Ti mit tennétek a helyemben? Miért viselkedik így párom?
Párommal 2 éve vagyunk együtt, összeköltözést tervezünk. Sőt már egy ideje aktívan keresünk, nézetelődünk. Én nem nagyon erőltetem az összeköltözést, mivel friss diplomásként még nem sikerült munkát találnom. (Egyre elkeseredettebb vagyok és semmiképp nem akarom, hogy a párom tartson el) Párom mindig azt mondogatja, ezzel ne foglalkozzak, előbb utóbb úgyis lesz munkám és ő már amúgy is szeretne elköltözni szüleitől. (30éves)
Én nézegetem a hirdetéseket, mert azt mondja én ráérek. Telefonálgatok, leszervezek mindent. Már számos lakást megnéztünk, de neki egyik sem jó. Mindig azt hajtogatja, lesz ennél jobb is. (Pedig nagyon szép és kedvező lakásokra mondott nemet) Nem értem miért csinálja, olyan érzésem van, mintha nem is lenne biztos magában. Egyszer azt érzem rajta hogy akar költözni, máskor pedig hogy nem.
Én biztos vagyok benne, hogy mihelyt lesz munkám költözök albérletbe, lehet hogy csak egy szobára futná de akkor sem akarok tovább szüleimmel élni. (Önálló életre vágyom)
Párommal viszont nem tudok semmit megbeszélni. Úgy érzem nem őszinte velem, az amit mond ellentétes azzal, amit én látok rajta. Pl. Ha sokat vagyunk együtt, azt mondja ez már neki sok magányra is szüksége van. Ha ebédet csinálok neki, nemhogy megköszönné hanem azt mondja kezdjek hozzászokni, mert a közös lakásunkban minden nap főzhetek takaríthatok. (Olyanokat mond, mintha direkt el akarná venni az együttéléstől)
Ha én ábrándozok, lelkendezek a közös életünkről akkor ő vagy nem mond semmit, vagy olyat mond amitől elveszi a kedvemet. Azt mondja az albérlet ablakon kidobott pénz, amit félretehetnénk a közös otthonunkra. (Jól keres)
Azt érzem maga sem tudja mit akar. És elegem van abból hogy szórakozik velem. 30 éves férfi nem vágyik önálló életre? Vagy csak velem nem akarja?
Nem tudom vele ezt megbeszélni, és ha belegondolok vele semmit nem lehet megbeszélni. Mert nem mondja el amit gondol. Inkább kivárja azt amikor már teljesen nyilvánvaló válik mit is szeretne, nem zavarja hogy megbánt vele. Vagy rosszul esik nekem. Már többször éreztem azt is hogy rá nem lehet számítani, képes a legnagyobb bajban magamra hagyni.
Szeretem és nekem fontos lenne az összeköltözés, hogy tisztán lássam van-e jövőnk. (Bár így, hogy nincs munkám semmi jogom követelőzgetni. Csak annyit várok tőle, hogy legyen velem őszinte.) Mondja el mit érez! Ez olyan nagy kérés?
Mit gondoltok erről? Mert én már nem tudok mit gondoljak!
Dehogynem tudod, mit gondolj, csak félsz azt gondolni.
"az amit mond ellentétes azzal, amit én látok rajta"
99%-ban fontosabb, amit látsz, mint amit mond, és amit leírtál, az nem azt mutatja, hogy vele kell eltervezni a jövődet, de ezt én nem dönthetem el helyetted.
tipikusan az "igérget,igérget,de csak halogat a világ végéig" pasi
volt ilyenhez szerencsém,szép volt,jó volt,egészen addig amig nem akartam összeköltözni,mondani ő is azt mondta hogy ezt akarja,de minden cselekedete ez ellen volt
4 év után untam meg.
(aztán találtam rá életem párjára,akivel 2 hét után költöztünk össze,és sok éve jól megvagyunk)
Elszakadni otthonról senkinek sem könnyű, se egy huszon, se egy harmincévesnek... Szerintem reálisan akarja látni a dolgokat, és szeretné, ha te is így látnád, fel akar készíteni az önálló életre. Hiába keres jól, ha külön éltek, meg kell húznotok magatokat, nem mindig lesz alkalom arra, hogy ezt-azt megvegyetek magatoknak.
Nem írtad, hogy ezelőtt lakott e albérletben valakivel, vagy esetleg külön. Az is lehet, hogy van személyes, rossz tapasztalata, és nem szeretne fejest ugrani újfent.
Én nem csak a pasi, hanem a Te érzéseidet se látom olyan erősnek, mint ahogy azt szeretnéd ha úgy lenne. Úgy gondolom abból amit írsz, hogy rengeteg kétség és csalódás van benned.
Hallgass a belső hangra, és merd elhinni amit mond. Nem Ő az igazi, de ezt Te is látod. Ha az lenne, akkor nem kellene ilyen dolgokon gondolkodnod.
Soha nem lakott külön! És azt is tudom, hogy nem akar lemondani a megszokott dolgairól az összeköltözés miatt. (Amihez pénz kell) Én nem is erőltetem az összeköltözést pontosan azért, mert nincs munkám így nem tudok beszállni a közös életünkben. Ezt neki is elmondtam, azt is mondtam hogy maximálisan megértem ha addig nem akar költözni, amíg nem találok munkát.
De erre azt mondja, hogy akar. Azt nem szeretném, ha hülyét csinálna belőlem, hogy én keresek lakást, érdeklődöm stb. de ő az utolsó pillanatban mindig meggondolja magát. Már arra is gondoltam hogy befejezem a keresgélést. Arra koncentrálok hogy találjak munkát és rábízom az egészet.
14:22 Az, hogy rengeteg kétség és csalódás van bennem azt jól látod.
Ezért is szeretném az összeköltözést, hogy végre tisztán lássak...van-e jövőnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!