Megemelhetik a gyerektartást, csak mert jól keresek?
Páromnak van egy kisfia. Minimálbérre van bejelentve, kb 5 ezer ft-tal kap többet. 20 E ft-t fizet a gyerek után (holott a bíróság 15 ezret állapított meg).
Én elég jól keresek (én vagyok a nő), és belefér hogy elmenjünk kirándulni esetleg vegyünk ezt-azt.
Az ex persze megtudta, de azt hiszi hogy a gyerek apja keres jól, és bíróságra akar menni.
Ha a gyerek nálunk van, veszünk neki ruhát, játékot, elvisszük valahová ha az időjárás engedi.
Az anyja azt állítja, hogy ebből a többletpénzből a gyerek egy fillért nem kap, és állítólag a héten megy a bíróságra.
Menjen csak a bíróságra, ha nincsen jobb dolga! Ti pedig ne aggódjatok!
Egyébként lehet, hogy csak megpróbál beijeszteni, végül mégsem megy el.
Ismerős a helyzet. Az én exem milliószor fenyegetőzött már, hogy a munkahelyemet feljelenti, engem kirugat, feljelent, újabb pert indít, mert végleg el akarja tiltani tőlem a gyerekemet, közben minden fillért igyekszik kicsikarni tőlem. Hiába, erre tette fel az életét. Évek teltek el, és még mindig nem képes a saját életével foglalkozni, csak a bosszú, és a pénzszomj élteti.
Szóval ne aggódjatok, valószinűleg ő is csak fenyegetőzik. Ha mégsem, hát menjen csak! A gyerektartást az apa fizetéséből vonják. Neked ilyen tekintetben semmi közöd ahhoz a gyerekhez! ha milliárdos vagy, és pezsgőben fürödtök minden éjjel, ahhoz a kedves exnek bizony SEMMI köze nincsen! Csak szeretné...
Azt az 5 ezret amivel többet keres a párom, azt hozzácsaptuk a gyerektartáshoz.
Mondtuk neki (most 4 éves a gyerek), hogyha iskolába megy, beszállunk a költségekbe, de addig elégedjen meg ennyivel.
Nagyon jó ember lehet a párod is meg te is, ha egy kisgyerektől sajnáljátok a pénzt (a párod kisfiáról van szó, akit szerethetne annyira, hogy nem zsugori vele szemben, akkor sem ha a gyerek anyja iránt már nem érez semmit).
Egyébként nemcsak a suli, de a gyerekruha-gyerekcipő, étel, gyógyszer, higiénés termékek sem kerül kevésbe egy négyéves gyermek számára sem.
Ha az anyjával van bajotok, azt teljesen megértem, nem kéne neki követelőzni, de azért a kissráccal lehetnétek nagyvonalúbbak, nagyon sok elvált barátomnak- barátnőmnek az apukája számolás nélkül ad "zsebpénzt" bármire, persze csak olyan keretek közt, ahogy megengedheti magának. Nem hiszem, hogy 5ezer forinton problémázna bármely apuka az új barátnőjével együtt (kivéve ha nagyon rosszul keresnek...).
Tudod, miért? Mert ezek az emberek SZERETIK a gyerekeiket. Az új barátnők-feleségek pedig jó emberek, elfogadóak, mivel a férfival együtt felvállalták a kapcsolatukban az előző házasságban született gyermek jelenlétét is. Gondolkozzatok picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!