Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltözés ilyen fiatalon,...

Összeköltözés ilyen fiatalon, a szüleim támogatják. Szerintetek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 8 hónapja járok egy fiúval, ő 21 éves. Még tanul, jövőre lesz szakmai vizsgája, utána mehet dolgozni. Barátom az anyukájával él, de most az anyja leköltözött vidékre (véglegesen), így egyedül maradt a házban. Utál egyedül lenni, heti 3-4x nálunk szokott aludni. Van jelentkező a házra, mármint hogy albérletbe kiadja, kérne érte 30.000 Ft-ot.

Én 17 éves vagyok, nyilván tanulok még.. Szüleimnek meséltem, hogy hát ez történt, és felhozták, hogy mi lenne, ha ideköltözne, úgy is sokat alszik itt. Rátapintottam a lényegre, hogy kéne-e fizetnie érte, mondták, hogy havi 20.000 ft-ot.

Viszont annyira fura lenne nekem, hogy 17 vagyok, hazaérek, és minden estét a barátommal kell töltenem, meg hát nem lenne külön szobája, stb... Jó lenne, ha itt lakna, de azért magányra is szükségem van...

A tanulással nem lenne gond, barátom mindenből 5-ösre érettségizett, nekem meg még van 2 évem, jövőre csak 1 előrehozottat teszek..

Szerintetek? Én nem tudom, hogyan döntsek, tőlem függ ez az egész :(

2012. máj. 11. 21:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

(előző vagyok)

És beszéljétek meg azt is, hogy ha úgy döntötök,hogy összeköltöztök, hogy a háztartásban kinek mi lesz a dolga,ki-mit csinál... (az én véleményem az,hogy a nő nem robot, mellesleg a férfi is ugyanúgy ott él, akkor tegyen érte ő is) Osszátok meg a háztartás beli feladatokat, mint a mosás,teregetés,mosogatás stb.

2012. máj. 11. 21:34
 12/20 A kérdező kommentje:

Anyukám nem dolgozik, itthon van egész nap, ő szokott megcsinálni mindent.

De barátom így, hogy heti többször itt alszik, szokott segíteni, általában vasalásban :) Szóval igazából barátomnak csak 1-2 dolgot kell bevállalnia, anya imád takarítani -.-

2012. máj. 11. 21:36
 13/20 anonim ***** válasza:
58%
Akkor ezzel viszont nem lesz nagy problémátok, ez is lényeges. Előző válaszodra pedig azt mondom,hogy akkor "érdemes" megpróbálni, attól függetlenül, hogy fiatal még a dolog, meg ti is ehhez :D de ezt mindenképpen beszéljétek meg közösen, ne csak te dönts, elvégre őt is nagyrészben érinti a dolog. Mellesleg van egy igaz mondás: "Lakva ismeri meg az ember a másikat". Ha összeköltöztök úgyis kiderül milyen a másik és,hogy valóban olyan komoly-e a dolog mint ahogyan azt most is gondoljátok. Az pedig,hogy nem tudod neki elmondani az érzéseidet,dolgaidat szintén beszéld meg vele, mert ez SZERINTEM lényeges,hogy ezt meg tudd vele beszélni. Az én barátomban ezt szeretem többek között,hogy mindent megtudok vele beszélni :) ahhoz,hogy sokáig együtt maradjatok nagyon fontos,hogy a dolgokat ami bánt el tudjad neki modnani és megtudjátok oldani nyugodtan. Persze ehhez úgy is kell egymáshoz állni.
2012. máj. 11. 21:42
 14/20 A kérdező kommentje:

barátom szívesen jönne ide, az albérletbe már holnap beköltöznének.. Szóval tényleg rajtam áll a dolog.

Megbeszélni megtudjuk, csak olyan furának tűnik ez az egész, hogy 8 hónapja vagyunk együtt, de legszívesebben vele öregednék meg. Nem akarok naivnak tűnni, néha még én magam sem hiszem el.. :P

2012. máj. 11. 21:55
 15/20 anonim ***** válasza:
53%
Ez majd csak akkor fog visszaütni, ha szakítotok. Addig meg minek zavarjon :D Ja és a magányosság kérdésre én azt mondom,hogy attól még,hogy együtt laktok nem kell egymás nyakán lógni. Ha belegondolsz egy házaspár se ugyanott van mindig. Ha éppen olvasni akarsz meg mondod neki és elvonulsz, vagy úgy is tudsz olvasni,hogy ott fekszik melletted, vagy ő közben gépezik. Nem kell úgy elképzelni az összeköltözést mintha összezárnának vele egy dobozban és nincs szabadulás :D de ezt is beszéld meg vele,hogy ha magányra van szükséged akkor fogadja el
2012. máj. 11. 22:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Kicsit zavaros,amiket írsz,látszik,hogy nem tudod mit akarsz.Először felhozol egy csomó negatívumot: pl.nem tud főzni,nem tud takarítani,lusta,pénze sem lenne beszállni a rezsibe,még nagyon fiatalnak érzed magad az összeköltözéshez,besokallsz tőle és magányra vágysz.Ezt végigolvasva nincs az a pénz,amiért azt javasolnám költözzetek össze.

Aztán jött a szépítés,hogy mégsem olyan gáz a fiú: pl.szokott segíteni anyudnak,szerelmes beléd,segítene tanulni

Mint látod,így is túlsúlyban van az ellene,mint mellette érv.

2012. máj. 11. 22:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

HA Te is 21 lennél, azt mondanám, talán. De 17 (!) évesen se suli, se érettségi, se egyetem.

A szüleid helyében is ellenezném...ennek nem most van itt az ideje, Te is látod.

2012. máj. 12. 10:50
 18/20 anonim ***** válasza:
És ha a házba költöznétek be együtt? Ott jobban kipróbálhatnátok, hogy ki mire képes a közösért, mert ott nem Anyuka takarítana, plusz ti is úgy érzenétek mint egy igazi közös életet. Ha nem működik még mindig van visszaút, inkább csak gazdagodnátok vele, mint veszítenétek...Gondold meg, azért ha a szobádba költözne az nem lenne elég tér két ember életének, plusz nem annyira lenne közös, hiszen Anyuka mindig ott lenne...
2012. máj. 12. 11:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Rendesek a szuleid, de azért gondold még, leírom neked az en peldám. Most 21 vagyok, 18 voltam, amikor osszevesztem kicsit a szüleimmel, és a barátnőm anyja felajánlotta, hogy lakják náluk, uhyis sokat voltunk egymasnal (ő akkor 17 volt) Ott is előjött ez a havi 20000 ft,, ami nem sok, de mondom jól van... Ottvoltam, az az első pár nap alatt el is ment, aztán kijöttek a számláik, akkor fizessem a villanyt, 20000; a vizet 11000; villanyra megint egy 10es, kellett gázpalack, vegyék azt is, nincs pénzük, munkaeszkozük az autó, muszakiztassam le, 40000, minden nap oda vissza 120 km 3000 ft, vegyék még kaját is stb, másfél hónap alatt 300000 ftal lettem lehuzva, aztán eljöttem, mert az 5 tagú családot nem akartam már pénzelni. Azota is az a 2 kályha van náluk, amit vettem akkor, gázszamla tartozásuk továbbra sincs kifizetve, saját villanyuk is akkor volt utoljára, amikor ottvoltam, a szomszédtol kapják. Mindent hitelre vettek, ezeket nem birják fizetni, most árverezés alatt van a házuk, mi még ketten külön lakásban lakunk Budapesten, otthagytuk őket. És a baratnőm anyja ilyen körülmények között megint gyereket vár. Szeptemberre. 4. gyereke lesz.
2012. máj. 12. 16:02
 20/20 anonim ***** válasza:
a szüleid nem neked akarnak jót ha pénzt kérnek a barátodtól. amugy ismerős a szitu. 16 évesek voltunk mikor barátom nagyon csúnyán összeveszet a szüleivel, nekem is az volt a tervem h hozzánk költözönn, de szüleim csak pár napra engedték. 5 éve leszünk együtt. most 20 évesen örülök h akkor nem engedték.
2012. máj. 28. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!