Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ősszel az egész család elakar...

Ősszel az egész család elakar költözni Svájcba, de én nem akarok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. Még 4 év a középsuliban. Rokonok nincsenek. Apukám már talált is állást. Én megmondtam,hogy inkább nevelőotthonba megyek,minthogy külföldre,de azt mondták,hogy ne gyerekeskedjek,nekem akarnak jó életet biztosítani. Én ezt tudom,de még belegondolni is rossz. Már most tiszta depressziós vagyok,pedig még nem is költöztünk el. És pont olyan korban vagyok,amikor már jó lenne egy barát,de egy német pasival nem is tudnék úgy beszélgetni,vagy szerelmes lenni belé. Itt vannak a barátaim is,szeretem ezt a kisvárost. Nem akarok menni! :"(
2012. máj. 6. 18:02
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És most is van egy fiú akivel találkozgatok, de ha elköltözünk semmi értelme az egésznek :(
2012. máj. 6. 18:03
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

No, ha kiköltöztök pár hónap múlva nevetni fogsz. Német pasiba is ugyanúgy lehetsz szerelmes (ez még amúgy is ráér:D).

Más összetenné a két kezét.

Ne aggódj kint is lesznek barátaid :)

2012. máj. 6. 18:04
 3/14 anonim ***** válasza:
98%

Úristen!

Nekem mondanák azt,hogy fiam csomagolj Svájcba megyünk egyszerre ugranék,úgy hogy itthon is elég jól elvagyok.

2012. máj. 6. 18:06
 4/14 A kérdező kommentje:
De én nem akarok,imádom itt lakni,imádom a barátaimat. A legjobb éveim jönnének. Erre meg... Németül másfél éve kezdtem tanulni,nemis nagyon tudom. Angol sokkal jobban megy.
2012. máj. 6. 18:08
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
En ezen nem is törném a fejemet, hanem belehúznék a német nyelvtanúlásba.
2012. máj. 6. 18:12
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó: A magyarba se ártana...
2012. máj. 6. 18:14
 7/14 anonim ***** válasza:
97%

Ne legyél szomorú, mert az ottani iskolákban jó a tanítás, és ott is lesznek barátaid. Teljesen igaza van apukádnak; szerintem baromi szerencsés vagy, hogy kimehetsz. Az ottani életbe hamar bele fogsz szokni, és a német nyelv is ragadni fog rád.

A barátaiddal tudod tudni tartani a kapcsolatot, a többi már rajtuk múlik.

Szóval semmi okod a szomorúságra.

2012. máj. 6. 18:16
 8/14 anonim ***** válasza:
96%

Ne izgulj ezen, ha kint vagy, tényleg nagyon hamar meg fogod tanulni a nyelvet, az egészen más, mint az iskolában tanulni.

Ott is suliba fogsz járni, ott is lesznek barátaid. Ezen tényleg kár idegeskedni, eltelik mondjuk fél év, és már nem lesznek nagyobb nyelvi nehézségeid, ráadásul tök nagy lehetőség, hogy Svájcban tanulhatsz, ott járhatsz iskolába.

2012. máj. 6. 18:18
 9/14 anonim ***** válasza:
96%
Ha akarod ha nem menned kell, nincs választásod.
2012. máj. 6. 18:18
 10/14 anonim ***** válasza:
35%
Hát, igen ez az amikor az emberek azt hiszik, hogy a pénz meg a jólét(ami ugye nem is biztos, hogy egyenlő az itthoni vágyálmokkal) az minden, ha ez meg van akkor jön a boldogság is, na akkor jön a koppanás.
2012. máj. 6. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!