Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ősszel az egész család elakar...

Ősszel az egész család elakar költözni Svájcba, de én nem akarok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. Még 4 év a középsuliban. Rokonok nincsenek. Apukám már talált is állást. Én megmondtam,hogy inkább nevelőotthonba megyek,minthogy külföldre,de azt mondták,hogy ne gyerekeskedjek,nekem akarnak jó életet biztosítani. Én ezt tudom,de még belegondolni is rossz. Már most tiszta depressziós vagyok,pedig még nem is költöztünk el. És pont olyan korban vagyok,amikor már jó lenne egy barát,de egy német pasival nem is tudnék úgy beszélgetni,vagy szerelmes lenni belé. Itt vannak a barátaim is,szeretem ezt a kisvárost. Nem akarok menni! :"(
2012. máj. 6. 18:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Egy betű miatt kötsz bele másba, ritka retard vagy... Kérdező, én valahol megértem, de kint is lesznek barátaid, az itthoniakkal meg beszélhetsz neten keresztül akár minden nap. Ha valóban barátok, akkor is jóba maradtok, ha nem vagy ott. De ez viszont iszonyat jó lehetőség, csak úgy ragadna rád a nyelv. Ma már mindenhová nyelvtudás kellt, szeretetből sajnos senki nem kap munkát.
2012. máj. 6. 18:19
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
Összetenném a kezem, hogyha én költözhetnék családostul külföldre, pedig 17 vagyok, komoly párkapcsolattal.
2012. máj. 6. 20:18
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

En 14 voltam, amikor Angliaba koltoztem, mivel anyuek itt kaptak munkat. Nagyon szar volt kijonni, otthagyni a barataimat, a jookis bulikat, mindent.

Ez 8. felevben tortent.

Itt elkezdtem suliba jarni, belerazodtam a nyelvbe, vannak barataim, a tanarok joofejek, es meg vannak sracok, akiknek tetszem is..

Eloszor gyuloltem itt lenni, de kozben eltelt 2 ev, es rajottem, hogy mekkora lehetoseget hagytam volna ki..

Amikor a "nagy barataim" arra sem vedtek a faradtsagot, hogy megkerdezzek mi van velem, vagy hogy valaszoljanak egy email-re.

Nagyon sok baratod el fog veszni, de legalabb letisztul, hogy ki is az, akire szamithatsz.

Egy baratnom maradt meg, o meseli, hogy mennyit szivatjak a suliban, a tanarok is k*csogok, es mit meg nem adna azert, hogy kijohessen..

Mar rajottem, hogy azzal, hogy en itt tanulok, meg van alapozva a jovom. Ha otthon maradsz, mi lesz?

Lesz egy erettsegid? Esetleg lediplomazol?

Mindegy, hogy mivel nem lesz melod.. Sokan ezert harcolnak evekig..

Egy ido utan Svajcban is lennenek haverok,a helyet is megszoknad, es biztos lesz baratod is!

Nezd csak meg, hogy ez mekkora dolog, nem minden embernek pottyan az olebe.

Ha esetleg valami kerdesed lenne, irj nyugodtan!

2012. máj. 7. 02:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi lett veled azóta, kérdező? Kiköltöztetek? Megtanultál németül? Új barátok? De durva, azóta már felnőttél, a sulit is elvégezted, talán már dolgozol is, vagy egyetemre jársz.
2020. aug. 12. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!