Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apukák miért sajnálják a...

Az apukák miért sajnálják a gyereküktől a gyerektartást?

Figyelt kérdés
Miért gondolják, hogy azt a pici pénzt az anyuka magára költi? Hiszen az anya mos főz, takarít is a gyerekre, és van saját keresete. Az a pénz, amit az apuka küld, nem is elég a gyerek eltartására sem, mégis mindig úgy gondolják, azt az anyuka éli fel.
2012. máj. 4. 10:00
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
69%

bocs, de szerintem az apuka CSAK a gyerek költségeit fizesse, az exe rezsiét ne.

Vagy egy 10-12 éves gyerek is annyi vizet használ meg áramot, mint az anyja?

Apukának is kell lakást bérelnie, eljutni a munkahelyére, számlákat befizetnie és ennie. És a ruházkodásról nem is beszélve. Neki is joga van a boldogsághoz, akár úgy hogy havonta 1-2 alkalommal eljár szórakozni.

Vagy nem?

2012. máj. 4. 11:31
 22/42 anonim ***** válasza:
60%

20.

Nem tudom te hol élsz, mi is 2en élünk, nálunk az áramdíj csak 5500, 2köbméter hidegvíz 2800, 2 meleg 4600 + 1800.

Persze Baranyában a legdrágább a víz.

2012. máj. 4. 11:34
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

off

Utolsó, Te valamit nagyon jól csinálsz, vagy én vagyok béna. :-/

5.500 Ft-os villanyszámla? Nem is emlékszem mikor volt 10e Ft alatt az enyém. :( (nem palotában lakok, 60 nm-es lakás)

on

2012. máj. 4. 11:39
 24/42 anonim ***** válasza:
73%

"Nem tudom te hol élsz, mi is 2en élünk, nálunk az áramdíj csak 5500, 2köbméter hidegvíz 2800, 2 meleg 4600 + 1800.

Persze Baranyában a legdrágább a víz."

Zalában. 3-4 m3 vizet használunk, pedig általában napi 2x zuhanyzunk. Mindennel nagyon takarékoskodunk - így is lehet! Az áramfogyasztásunk havi 50-55 km/h, sosem éri el még közel sem a 3000 forintot.

2012. máj. 4. 11:41
 25/42 anonim ***** válasza:
73%
kW/h-t akartam írni, bocsánat. :D
2012. máj. 4. 11:41
 26/42 anonim ***** válasza:
83%

"Egy 2 éves gyerek nem hiszem, hogy nekiáll főzni vagy valami áramzabáló játékkal játszani... és gyanítom a vizes sem pazarolják"

Lehet, de a 2 éves is ugyan úgy fürdik, adott esetben bepisil a pelusba, egy gyerekre szinte minden nap van mosnivaló, ő is iszik, eszik. Mesét néz stb.

Nem tudom van e gyereked, de ha spórolok is, akkor is több megy el egy gyerekre havi 15 ezer ft-nál.

Csak a pelus 6-7 ezer ft havi szinten. Amíg gyorsan nő, addig szinte nincs olyan hónap, hogy ne kellene neki valamit venni, télen pl én majd megőrültem a harisnyáktól, ugyanis a bölcsibe kötelező volt, most vagy veszel neki 5-6 db-ot minimum, vagy minden nap mosod őket (nem kevés víz, áram fogy így)...a legolcsóbb harisnya is 700 ft. Téli kabátból, sapkából, kesztyűből is kell 2, mert sokszor előfordult az oviban/bölcsiben, hogy tiszta víz/sár lett az udvaron a játék közben. Azt pedig moshatom ki este, reggelre nem szárad meg, hacsak nem fűtök be ezerrel, de akkor nem tudom a hónap végén kifizetni a fűtést. A gyerek ovis/bölcsis/sulis étkeztetése sem 5 forint...és még sorolhatnám...ha beteg a gyerek mehetsz táppénzre, kevesebb lesz a fizu stb..

Úgyhogy én nem gondolom, hogy az anyukák fölösleges marhaságokra szórják el a pénzt.

2012. máj. 4. 11:44
 27/42 anonim ***** válasza:
66%

"bocs, de szerintem az apuka CSAK a gyerek költségeit fizesse, az exe rezsiét ne. "

De az a gyerek csak lakik valahol, neki is ugyan úgy vannak szükségletei, így ha azt vesszük, a gyerek rezsijét fizeti az apuka.

Akik így gondolkodnak, valószínüleg soha nem neveltek még egyedül 1-2 gyereket havi 80 ezer ft-ból és nem kellett megoldaniuk a nyári szünetben a gyerekek felügyeletét, főleg ha nincs nagyszülő/segítség.

2012. máj. 4. 11:48
 28/42 anonim ***** válasza:
85%

De az ex miért fizetné a rezsit? Komolyan, a semmin vitáztok. Az gyt általában olyan 20-25 ezer Forint. Ez magában foglalja a gyerekre eső rezsit (legyen mondjuk 5000), az étkeztetését, gyógyszereket, ruhákat, iskoláztatást, hobbit, mindent, amit a gyerek igényel. Lehet, hogy egy hónapban van egy nagyobb kiadás, teszem azt gyógycipő, ami úgy 20 rugó, akkor sem kér többet az anya, pedig nem biztos, hogy fedezi a gyt. Ez az összeg átlagosan van megállapítva, lehet, hogy egyik hónapban több, a másikban kevesebb. Ha az apát nem fegyverrel kényszerítették, hogy gyereke legyen, akkor kutya kötelessége őt anyagilag támogatni. Az nem indok, hogy neki kevés marad, a gyerek nem saját megfontolásából született, neki mindent meg kell adni. Ha a szegény sorsú apa együtt élne a családdal, akkor is ki kéne fizetni a gyerek kajáját, és nem mondhatná neki azt, hogy fiam, most nem eszel, apádnak alig marad.

Azokat a nőket elítélem, akik nem költenek mindent a gyerekre, és felélik, ők ugyanilyen semmirekellők, mint azok a férfiak, akik nem akarnak fizetni.

Ezekből a vitákból mindig csak a gyerek marad ki, aki nem tehet semmiről, két ember döntése folytán született a világra. Ez a két ember a jövőben pedig az ő ellátásán vitázik, vagy spórol, és azért ez félelmetes.

2012. máj. 4. 11:50
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

az anyuka veszi fel a családi pótlékot ami a gyerek után jár és a családi adókedvezményt is, ezt is figyelembe kéne venni, ez így a kettő együtt kb. 24 ezer forint plusz jön ehhez a gyerektartás akárhány ezer, na ne mondja már senki azt, hogy ennyiből nem lehet egy gyereket ruházni és etetni

Nekem is van gyerekem, pelenkával együtt kb. 15 ezerbe van havonta

2012. máj. 4. 11:51
 30/42 anonim ***** válasza:
79%
A párom exe a balatoni nyaralására (nem a gyerekkel, a barátnőkkel) akarta költeni az általunk küldött gyerektartást, mikor szóvá tettük még neki állt feljebb...azért ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben...
2012. máj. 4. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!