és szeretnék gyereket. majd. el nem tudnám képzelni az életem úgy h tengődjek jelenleg egy érettségivel vagy egy okjs szakmával valahol, és ennyi legyen az életcélom. én előbb egy piacképes diplomát szeretnék, aztán jöhet a család. nem téged akarlak bántani ezzel, de rengeteg ismerősöm van aki leérettségizett, dolgozott valami gyárban, boltban, itt-ott, aztán 20-22 évesen szültek, és akkor ennyi.... Normális h gyereket akarsz, de a mai világban, ilyen körülmények között egy nő bőven ráér 26-29 évesen szülni.
2012. máj. 17. 20:56
 12/37 anonim ***** válasza:
És egyébként igen, a barátod alkalmatlannak tűnik mindenre, elkell hagyni ha családot akarsz
2012. máj. 17. 20:57
 13/37 A kérdező kommentje:

Áruld már el, mi az a piacképes diploma? Mert valamiért azt látom, sokan diplomával vagy hosszútávon állást keresnek, vagy gyárban dolgoznak, mert lejjebb adták az elvárásaikat.

Szívesen tanulnék olyat, amit érdemes lenne, meg persze érdekel. Csak több sebből vérzik a dolog: államira nem fognak felvenni, mert ahhoz az én négyes átlagú érettségim k*rva kevés. Fizetős meg igen felejtős. Sokra megyek vele, ha minden eddigi megtakarításomat belefektetem (ami kevés is lenne), hogy aztán ki tudja, ér-e annyit az egész egyáltalán? Jobb lesz, ha 29 éves koromra lesz egy diplomám, de nem lesz állásom se pénzem? Akkor jobb helyzetben leszek a gyerekvállaláshoz meg a lakásvásárláshoz, mintha az alatt az idő alatt is dolgozom és félreteszek?

2012. máj. 17. 21:03
 14/37 anonim ***** válasza:
68%

A kérdésre válaszolva én folyton igy érzem, már 3 éve szeretnénk babát a párommal, de nem akar összejönni....

A pároddal meg beszélgess el, hogy kiderüljön mennyire közösek a céljaitok. Hiába szeretnél te gyermeket, házat stb, ha őt nem érdekli semmi és még nem is szexeltek. Nem várhatsz örökké egy ilyen pasira, főleg hogy vannak köztetek tabu témák. Nekem ezek a dogok alapján nem egy olyan kapcsolat jön le amire lehetne alapozni egy gyermeket, mert ahhoz nem árt egy apa sem aki felelősségteljes és mindenben társ.

2012. máj. 17. 21:03
 15/37 anonim ***** válasza:
63%
Orvosnak tanulok, 24 éves leszek, idén diplomázok, aztán rezidenskedek, kb 28 éves koromra tervezem a családot. Ha valami nyugati országban élnénk, akkor nem ítélném el azokat akik OKJ vagy egyéb szakma után családot alapítanak. De olyan rossz itt a megélhetés, hogy muszáj a racionális gondolkodás, egy szakmával nem nagyon élnek meg az emberek, a nyelvtudás, diploma ma már elengedhetetlenné vált itthon, lehet pont azért mert sokan bekerülhetnek felsőoktatásba, és sokaknak adott a lehetőség. Egy gyereket meg el kell tartani, és nem mindegy hogy 70 ezer forintunk van mindenre egy hónapra (példát írtam csak) vagy pl 200-300 ezer forintunk.
2012. máj. 17. 21:09
 16/37 anonim ***** válasza:
Amúgy párom van 3 éve, megbeszéltük hogy diploma után összeköltözünk, és onnantól majd meglátjuk mi lesz.
2012. máj. 17. 21:10
 17/37 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező! Igen kevés az 1 millia, de sok embernek annyira akaratereje sincs hogy ennyit megspóroljon, úgy hogy gratulálok neked. Persze lehet másoknak szövegelni, hogy nincs miből megtakarítani. A világ pénzét is el lehet költeni.

Lesz majd babád. A gyerek utáni vágy amúgy időnként fellobban, majd alább hagy és megint fellobban. Kicsit várj és majd a következő hullámnál lehet leköltözik hozzá valaki.

2012. máj. 17. 21:11
 18/37 anonim ***** válasza:
89%

Húú, nagyon megértelek, rám is rámtört mostanában... De még nem lehet, tanulnom kell.

Nyugi, ezek a hormonok, időről-időre kitör az emberen, de jól gondold meg, kinek szülsz babát és mikor.

Nem, nem a korod miatt, és nem azért, mert albérlet van vagy lakás. Ezeken NEM múlik.

Amin múlik, az az, hogy a párod és te készen álltok-e. Lelkileg, szellemileg. Egyrészt ha egyszer megvan a baba, soha többé nem leszel gyermektelen. Másrészt az ember fiatal fejjel azt hiszi, hogy a gyerek a legerősebb kötelék két ember közt. FENÉT! Egy félig megromlott, egyoldalú odaadáson alapuló kapcsolatot (és a tietek sajna szerintem kezd ilyen lenni) nem lehet egyben tartani egy gyerekkel. Még az ideális, békés, szeretetteljes, mély kapcsolatnak is súlyos próba a babavállalás, annak minden anyagi, pszichés, lelki, fizikai terhével...

2012. máj. 17. 21:15
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
18.nak teljesen igaza van :) Én a helyedben akkor is tanulnék, nyelvet, vagy bármit, amiből később hasznod lehet. A mostani párod meg felejtsd el, ilyennek ne szülj, a gyerekkel lehet csak te törődnél, rád hárulna minden, mert úgy tűnik neki nagyon nincs felelőssége... Az albérlet önmagába nem probléma, hanem az anyagiak, az az 1 millió elmegy hamar, aztán ugyanúgy elkell tartani a gyereket, iskoláztatni stb. ebbe is gondolj bele, és a párod nem egy szorgalmas embernek tűnik, aki mellett biztonságban lehetsz. Az orvosis voltam. :)
2012. máj. 17. 21:21
 20/37 A kérdező kommentje:

21:09:

Orvosnak elhiszem, hogy könnyű állást találnia. Csak épp elvégezni nem egyszerű. Meg nem mindenkinek való. Nekem pl. abszolút nem. Még ápolónői feladatokat sem bírnék ellátni, nincs hozzá gyomrom sem hivatástudatom.

Sok diploma meg s***törlésre elég nyelvvizsgával együtt. Némelyiknek csak mutatóban van. Bátyámnál jobban keresek a vacak érettségimmel, pedig ő diplomás. Mert a gyár jobban fizet, mint a tanári állás, ez van...

2012. máj. 17. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!