Az apukák miért sajnálják a gyereküktől a gyerektartást?
Azért ez már tényleg durva, hogy rendesen kiszámolunk egy kölyköt, hogy jó, neked már jut, én mától leszarlak. Bocs, direkt írok ilyen durván.
Az anya felveszi a csp-t (családi adókedvezményt bizonyos összeg felett lehet, ez sok esetben össze sem jön), ami a gyerekre jár!! Ha együtt élnének, akkor is felvenné, bizony. Attól, hogy akkor felvenné, még a gyerek pénzbe kerülne, és az apának is hozzá kéne járulni. Jön a válás, apuka kikerül a képből, de a költségek maradnak. Ha másért nem, az anyának azért is járjon az a kis plusz, amit a csp ad, mert mondjuk ő nem tud elmenni este moziba, ha úgy kívánja kedve, mert ő egy gyereket lát el. Az apa megunja a családot, lelép, újra könnyű (lehet) az élete, és még az anyagi részről is mentsük fel?? MIÉRT???? Semmi gond, ne fizessen, oldja meg mondjuk a nyári szünet felét. Szerintem a többség sikítva menekülne.
Nem vagyok elvált, nem is nézem le az elvált embereket. De ami sok családban zajlik, az kész röhej. Apuka keresi a minimálbért, és a volt feleség így is szipolyozza. Röhej, hogy akik valaha szerették egymást, most a másik pénzére hajtanak.
Undorító egy világ.
De az is igaz, hogy sok apuci lesz@rja a gyereket, mert az új biguszra többet kell költeni. És megint csak azt mondom: Undorító egy világ.
Nem vagyok megkeseredett, én is elvált vagyok, a férjem egy reális összeget fizet, mindent a gyerekre költök ebből, nincs ebből probléma köztünk, minden rendben van. A férjem csalt meg, és hagyott el, de a két dolgot nem keverem össze, mint ahogyan ő sem. Fel sem merült, hogy ne fizetne, részemről sem, hogy többet kérje, teljes egyetértés volt. Sőt, párom is van, aki viszont fizet a gyereke után, ebbe se szólok bele, ez is rendben van.
Az előbbi válaszom CSUPÁN arra volt válasz, amit előtte írtak, CSAK az ilyen hozzáállású apákra értettem, és nem általánosan az összesre. Tudom, hogy vannak tisztességes emberek (még szerencse), és őket tisztelem is.
Továbbra is azt mondom: a vita itt arról szól, hogy két felnőtt egymásnak fizet-e, de a fizetés nem két ember között zajlik, ők csak a bankszámlatulajok, a pénz a gyereké, aki mindkettőjüké, bármilyen körülmény is legyen.
"mindenki úgy vállaljon gyereket, hogy ha úgy adódik akkor egyedül is feltudja nevelni minden segítség nélkül"
Tudod az a gyerek nem szólhatott bele ebbe a vállalásba, és neki vannak jogai, amiért a felnőttek felelősek egy ideig(persze csak az értelmes emberekről beszélek). Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy valaki felelőtlen döntése miatt (itt értem ezalatt mindkét szülőt is akár) miért szívjon a gyerek? Miért ő nélkülözzön?
Sajnos ez egy olyan dolog, mint a kecske és a káposzta.
Vagy elfogy az egyik, vagy éhes a másik.
Egy baráton szintén hétvégi apuka.
Mikor elveszítette a munkahelyét, először a tartalékát küldte a fiának, majd kölcsönkért. Közben persze folyamatosan munkát keresett. Lejárt a munkanélkülije, hozzánk költözött mert az előző albiját nem tudta fentartani (két másik sráccal lakott ott).
Felhívta az anyukát, elmondta mi a helyzet (inkább csak telefonált a fiával, és átküldte az útiköltségre valót)
Anyuka tök megértő volt. Aha aztán meg feljelentette. Úgy, hogy a barátom mindíg igyekezett alkalmazkodni hozzájuk (új családot alapított anyuka a szeretővel), nem csak a fiának küldött ajándékot mikulásra-húsvétra, összedobott egy csomagot a másik két gyereknek is. Iskolázásra egyész évben spórolt, ötvenezret adott anyukának.
Szívás.
Szegény srác azóta se nagyon talál munkát, csak alkalmit, amikor tud, küld pénzt, a fiát nem tudta fél éve meglátogatni. :(
ma 12:54
te akora hülyeséget írtál a válaszomra
Mi köze annak, hogy a gyerek beleszólhat-e a gyerekvállalásba
Azért írtam, hogy mindenki úgy vállaljon gyereket, hogy ha úgy adódik akkor egyedül is feltudja nevelni, mert ez megeshet és itt nem csak a válásra kell gondolni, akár az egyik szülő elhalálozhat és akkor is egyedül maradna másik a gyerekkel, de azt a gyereket akkor is ruházni, etetni és iskoláztatni kell
Én is és szerintem vagyunk még egy páran aki úgy vállalt gyereket, hogy ha bármi okból kifolyólag egyedül kelljen nevelni a gyereket akkor is megtudjunk neki adni mindent és ne kelljen másra támaszkodni anyagi téren
Én írtam a "hülyeséget".
Ha elhalálozik, akkor kap a gyerek árvaságit.
Na mindegy, mi rohadtul nem egyről beszélünk, látom nem érted, hogy mit akarok mondani, sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!