Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzam fel, hogy a...

Hogy dolgozzam fel, hogy a saját anyám kisemmizet?

Figyelt kérdés

Soha nem szeretett igazán bár oka nem volt rá, gyerekkorom óta éreztem. Én külsőre tiszta apukám vagyok talán ez az ok, mert mást nem igen tudok mondani. Édesanyámnak két háza van, (volt) azt amelyikben nem lakik, bátyámnak adta.. amiben lakik, pedig a húgomé lesz majdan.. (amit mondjuk annak ellenére, hogy meggyűlőltem őt, nem kívánok hogy hamar bekövetkezzen)

Bátyám elherdálta a 20 milliós házat, hitelt vett fel rá, most viszi a bank. szóval... Neki sem maradt semmi. Párom röhög az egészen, hiszen igy legalább ő is a nulláról kezdni mint én, annak ellenére, hogy palotája volt. De én érzelmileg nem tudom kezelni ezt.. abból nekem miért nem adott anyu??? én mért nem kapok segítséget, tudom, egy szülő nem köteles segíteni a gyerekének, de teljesen kikészít. Segíteni mindig én segítettem neki mindenben és a hála az, hogy teljesen kisemmizet??? Bátyám, egy rossz ember, nem lehet szépíteni, mégis ő a kedvenc mert fiú?? én hiába hoztam le úgymond a csillagokat, soha nem volt egy köszönöm, testvérem, meg kb. a fejére szarik, és ő az isten. Most is azon töpreng, hogy szegény eltékozolta a házat, hogy segítse őt újra házhoz lakáshoz. Mi párommal 12é ve együt gürizünk, hogy vigyük valamire. nem tudom feldolgozni, hogy ilyen nyiltan kisemmizet, hogy kezeljem ezt??? mért vár még ezek útán is mindent tőlem??? Látogassam, segítsek, stb. érzelmileg hogy lehet azt feldolgozni, hogy a saját anyád, nem szeret?????? mikor nem adtál okot, sőt..

2012. máj. 3. 11:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ne őröld magad ezen,inkább legyél büszke arra hogy saját magad eléred azt amit akarsz,hidd el hosszú távon neked jobb és boldogabb életed lesz és jó érzéssel fog eltőlteni hogy igen ezért te dolgoztál meg és ez a tied!

Tudom ezt így könnyű mondani,de nekem a testvérem húzott le 500 ezer ft-almiközben én akkor éppen munkanélküli voltam és tele adósággal,ő pedig havi 800 ezret keresett,de nem fízette ki a részemet annak ellenére hogy rommá keresi magát és a párjai i kb annyit keres mint ő,ha nem többet!Tudom ez kisebb összeg amitől én beszélek,de itt nem is a nagyságról van szó.Igen elég szomorú hogy anyukád ilyen,de ezzel nem tudsz mit tenni,éld az életed ahogy tudod és hidd el lesz idő amikor ő fog neked könyörögni.

2012. máj. 3. 12:06
 12/21 anonim ***** válasza:

Már megírták neked,hogyan szabadulj meg a fájdalomtól.

Szakítsd meg a kapcsolatot anyáddal és a testvéreddel.Nem kell velük foglalkozni.Egy idő után már fel sem tűnik a hiányuk..Tudom,én több mint 20 éve nem láttam anyámat,és már nem is igazán érdekel,hogy él-e még.

Megváltozni úgysem fognak.Szeretni úgysem fognak,és semmit nem fogsz kapni.Akkor miért nem hagyod a csudába az egészet,és zárod le velük a múltat?

Vedd őket úgy mintha teljesen vadidegenek lennének.

Kábé annyit gondolj rájuk,és annyira foglalkozz velük mint amennyit velem szoktál.

2012. máj. 3. 12:08
 13/21 tetro ***** válasza:
80%
kedves, ezek a dolgok csak akkor fájnak, ha teret engedsz nekik. mert a múltad semmilyen mértékben nincs hatással a jelenedre. csakis annyi fájdalom van benned, amit megengedsz magadnak. előre kell nézni. a bátyád egy segg? igen. anyád is? igen. fordíts hátat. ne velük foglalkozz, úgysem fognak megváltozni. örülj annak, hogy már nem kell ott lenned, és találd meg a saját helyed. egyszerűen zárd ki őket, és velük engedd el a múltat is.
2012. máj. 3. 12:11
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy, hogy elköltözöl pároddal és vele többet nem foglalkozol.Amúgy, ha meghal, valamit mindenképpen kell majd örökölnöd(ha csak nem veri el addig a húgod is, a másik házat).Mivel létezik a köteles rész, ami majd téged illet, ha ténylegesen öröklésre kerül sor.Ha majd meghal anyukád, vagy a húgod.

Teljesen és véglegesen csak úgy zárhat ki az örökségből, ha azt még életében, végrendeletben nagyon nyomós indokkal megmagyarázza.Ha te őt például bántalmaznád, akkor ez egy ügyvéd előtt elfogadható indok lenne arra, hogy kitagadjon.De mivel különösebb panasza nem lehet ellened, így hivatalosan nem tud kisemmizni.

Csak majd arra vigyázz, ha egyszer majd netán öröklésre kerül a sor, hogy ne fogadd el az örökség részedet, ha esetleg nagyobb adósság lenne rajta, mint az örökség értéke.

2012. máj. 3. 12:14
 15/21 anonim ***** válasza:
Megértelek. Én hála az égnek csak unokaként éltem meg a kivételezést, de Anyukám direktbe kapta az anyjától, máig nem dolgozta fel, holott 50 éves. Rakd elé ezt a kérdést, meg a válaszaidat, hátha magába száll. Ha meg nem, tegyél rá te is magasról. Az élet visszaadja majd neki, hidd el!! Magadnak meg vegyél egy kisállatot, akit imádhatsz :) Az ő őszinte szeretete segíteni fog!
2012. máj. 3. 12:16
 16/21 anonim ***** válasza:

Hát igen, szakíts meg vele, velük minden kapcsolatot, és mondj le necsak a szeretetükről, az anyagiakról is!!

Nézz előre, nézz körbe, kik azok, akik szeretnek, akik boldogok veled, veletek, és rendezzétek be az életet a saját rokonságod nélkül.

Ez egyébként arra is jó, hogy amikor majd mindent elherdáltak, nem tudnak hozzád fordulni segítségért, mert nem leszel a közelükbe!

Addig, amíg nem szakítol meg velük minden kapcsolatot, még ez utóbbinak is fennáll a veszélye. És akkor már a saját kis családod vagyonából kellene adnod! Hát legyen eszed, és várd meg, míg tőled kérnek!

2012. máj. 3. 12:19
 17/21 anonim ***** válasza:

Bocsi!

... legyen eszed, és NE várd meg, míg tőled kérnek!

2012. máj. 3. 12:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Egyetlen dolgot tehetsz,de ezt már hamarabb meg kellett volna lépned Kedves Kérdező!

Elhúzol a fenébe jó messzire az egész családodtól! Kár már azon aggódnod, hogy kellene-e őket látogatni és támogatni. Ők nem érdemelnek meg tőled semmit.

2012. máj. 3. 12:24
 19/21 anonim ***** válasza:
Anyád jobban szereti a bűnöző hajlamú bátyádat?Hát, jobbat nem is érdemel.Szeresse csak.Mivel az örökölt házat már elherdálta, most majd ha elköltözöl, akkor a húgod meg anyád cuccait fogja ellopni, aztán meg a hugod házát is.Jól bevásároltak a bátyáddal!De azt eszik, amit főztek maguknak!
2012. máj. 3. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, csak a kérdést, úgy írok véleményt (ha valamit mondtak, akkor bocs).

Tudod, én valahogy sosem arra hajtottam, hogy kapjak valamit a szülőktől. Anyámmal rossz a kapcsolatunk, megmondta már 10 éves koromban, hogy utána nem fogok örökölni semmit. Akkor rosszul esett, mert úgy éreztem, nem szeret. Azóta ugye felnőttem :) és már lassan 4 éve, hogy nem látogattam meg. Nem keresem, és ő sem engem. Eleinte keresett, "persze anya, majd megyek egyszer", de soha nem mentem. Mindig csak kért, hogy segítsek. Párszor tettem is, de mindig én voltam a rossz. Húgomnak meg kinyalja a s*ggét, ő a kedvenc, ő a minden, pedig ő egy tipikus kiskirálylány, akinek minden jogában áll, de kötelezettsége nincs. Legyen a kedvenc nyugodtan, áldásom rá.

Apám elvált anyámtól, és felajánlotta nekem az egyik lakását, de nemet mondtam. Engem nem érdekel a pénz, nem érdekel az örökség. Az az ÖVÉ, nekem meg majd lesz egyszer sajátom. Apám sokat segít lelkileg, egyformán kezel minket húgommal. Húgom meg állítása szerint azért nem kedvel, mert anyám mindennek elhord...

Szóval ne segíts, ne keresd. Éld a kis életed, azzal törődj, hogy neked, nektek a pároddal hogy legyen a legjobb. Őszinte leszek, amiért le is pontozhatsz, de ha neked az előző mondatom tartalma helyett inkább azon jár az eszed, hogy a testvéreidnek miért, neked meg miért nem, akkor magadat minősítetted a leginkább.

2012. máj. 3. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!