Én próbálom megfogni a pénzt, de párom elkölti. Mit lehet egy ilyen emberrel kezdeni?
Beszéljétek meg vele. A legegyszerűbb azt mondani, figyelj drágám, a havi jövedelmünk ennyi forint. Ennek egy főre csak a harmada jut. Ebből ennyi a kaja, ennyi a rezsi, ennyi a stb., tehát egy főre ennyi forint marad. Légy szíves, amikor költekezel, ennél többet ne költs egy hónapban, mert a lányod nélkülözik.
Különben a legokosabb lenne, ha mielőbb összeházasodnátok. Akkor talán ő is jobban megérti, hogy ami az övé, az a tiétek is és fordítva.
Nem tudom, hogy 1-es honnét vette, hogy nem vagytok összeházasodva, de ha valóban így van, én éppenséggel óvnálak tőle!
Minek újabb bonyodalom-lehetőséget teremteni, ha már ekkora baj van, a válási procedúra csak egy újabb nehézség lesz.
Ha párod nem változik, bizony át kell gondolni a jövőtöket alaposan.
Ha összeházasodtak volna, akkor azt írja, hogy a férje, nem azt, hogy a párja. Legalábbis még nem nagyon láttam olyan embert, aki a férjére/feleségére a "párom" szót használja.
Viszont már gyerek van. Ami felelősség. Tehát nem nagyon lehet ugrálni, most már tökmindegy, hogy összeházasodnak-e, illetve pont nem. Most a pasi kitehti a kérdezőt az utcára, esetleg egy kis gyerektartással. Ha összeházasodtak, akkor amit utána szereztek, az közös. Olyan pasinál, aki még azt se fogja fel, hogy a keresetéből legalább a gyerekének adjon, igenis fontos a papír, mert a belátására számítani ebben a helyzetben botorság.
A kérdezőt most pont az védené, ha házasok lennének.
Persze! Ha megtették volna!
De most, amikor már komoly gondok vannak, akkor arra biztatni, hogy gyorsan-frissen házasodjanak össze. Egy link hapit azzal nem lehet takarékosságra nevelni, ha saját magától nem fogja fel, mi a kötelessége, akkor annak mielőbb utilaput kell kötni a talpára!
nehéz átállni egy csóróbb életmódra, de nem lehetetlen.
mondd meg neki, hogy amikor fizut kap, akkor első a számlák, és a nagybevásárlás. ha marad, akkor költhet a hobbijára is, ha nem, akkor spórolja össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!