Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vehetném rá anyát, hogy...

Hogy vehetném rá anyát, hogy hazaköltözzük Magyarországra?

Figyelt kérdés

Elsős voltam, amikor szüleim elváltak. Akkor visszaköltöztünk nagyszüleim városába, volt saját házunk, barátaim, háziállataim. Negyedikes koromra anyának új munkahelye lett, ahol újra egyesmásra talált pár régi barátnőjével. Egyre többet járt el otthonról, s egy évre rá bejelentette, hogy kimegyünk Angliába a barátnőivel. Nagyon nem szerettem volna kijönni, de nagymamám azt mondta, hogy fogadjak szót anyának, már eldöntötte, hogy ki fogunk menni, ne veszekedjek vele emiatt. Sírva búcsúztatott el minket állomáson, akkor még nem tudtam, hogy ennyire megváltozik az életem. Most 14 éves vagyok, itt élünk Birmingham-ben egy 6 szobás házban, anyával és 2 barátnőjével. Amikor kijöttem, még alig tudtam angolul, úgyhogy mindig én voltam a "kívülálló" lány. Azóta iskolát váltottam, de itt sem jobb a helyzet. Hiányoznak a régi barátaim. Utálom az itteni lányokat, mindegyiknek csak a bulizáson és a szexen jár az esze.. azon kívül nagyon buták, tudatlanok is. Itt nem olyan egy átlagos család, mint otthon. Nem tartanak össze, divat a fiataloknak "utálni" a szüleiket, rossz helyzetbe hozni őket. Igazából csak egy lengyel fiúval vagyok jóban, ő is hasonló értékeket képvisel, mint én. (De persze csak baráti szinten érdekel)

Évente csak 2-szer, maximum 3-szor járunk haza. Majd' megszakad a szívem, amikor felszáll a repülő és elhagyom Magyarországot.

Anyával is megváltozott a viszonyunk. Ő nagyon szeret itt élni, mindig mondogatja, hogy ha idősebb leszek egy kicsit én is megszeretem majd ezt a nyüzsgést. Ő most 33 éves, fiatalon szült engem, így most éli ki magát. Nem durván, csak hetente 1-2 alkalommal eljár szórakozni a barátnőivel, s csak hajnalban jönnek haza. Addig az alattunk lakó bácsi vigyáz rám (mert mi csak a felső 2 szintet béreljük, az alagsorban van még berendezve egy lakás)

Főzni nem szoktunk, mint otthon, itt mindig valami bolti kaja van. (Ezt nem úgy kell elképzelni, mint otthon, hogy megvesszük a kenyeret, sajtot, zöldségeket.. Itt minden zacskós és durván tartósított)

A legrosszabb a tavalyi karácsony volt. Nem mehettünk haza anyagi okok miatt, ráadásul az egészet elrontották anya barátnői, mert elmentek szórakozni és pár részeg alakkal tértek vissza. Akkor megfogadtam, hogy még idén ráveszem anyát, hogy költözzünk haza. Na de hogy lehet hatni ilyen téren egy felnőttre?

14/l

2012. máj. 10. 17:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Hű ez keménydió.

Nehéz helyzetben vagy, de csak azt tudom mondani, hogy minél kevesebbet sopánkodsz, és próbálsz megnyílni a lehetőségek felé, adni magadnak esélyt, hogy jól érezhesd magad, úgy lesz könyebb neked ott.

Ezt úgy mondom, hogy én is ezt csinálom. KÉpzeld én anyuka vagyok külföldön lakunk, és gondjaim vannak a házassággal, és mindenben számíthatok a szüleimre otthon, volna is hova menjek, meg is igértem, ha nem megy nekem ilyen messze, akkor visszamegyek, errefel most ők mondják, hogy tartsak ki, egyszer lent egyszer fent, de oda ne menjek vissza.

Nálad nem pont ez a helyzet, mert úgy láttad, hogy otthon is jól megvoltatok sőt jobban. Viszont azt próbáld elképzelni, hogy amennyire te nem szeretsz ott lenni és nem sokminden tart ott, anyukád ugyanúgy érez a hazamenésetekkel kapcsolatban. Sajnos ő az anyuka, egyelőre az ő útját kell járd.

Próbáld a legjobbat kihozni a helyzetedből, akard magad jól érezni.

Beszélni megpróbálhatsz vele természetesen, de ne hisztizve, hanem őszintén, nyugodtan, hogy ha csak megfontolná is sokat jelenene neked.

2012. máj. 10. 19:28
 22/33 anonim ***** válasza:
18%
Nem úgy tűnik hogy anyád haza akarna jönni. A válaszadóktól meg ne is számíts olyan válaszra ahol majd arra buzdítanak hogy hazagyere. Az egész országot megfertőzte az ország szidása, bemocskolása itt is terjed az az eszme ami Angliában is burjánzik a pusztító liberalizmus.
2012. máj. 10. 19:43
 23/33 anonim ***** válasza:
81%

Liberalizmus?Persze hogyne.

Előző válaszolótól kérdezem hogy jól tud-e lakni hazaszeretettel?Be tud-e fűteni hazaszeretettel?Meg tudja-e etetni a gyerekét hazaszeretettel?

Van fontossági sorrend és ebben az esetben a pénz , megélhetés sokkal előbbre van a listán mint a hazafiasság.Egyébként is a magyaroknál van a legkevesebb kivándorló a keleti országok között.Ahonnan a legtöbben kivándoroltak:Bulgária , Románia , Lengyelország na ezekben az országokban falvak ürültek ki.

A kelet Európai országokban élőket már nem lehet hülyíteni tovább.Már ők is látják hogy nem fejlődik előre az országuk.Hiába is várják a magasabb életszínvonalat de nem kapják meg.Helyette nem megvárják hanem oda mennek ahol jó.

2012. máj. 10. 20:02
 24/33 anonim ***** válasza:
47%

Nem az a kérdése, hogy szeretitek-e Angliát vagy nem hanem az, hogy hogyan vehetné rá az anyját a hazaköltözésre. Előzőnek üzenném, hogy az eszmerendszert sem kérdezte. 3 oldalon keresztül azt olvasni, hogy mi a helyzet itthon és mindenki ki akar menni budit pucolni mert az jobb mint itt lenni. Olvasva azt a 3 oldalt úgy tűnik, hogy itthon is egyre hülyébbek az emberek( tisztelet a kivételnek).

Sokatok szerint szerencsés, hogy kint van meg örülni kéne neki hát megmondom őszintén én nem örülnék olyan emberek között élni mint az angolok. Kimossa a saját gyerekét a mosógépben mert sáros lett játék közben? Vízbe folytja a gyerekét mert sírt? És ti erre mondjátok azt, hogy szerencsés meg örülnie kéne neki?? Gratulálok nektek. Elismerem itthon sem rózsás a helyzet de inkább a jobbik rosszabb.

Válaszolva a kérdésedre:

Anyukád valószínű, hogy nem akar hazajönni ha ilyen jól érzi magát odakint de esetleg megkérdezhetnéd nagyszüleidet, hogy nem költözhetnél-e hozzájuk? Esetleg megpróbálkozhatnál felhozni a régi jó dolgokat hátha felismerné, hogy csak jobb az mindkettőtöknek ha van időtök egymásra és te mindenedet otthagytad pedig nem szeretsz kint lenni.

Remélem, hogy jóra fordul minden és megjön anyukád esze.

2012. máj. 10. 20:19
 25/33 anonim ***** válasza:
86%

Hát nyugtatgatjátok a kérdezőt, hogy majd beleszokik... Szerintem nem az ő hibája, hogy másként gondolkodik, hanem az anyja felelőtlen. Egy kamasz lánya van és minden este bulizik, idegen pasikat hoznak fel a lakásba, ilyen közeg kell egy 14 éves kislánynak? Hát nem hinném... De csak tartson ki, mert itthon rosszabb? Hát ahogy leírta, nem volt neki itthon rossz.

Nem lenne baj az angliai léttel, sőt csak hasznára válna, ha nem valami rossz környéken élne egy olyan anyával, akinek a bulizás az első...

2012. máj. 10. 20:27
 26/33 anonim ***** válasza:

Az angolok jelentős része szintén utálja a saját országát és el akar költözni, mint a magyarok Magyarországról.

Megértem h hiányoznak az itteni ismerősök, főleg olyan körülmények után mint az a bizonyos karácsony.

Mondd anyukádnak h szeretnéd nagymamáddal tölteni a nyarat, és ha ezek után is itt maradnál mikor már itt vagy akkor a nagyi segítségével érdeklődj az itteni gimiknél.

2012. máj. 10. 20:28
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Óóóóó igen, megérkezett a nagy hazaszeretet is... Imádom, hogy a "liberalizmus" szót egyesek szitokszónak használják, de fogalmuk sincs, mit jelent. Dicséretes dolog a hazaszeretett (ésszel), de attól se munkád, se normális fizetésed nem lesz és a családod ugyanúgy éhen hal. Az anyuka jelen helyzetben ezt nem szeretné, ezért sem akar hazajönni. Azzal egyetértek, aki azt mondta, anyu felelőtlen valamennyire, mert számomra ugyan a heti 2 eljárós este nem sok, de az felfoghatatlan, hogy munka után egy szülő nem rohan haza a gyerekéhez. Szerintem a kérdezőnek elsősorban a családi légkör hiányzik (mert az nincs, főleg, ha anyu otthon sincs).
2012. máj. 11. 09:19
 28/33 anonim ***** válasza:
19%
Látod hogy idejött a sok hazaáruló liberális aki mocskolja itt a magyar nevet. A haza minden előtt. Mindenkit saját önző vágyai érdekelnek de bele nem gondolnak hogy nekünk nincs választásunk tovább kell vinnünk a magyar nevet és nem úgy hogy ne legyünk méltóak rá. Csak akkor nevezhetjük magunkat igazi magyarnak ha majd visszaállítottuk azt az eszmét azt a fajta becsület alapú világot ami a kommunista rémuralom előtt jellemezte ezt az országot.
2012. máj. 11. 15:39
 29/33 anonim ***** válasza:

Akkor hajrá kedves utolsó, én ebben nem kívánok részt venni. Mert vagy újjáépítem Magyarországot és éhen döglök, soha nem lehet saját házam, gyerekem, pihenőidőm...stb

Vagy elmegyek innen és megcsinálom a szerencsémet, pár év alatt keresek annyit, hogy nyugodt szívvel vállaljak gyereket, mert minden szükséges és néhány szükségtelen dolgot is meg tudok adni neki.

2012. máj. 11. 19:04
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
ok, lehet nem tudod meggyőzni. de szembesítsd azért, hogy mit vesztettél (kert, barátok, nagyiék, közös idő) és miért cserébe (részeg barátnők, nuku normális osztálytárs, nuku család, magány). erre muszáj valami lépnie.
2012. máj. 13. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!