Hogy vehetném rá anyát, hogy hazaköltözzük Magyarországra?
Elsős voltam, amikor szüleim elváltak. Akkor visszaköltöztünk nagyszüleim városába, volt saját házunk, barátaim, háziállataim. Negyedikes koromra anyának új munkahelye lett, ahol újra egyesmásra talált pár régi barátnőjével. Egyre többet járt el otthonról, s egy évre rá bejelentette, hogy kimegyünk Angliába a barátnőivel. Nagyon nem szerettem volna kijönni, de nagymamám azt mondta, hogy fogadjak szót anyának, már eldöntötte, hogy ki fogunk menni, ne veszekedjek vele emiatt. Sírva búcsúztatott el minket állomáson, akkor még nem tudtam, hogy ennyire megváltozik az életem. Most 14 éves vagyok, itt élünk Birmingham-ben egy 6 szobás házban, anyával és 2 barátnőjével. Amikor kijöttem, még alig tudtam angolul, úgyhogy mindig én voltam a "kívülálló" lány. Azóta iskolát váltottam, de itt sem jobb a helyzet. Hiányoznak a régi barátaim. Utálom az itteni lányokat, mindegyiknek csak a bulizáson és a szexen jár az esze.. azon kívül nagyon buták, tudatlanok is. Itt nem olyan egy átlagos család, mint otthon. Nem tartanak össze, divat a fiataloknak "utálni" a szüleiket, rossz helyzetbe hozni őket. Igazából csak egy lengyel fiúval vagyok jóban, ő is hasonló értékeket képvisel, mint én. (De persze csak baráti szinten érdekel)
Évente csak 2-szer, maximum 3-szor járunk haza. Majd' megszakad a szívem, amikor felszáll a repülő és elhagyom Magyarországot.
Anyával is megváltozott a viszonyunk. Ő nagyon szeret itt élni, mindig mondogatja, hogy ha idősebb leszek egy kicsit én is megszeretem majd ezt a nyüzsgést. Ő most 33 éves, fiatalon szült engem, így most éli ki magát. Nem durván, csak hetente 1-2 alkalommal eljár szórakozni a barátnőivel, s csak hajnalban jönnek haza. Addig az alattunk lakó bácsi vigyáz rám (mert mi csak a felső 2 szintet béreljük, az alagsorban van még berendezve egy lakás)
Főzni nem szoktunk, mint otthon, itt mindig valami bolti kaja van. (Ezt nem úgy kell elképzelni, mint otthon, hogy megvesszük a kenyeret, sajtot, zöldségeket.. Itt minden zacskós és durván tartósított)
A legrosszabb a tavalyi karácsony volt. Nem mehettünk haza anyagi okok miatt, ráadásul az egészet elrontották anya barátnői, mert elmentek szórakozni és pár részeg alakkal tértek vissza. Akkor megfogadtam, hogy még idén ráveszem anyát, hogy költözzünk haza. Na de hogy lehet hatni ilyen téren egy felnőttre?
14/l
100ból, te vagy az egyedüli ember, aki a jóból vissszavágyik a sz*rba. Mások amint lehetőségük van, húznak el innen, te meg visszajönnél. Fura egy bogár vagy. Inkább örülnél, hogy anyanyelvi környezetben tanulhatsz angolt, megismerhetsz egy más kultúrát, jobb életszínvonalon élsz, mint Magyarországon. Édesanyád egyedül nevel téged. Kinn tud iskoláztatni, ő el tud menni szórakozni, ennetek is van mit és a bérleti díj rátok eső részét is ki tudja fizetni, valószínű félre is tud tenni a fizetéséből. Itthon kuporoghatnátok egy kis garzonlakásban, anyukád dolgozhatna látástól mikulásig, hogy egyáltalán hónap végéig tudjatok kenyeret venni magatoknak, te meg mehetnél 16 év felett diákmunkára, hogy anyukádnak besegíts.
Nem fogod fel, de sokan mindent félredobnának érte, hogy helyet cseréljenek veled és Angliában élhessenek, egy jobb országban. Én meg a barátom is amint lehet, költözünk el Magyarországról, mert akármilyen végzettségünk van, nem kapunk rendes munkát, nem tudunk megélni.
De otthon sem éltünk rosszul. Ott saját házunk volt, itt csak béreljük (nem a legjobb környéken). Anya itt még többet dolgozik, mint otthon. Vagyis alig van itthon. Otthon sokkal nyugodtabban teltek a napjaim. Reggel közösen reggeliztünk, majd nekem iskola, neki a munkahely. fél 4-re mindketten otthon voltunk, utána kint voltunk a kertben, beszélgettünk, bevásároltunk, este közös vacsora, tv.
Itt pedig, reggel egyedül reggelizek, utána suli. Mikor haza érek, anya még dolgozik. Este olvasok, nézem a tv-t, internetezek az otthoni barátaimmal. Anya 8-9re ér haza (nem dolgozik ilyen sokáig) Utána van, hogy együtt nézzük a tv-t, de van, hogy készülődnek az estére és 11-kor indulnak otthonról. Egyedül érzem itt magam.
Mit ér a jobb életszínvonal ha mellette még is boldogtalanabb az ember?
Magyarországon sem él mindenki sz*rul, lehet a kérdezőnek itt is jó élete volt anyagiak szempontjából.
De szerintem sem fogod tudni meggyőzni, látszik hogy nagyon bejön neki az élet ott.
Hát igen, Mo-n nem mindenkinek adatik meg, hogy karácsonykor anyu részegen keffentő barátnőit hallgathassa, nem tudod értékelni milyen jó dolgod van.
Érdekes egyébként, hogy ha valakinek itthon nincs 25 évesen saját lakása, kocsija, akkor elkezd hisztériázni, hogy sz@ar ország, nem lehet megélni. Lásd anyut aki 30 felett a barátnőivel meg valami öreg fószerral bútorozott össze. Ahogy átlépik a határt már jó lesz valami albérlet akár 4-5 idegennel is egy lakásban. Itthon mindenki minimum vezérigazgatói posztra lenne jogosult, de ahogy átlépi a határt a legsz@rosabb wc-t is kipucolná, napi 12 órában.
18-as
Azért ez nem egészen így van. Nem az a baj, hogy 25 évesen nincs saját lakása, háza az embernek otthon, hanem hogy egyáltalán kilátásban sincs az esélye, hogy 30 év alatt sikerüljön venni egyet anélkül, hogy egy életre eladósodjon az ember. Angliában sincs egy 25 éves fiatalnak se saját erejéből saját háza, DE: egy fiatal dolgozó pár 5 év alatt össze tud szedni egy hitelre való tőkét és még 10 év alatt le törleszti a hitelt. Tehát maximum 15 év alatt van saját családi házuk. Emellett nem éheznek, van pénzük kocsira, ruhára, minőségi kajára.
Ezért szar az országunk.
A munkát illetően, nem vágytam sosem vezérigazgatói posztra otthon. De hiába volt "nívós állásom", amit itt Angliában megbecsülnek és megfizetnek, otthon nem fizették meg az energiabefektetést. A takarítók jobban élnek itt kinn mint az otthoni takarítók. És ebben az országban megéri alulról elkezdeni, mert lehet feljebb lépni. Én is takarítóként kezdtem, de már messze nem ott járok. Otthon aki takarítóként kezdi, nagyon kicsi az esélye, hogy vezérigazgató lesz valaha is.
6os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!