Miért akar a sógornőm még egy gyereket, mikor a már meglévőt is csak turkálóból tudja öltöztetni?
Tudom mennyibe kerülnek a gyerekruhák, kisbabakorban rendben van, ha használtat kap, de később, 8-10 éves korban? Nem egészen ez a normáis.
Én csak azt nem értem, miért akar még egy gyereket, amiről a kérdésem is szólt. Ha egynek sem jut, minek még egy?
Szerintem fogd magad, és menj el egy turkálóba.
Lehet, hogy bele fogsz szeretni. :)
Én rendszeresen vásárolok magamnak és a gyerekemnek egyedi, címkés! (tehát senki által nem hordott) holmikat fillérekért.
De ha kétszer volt már valakin, az sem érdekel különösebben. Az viszont igen, hogy azért a pénzért, amiért üzletben 1 db. pólót vagy nyári ruhát tudok megvenni, ugyanazért az árért veszek magamnak négyet-ötöt, és élvezem, hogy váltogathatom.
Amúgy a gyereknek nem csak azért veszünk olcsón cuccot, mert kinövi, hanem azért is, mert homokozik, naponta kell mosni, az oviban kell a váltás ruha... egy méretből kb. 8-10 nadrág kell, ugyanannyi póló, pulcsi, stb.
Én gyakorlatilag csak a fehérneműből veszek újat, minden más holmink turis. És nagyon sok ismerősöm, barátom vásárol turiban - jellemzően azok, akik szeretnek egyedien öltözködni. A minap valaki szabályosan le akarta rólam szedni a turis szoknyámat (1000 Ft volt, új, címkés).
Szóval a turizás számomra életforma, és élvezem, nem vágyom máshonnan öltözködni.
Amúgy az "egynek sem jut, minek még egy" kérdésedhez: te egyetlen dolgot írtál, azt, hogy turiból vásárol. De azt, hogy rendesen fizetik-e a számláikat, a gyereknek az ebédet, különórákat, esznek-e hetente többször húst - ezekről nem írtál. A turi önmagában semmit nem jelent, van ismerősöm, aki maga is és a férje is átlagon felül keres, mégis turiból öltözik ő is, a gyerekei is.
A turkálóban való vásárlás az égvilágon semmit nem jelent. Én sem azért vásárolok ott, mert nem futja másra, csak szeretek ott vásárolni, jó darabokat olcsón kifogni.
És hogy korábban nem ott vásárolt a sógornőd? Én sem. Pár éve viszont rákaptam az ízére, és azóta évente egyszer vásárolok máshol...
Túlságosan primitíven ítéletet hoztál a sógornőddel kapcsolatban: turkálóból öltözik = szegény, rossz az élete (meg a családjának is).
Erre mondják, hogy "lelki szegény" valaki. Csakis anyagiakban méred a boldogságot, tartalmas, elégedettséget hozó életet.
Hát, az új ruhák vásárlásától átmenetileg, pillanatokra örömet érezhet az ember, de ez gyors és pillanatokon belül múlandó! Az igazi boldogságot a másik emberrel (férjjel, gyerekkel) való kölcsönös törődés, beszélgetés, odafigyelés, közös élmények, bolondozások, viccelődések, egyszóval a szeretetteli összetartozás jelenti. Hol van ezekhez képest az öltözködés???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!