Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apukák miért sajnálják a...

Az apukák miért sajnálják a gyereküktől a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Miért gondolják, hogy azt a pici pénzt az anyuka magára költi? Hiszen az anya mos főz, takarít is a gyerekre, és van saját keresete. Az a pénz, amit az apuka küld, nem is elég a gyerek eltartására sem, mégis mindig úgy gondolják, azt az anyuka éli fel.
2012. máj. 4. 10:00
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
43%
Mert vannak olyanok akik nagy ívben letolják mivan a gyerekükkel és nem érdekli őket. Aki meg foglalkozik a gyerekével az meg pénzeli rendesen. Én ilyenről nem hallottam még hogy az anyuka a gyerek pénzét szórja mert tulajdonképpen az a gyereké csak ő kaját ruhát meg egyebet vesz neki. Én nem ismerek olyan anyukát aki feleslegesen szórja a pénzt.
2012. máj. 4. 10:07
 2/42 anonim ***** válasza:
70%
Mert ált. új életük van,és a régit gyerekestül lesz.rják. Csak nem szabad ezt nekik kimondani. Meg ott az új nő, akinek csak kolonc a régi gyerek, nem gondolta át, hogy ha apával jön össze, az sajnos mínusz pénzzel is jár.
2012. máj. 4. 10:15
 3/42 anonim ***** válasza:
97%

Harag, bosszú, egy indok, hogy anyukát ba..ák havonta. Az én exem is folyton azt mondogatta a gyerekeknek, hogy az a "temérdek" pénz amit küld, azt nekik küldi csak én ellopom tőlük. Ő meg mossa magát, hogy ezért nem vesz ajándékot, nincs pénze felhívni őket telefonon stb.

Ezt a szánalmas exek csinálják.

A másik oldal:

Sok olyan elvált apukát ismerek, akik láthatási időn túl is kíváncsiak a gyerekükre, és nem számolgatják, hanem szükség esetén kiegészítik ruhával cipővel stb. a gyerektartást. Sőt még a suliba is elmennek érte, és még vigyáznak is a gyerekükre ha anyukának dolga van.

Tehát nem lehet általánosítani ebbe hogy apukák, esetleg azt lehet mondani hogy sok apuka. Az én exem tuti beletartozik :)

2012. máj. 4. 10:17
 4/42 anonim válasza:
98%
Nekem az anyám nem fizeti a gyerektartást..
2012. máj. 4. 10:36
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lehet általánosítani. Sok olyan van, aki valóban sajnálja a gyerekétől a pénzt (sógornőméknék is ez a helyzet, a férje előző kapcsolatából született gyerekre úgy tekintenek, mint valami parazitára :S), ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, tényleg vannak nők, akik a gyerektartásból akarnak megélni. Persze ott, ahol az apa kiemelkedően keres, mert ugye egy átlagbérű férfi által adott gyerektartás nem egy nagy összeg.
2012. máj. 4. 10:37
 6/42 anonim ***** válasza:
89%

És amikor az anya sajnálja az milyen...?

Párommal közösen neveljük 1 éve az 5 éves kislányát, ő előtte 2 évig egyedül nevelte, mert az "anyukának" fontosabb volt félrelépni, mikor a gyerek 2 éves volt...Gyerektartást még sosem látott a párom tőle, mióta velük vagyok, azóta sem, már behajtónál van az ügy, több, mint 300 ezerrel lóg...

Nincs munkája, nincs fizetése, egy semmirekellő nő... De legalább a gyereket sem látogatja, engem hív anyának. Amikor még nem éltem velük a kislány labilis volt érzelmileg, mert hol eljött érte 1-2 órára elvitte, de volt, hogy hónapokig meg nem hallottak róla. Persze, hogy megviselte szegénykémet. Ah, bocs, hogy így kifakadtam... :-) De szerintem ugyanúgy akik nem fizetnek apák gyerektartást, azért van, mert sz@rnak a saját gyerekükre, nem is érdemlik meg a szeretetüket egyáltalán...

36 hkm

2012. máj. 4. 10:37
 7/42 anonim ***** válasza:
76%

nem sajnálnák ha nekik is lenne elég

de sok esetben az apuka is épp annyit keres hogy nem hal éhen, tudom én hogy az anyának is kel a pénz

Csak egy minimálbérből vagy épp egy munkanélküli apának havonta kifizetni pár ezer forintot nagyon megterhelő főleg úgy, hogy van már másik családja is

Én úgy gondolom, hogy sok apukának nagyon nagy szívfájdalmat okoz az, hogy nem tudják kifizetni havonta azt az 5-10-15 ezer forintot

2012. máj. 4. 10:42
 8/42 anonim ***** válasza:
100%
Vannak emberek, akik nem szeretik a gyereküket. Nem szeretnek senkit, csak megtanulják, hogyan illik viselkedni a különböző helyzetekben. (pl. a kisgyerekre mosolygunk, azt kell mondani, hogy szeretem a gyerekemet, anyukámat,stb, de érzés ezek mögött nincs, vagy csak nagyon minimális, időszakos)
2012. máj. 4. 10:43
 9/42 anonim ***** válasza:
87%

hát nekem sem fizet semmi gyerektartást apám, mert úgy gondolja, hogy anyám meg a párja keresnek annyit, hogy eltartsanak belőle..22éves vagyok, az egyetemhez jól jönne egy kis pluszpénz..rengeteg kiadás van így is. ráadásul az öcsém elvileg apámnál van, de rá szinte semmit nem költ, anyám vesz meg neki mindent az utolsó alsógatyáig. arról nem beszélve, hogy apám az új élettársának csinált egy gyereket, arra van pénz. nekem életemben nem volt ennyi mindenem, mint annak a kisgyereknek.

válás után apámék felújíttatták a házukat, lecserélték a kocsit, új gyerek..minden. szóval van itt pénz, csak rám nincs.

ez van, sajnálja rám a pénzt. lehetne itt pereskedni meg minden..de ha nem érek neki ennyit, hogy azt a 30E forintot átutalja, akkor én ugyan nem csinálok ebből ügyet, megkeresem majd magamnak.

ja, meg apám azt mondja, hogy anyám úgyis csak elkölti azt a pénzt..esetleg magukra, vagy nem tudom mit gondol, mire lehetne költeni ennyi pénzt..nyilván nem új kocsit vennénk belőle meg ilyenek, hanem ami szükséges.

2012. máj. 4. 10:51
 10/42 anonim ***** válasza:
83%
Mert nem veszik figyelembe, hogy nemcsak a gyerek kajáját-ruháját-sulis költségeit kell megfelezniük az anyával, de a lakhatás költségeit is, hát fedél is kell a gyerek feje felé, áramot és vizet is kell biztosítani neki... ez meg sem fordul sokak fejében!
2012. máj. 4. 10:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!