Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor a csúnya emberek...

Amikor a csúnya emberek gyereket vállalnak, egyáltalán nem merül fel bennük, hogy később a gyerek emiatt szenvedhet?

Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
69%

Talán mert a csúnya emberek is megtalálják a párjukat, és nem azért, mert a 'szemetet összehordja a szél', hanem mert igenis sok múlik azon, hogy belül milyen vagy. Ha valaki szép, de belülről rohad, annak is meglesz a maga társasága és párja, de lesz száz meg ezer ember, aki legszivesebben leköpné.

Szóval visszatérve az első mondatomra, valószínűleg azért vállalnak gyereket, mert látják, hogy ők maguk a kinézetük ellenére is megtalálták a boldogságot, a gyereküknek ez mért is ne sikerülhetne.

Gyerekkoromban lófejűnek, pálcikának csúfoltak, mára megtaláltam a legcsodálatosabb párt a magam számára.(meggyőződésem, hogy nagyon helyes férfi, és nem elfogultságból mondom.)

Igen kényelmes belesüppedni az önsajnálatba, arra kenni minden sikeretlenségünk, hogy csúnyák vagyunk. Na nem így van ám, kedves kérdező. Nincs karizmád, nincs egy őszinte mosoly az arcodon, egy magabiztosabb mozdulatod. Ezektől lesz valaki csűnya, életképtelen, nem attól, hogy hogyan néz ki.

14 évesen ilyenekkel takarózni, amiket leírsz, még teljesen természetes, de felteszem, te már bőven felnőtt vagy...

2012. máj. 15. 15:33
 32/81 A kérdező kommentje:
Én letojom, hogy mások mit gondolnak, a lényeg, hogy én nem tudom magam elfogadni és már nem is akarom. :(
2012. máj. 15. 15:38
 33/81 anonim ***** válasza:

A szép embereknek meg lehet ronda gyerekük.

Lásd: Judy Garland, és a lánya, Liza Minelli.

2012. máj. 15. 15:39
 34/81 Sókristály ***** válasza:
77%

Először szigorúan a kérdésedre válaszolok.

Van, akiben felmerül. A férjem nagyon magas, hosszúkás az arca, hatalmas orra van. Rondának látja magát, szerintem meg a legjobb pasi a világon. Amikor az első gyerekünket vártuk, teljesen kétségbeesett, amikor kiderült, hogy kislányunk lesz. Mert hogy fog kinézni egy kislány majd 2 méteresen, lófejjel, a Bazilika kilincsével az arcán?! Hát a leányzó igencsak aprócska termetű lett (én 160 cm magas vagyok), az arcocskája kerek, és pisze orra van, mint nekem. Viszont a vonásai egy az egyben az apjáé, és tágas csodálói köre szerint világszép.

És most ami a kérdésed mögött van. Egy szó van rá: önértékelési, vagy önkép zavar. Minden emberben van szép, csak meg kell találnia önmagában. És nem csak belső szépségről beszélek, bár az még fontosabb. Én sem vagyok egy nagy szám, de tudom magamról, hogy szép szemem van, és a hajamat sokan irigylik. És bár az összhatással nem nevezhetnék még a falusi szépségversenyen sem, elégedett vagyok magammal.

Keresd meg te is magadban azt, amit értékelsz. Ehhez persze először félre kell tenned az önsajnálatot.

Sok sikert!

2012. máj. 15. 15:43
 35/81 anonim ***** válasza:
100%

"Én letojom, hogy mások mit gondolnak, a lényeg, hogy én nem tudom magam elfogadni és már nem is akarom."

Azon túl, hogy ez már pszichológiai problémaként is felfogható, a kapcsolatodat is tönkreteheti. A párod mit szól ahhoz, mogy emiatt nem szülnél neki gyereket?

Mindenesetre oké, ha neked jó így élni(mindnyájan tudjuk, hogy nem), csak akkor egy percig se sajnáltasd magad, ugyanis lenne megoldás, bár amihez hozzászoktál x év alatt (önsajnálat, stb) arról nehéz lemondani - de nem lenne lehetetlen.

2012. máj. 15. 15:45
 36/81 A kérdező kommentje:

Valóban felnőtt vagyok, 26 éves.

Aki azt gondolja, hogy önsajnálatba süppedve kesergek folyamosan, az nagyon téved. Óriási erőfeszítéseket teszek, hogy változtassak magamon, hogy elfogadhatóvá tegyem magam, de sajnos be kell látnom, hogy ami genetikailag kódolt, azzal ha beledöglök sem tudok mit kezdeni. Ilyenkor mérhetetlenül haragszom a szüleimre, és azokra is akik nem értik miért fektetek erre ekkora hangsúlyt erre az egészre.

Frizura, smink, öltözködés? Mind csak álca. Én nem akarom elterelni a figyelmet az előnytelen részekről, én azt akarom, hogy ne kelljen takargatnom semmit... Mert elfáradtam már ebbe... Hogy folyamatosan álcáznom kell magam...

Számomra a belső tulajdonságok nem mérvadóak ilyen téren, én nem tudok egy számomra csúnya embert szebbnek látni csakmert kedves. A saját páromat is rondának találom, pedig a személyiségével semmi probléma...

2012. máj. 15. 15:55
 37/81 A kérdező kommentje:

"A párod mit szól ahhoz, mogy emiatt nem szülnél neki gyereket?"

Hála az égnek nem akar gyereket, de néha már észreveszek rajta olyan jeleket, amik arra utalnak, hogy előbb-utóbb meggondolja magát. Azt meg ő is tudja magáról, hogy nem egy Adonisz. Mindenesetre nem erre hivatkozva utasítanám el, ha hirtelen előállna a gyerek-dologgal. Ennyire nem szeretném megsérteni.

2012. máj. 15. 16:01
 38/81 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, kikre mondjuk, hogy szépek?

A rózsaszínbe bújt anorex lányokra, vagy a kigyúrt szolibarna ratyis hajú fiúkra? Ha ezeknek a túlzásokba esett embereknek a szemébe nézel mit látsz?

Igen-igen, gondoltam hogy a felsorolásba az értelem nem lesz benne :)

Az akiből az értelem hiányzik az szép? Szerintem a legvisszataszítóbb ember a földön. Közelről mindenképp.

Tehát nincs olyan hogy csúnya emberek gyereket vállalnak, hiszen nincsenek szép és csúnya emberek, csak értelmesek és értelmetlenek. Így a kérdés is értelmezhetetlen számomra.

Én tényleg hiszem, hogy egy értelemmel teli ember hiába kövér, nagy az orra, füle, vagy akármi más:) sokkal szebb, mint egy 0 iq-val rendelkező cicababa, akire ránézel, és nem néz vissza a két szeméből senki.

Tehát attól hogy minden lámpa ég, nem biztos hogy otthon is van valaki.

2012. máj. 15. 16:08
 39/81 Sókristály ***** válasza:
100%
Haragszol a szüleidre a külsőd miatt? Miért, mást nem kaptál tőlük, csak a kinézetedet? Nem szerettek talán, bántottak, elhanyagoltak? Akkor megértelek. De ha pusztán azért haragszol rájuk, mert bizonyos külső tulajdonságaikat örökölted, akkor feltétlenül javaslom, hogy fordulj szakemberhez, mert a saját érdekedben rendbe kellene tenned a lelkedet.
2012. máj. 15. 16:15
 40/81 anonim ***** válasza:
86%

Már bocs kérdező, de mérhetetlenül sekélyes, önző egy nő vagy. Tényleg ne vállalj gyereket, de nem azért, mert esetleg nem tökéletes a kinézeted, hanem a felszínességed, sekélyességed, önzőséged miatt. Sajnálom a párodat, de nagyon, hiszen kb csak azért vagy vele, mert legyen valaki a vibrátor helyett.

Valahol azt érzem, ha te is "szép" lennél, épp úgy egy üresfejű, nagyképű ostoba liba lennél, mint akik téged csúfoltak, csúfolnak. Hiszen még így is fikázol másokat, még azt a férfit is, akit állítólag szeretsz (pedig te csak önmagadat szereted), mégis csúnyának látod, szerinted nincs benne semmi szép. Akkor minek vagy vele?

Lehet lepontozni...

2012. máj. 15. 16:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!