Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vehetném rá anyát, hogy...

Hogy vehetném rá anyát, hogy hazaköltözzük Magyarországra?

Figyelt kérdés

Elsős voltam, amikor szüleim elváltak. Akkor visszaköltöztünk nagyszüleim városába, volt saját házunk, barátaim, háziállataim. Negyedikes koromra anyának új munkahelye lett, ahol újra egyesmásra talált pár régi barátnőjével. Egyre többet járt el otthonról, s egy évre rá bejelentette, hogy kimegyünk Angliába a barátnőivel. Nagyon nem szerettem volna kijönni, de nagymamám azt mondta, hogy fogadjak szót anyának, már eldöntötte, hogy ki fogunk menni, ne veszekedjek vele emiatt. Sírva búcsúztatott el minket állomáson, akkor még nem tudtam, hogy ennyire megváltozik az életem. Most 14 éves vagyok, itt élünk Birmingham-ben egy 6 szobás házban, anyával és 2 barátnőjével. Amikor kijöttem, még alig tudtam angolul, úgyhogy mindig én voltam a "kívülálló" lány. Azóta iskolát váltottam, de itt sem jobb a helyzet. Hiányoznak a régi barátaim. Utálom az itteni lányokat, mindegyiknek csak a bulizáson és a szexen jár az esze.. azon kívül nagyon buták, tudatlanok is. Itt nem olyan egy átlagos család, mint otthon. Nem tartanak össze, divat a fiataloknak "utálni" a szüleiket, rossz helyzetbe hozni őket. Igazából csak egy lengyel fiúval vagyok jóban, ő is hasonló értékeket képvisel, mint én. (De persze csak baráti szinten érdekel)

Évente csak 2-szer, maximum 3-szor járunk haza. Majd' megszakad a szívem, amikor felszáll a repülő és elhagyom Magyarországot.

Anyával is megváltozott a viszonyunk. Ő nagyon szeret itt élni, mindig mondogatja, hogy ha idősebb leszek egy kicsit én is megszeretem majd ezt a nyüzsgést. Ő most 33 éves, fiatalon szült engem, így most éli ki magát. Nem durván, csak hetente 1-2 alkalommal eljár szórakozni a barátnőivel, s csak hajnalban jönnek haza. Addig az alattunk lakó bácsi vigyáz rám (mert mi csak a felső 2 szintet béreljük, az alagsorban van még berendezve egy lakás)

Főzni nem szoktunk, mint otthon, itt mindig valami bolti kaja van. (Ezt nem úgy kell elképzelni, mint otthon, hogy megvesszük a kenyeret, sajtot, zöldségeket.. Itt minden zacskós és durván tartósított)

A legrosszabb a tavalyi karácsony volt. Nem mehettünk haza anyagi okok miatt, ráadásul az egészet elrontották anya barátnői, mert elmentek szórakozni és pár részeg alakkal tértek vissza. Akkor megfogadtam, hogy még idén ráveszem anyát, hogy költözzünk haza. Na de hogy lehet hatni ilyen téren egy felnőttre?

14/l

2012. máj. 10. 17:20
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy egyrészt, ha jobban szétnézel, igyekszel új embereket megismerni (de persze csak óvatosan!), akkor biztosan találsz olyan társaságot is, amely neked való. Másrészt ha sikerülne visszaköltözni Magyarországra, azért érdemes jóban maradni anyukáddal és a barátnőivel, mert itt élve, belülről látva a hazai állapotot, lehet, hogy nagyon rosszul éreznéd magad és anyagi okok miatt visszakívánkoznál külföldre. Nagyon szép dolog, hogy szereted Magyarországot, magyarnak érzed magad, és csak biztatni tudlak, hogy találj valami megoldást, hogy eldönthesd, mikor hol akarsz lenni. De egyet értek azzal, hogy Magyarország jelenleg egy süllyedő hajóra hasonlít és biztos vagyok benne, hogy ha csak időlegesen is, de van értelme fenntartani egy biztos 'partot' külföldön. Én is arra törekszem, hogy az életemnek külföldön is lehessen egy része.
2012. máj. 14. 14:26
 32/33 anonim ***** válasza:
Biztos élnek ott kint magyarok meg vannak magyar közösségek.A közösségek azért vannak hogy "legyen egy kis Magyarországuk Angliában".
2012. máj. 14. 14:33
 33/33 anonim ***** válasza:

Szerintem örülnöd kéne,összetettem volna a kezem,ha 14 évesen egyszer csak Angliába költöztünk volna anyáékkal..vagy pedig elsős koromban.:))

16/L-szóval azt üzenem,hogy örülj,mert később ezzel nagy sikereket érhetsz el,hogy ott élsz.HASZNÁLD KI A LEHETŐSÉGEEKET

2012. júl. 26. 03:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!