Anyu azt akarja, hogy hagyjam abba az egyetemet. Mit tegyek?
Egy vidéki egyetemre járok már második éve. Ott is lakok koleszban. 2 hetente járok haza, pl ezen a hétvégén is otthon voltam. Anyu egyszer csak azt mondja, azon gondolkozott, hogy abba kéne hagynom az egyetemet mert senki nincs aki vigyázzon a húgomra. Ő 8 éves. Eddig anyu vigyázott rá, de kapott egy munkát, reggeltől-estig ott van.
Apu külföldön dolgozik, nagyszülők nincsenek, babysitterre nincs pénzünk, a napközi csak 4 óráig tart.
Én nagyon szeretem a tesóm és én sem akarom hogy egyedül legyen, vagy baja essen, de az egyetemet is nagyon szeretem, jól tanulok, nagyon sok munkám van benne.
Tudom, hogy ez a dolog nem csak pár nap vagy hét lenne, mert ha anyu nem megy máshova dolgozni ez így lesz hosszú évekig. Apu csak nagyon ritkán jön haza.
Nem tudom mit tegyek, elvagyok keseredve. :(
Ott ne hagyd!!!!
Életed legnagyobb baklövése lenne. Szépen el lesz a kislány.
Nem veszitek észre, hogy ez egy újabb kamu kérdés?
Egyre inkább elszaporodnak, sokan unatkoznak még ilyen jó időben is úgy látom.
Apa külföldön dolgozik, de nincs pénz bébiszitterre... anya meg éjjel nappal dolgozik...
nekem sántít
Lázadj: a te életed, a te jövőd. Eszedbe se jusson otthagyni az egyetemet, a húgod miatt.
Anyád nagyon önző ember: azt akarja, hogy az egész életedet cseszd el az ő önzősége miatt, hogy egyúttal meggyűlöld a húgodat (mert az lesz belőle, ha akarod, ha nem), és hazarángasson téged, magyarul nem enged leválni.
Anyukának gondolni kellett volna arra, amikor 8 évvel ezelőtt megszülte a húgodat, hogy NEKI kell felnevelni, gondoznia, ápolni, törődni vele, nem pedig neked!
És a másik: ugye, anyukád jóval butább, mint te? Jóval alacsonyabb a végzettsége, mint neked lesz? Az ilyen nők szokták ütni-vágni a náluknál tehetségesebb lányukat.
A többit leírom priviben.
Durva, de egyetértek a többiekkel. Szerintem se hagyd ott az egyetemet, mert ma ez tényleg ugródezka egy jobb élet felé - petsze, feltételekkel, mint pl. a jó jegyek és a szak munkaerőpiaci hasznosíthatósága.
Én is sokat voltam egyedül 8 évesen; semmi mást nem mondott anyu, csak azt, hogy senkinek ne nyissak ajtót, és volt nekem kaja (meleg étel is) külön téve, hogy pl. ne vágjam meg magam, mikor a kenyérrel bíbelődök. Szóval nem lehetetlen egy 8 évest estig magára hagyni, igaz, kényszerből történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!