Anyu azt akarja, hogy hagyjam abba az egyetemet. Mit tegyek?
Egy vidéki egyetemre járok már második éve. Ott is lakok koleszban. 2 hetente járok haza, pl ezen a hétvégén is otthon voltam. Anyu egyszer csak azt mondja, azon gondolkozott, hogy abba kéne hagynom az egyetemet mert senki nincs aki vigyázzon a húgomra. Ő 8 éves. Eddig anyu vigyázott rá, de kapott egy munkát, reggeltől-estig ott van.
Apu külföldön dolgozik, nagyszülők nincsenek, babysitterre nincs pénzünk, a napközi csak 4 óráig tart.
Én nagyon szeretem a tesóm és én sem akarom hogy egyedül legyen, vagy baja essen, de az egyetemet is nagyon szeretem, jól tanulok, nagyon sok munkám van benne.
Tudom, hogy ez a dolog nem csak pár nap vagy hét lenne, mert ha anyu nem megy máshova dolgozni ez így lesz hosszú évekig. Apu csak nagyon ritkán jön haza.
Nem tudom mit tegyek, elvagyok keseredve. :(
Ne hagyd ott az egyetemet!
Az egyetemmel alapozod meg a jövődet, ezek az évek már soha nem jönnek vissza. Az tesódra vigyázni a szüleid felelőssége. Persze ezt valahogy finoman tálald,de értesd meg a szüleiddel, hogy ez a döntés az egész életedet meghatározná. Hidd el én tudom, hogy mennyit ér egy szálérettségi. Semmit. Nagyon nehéz így munkát találni és ha találsz az is szar munka kevés pénzért. Most már én is egyetemre járok és jó kilátásaim vannak a jövőre nézve.
Valahogy oldjátok meg, de ne hagyd ott az egyetemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!