A családom miért aggódik ennyire a szerelmi életem miatt?
Elsősorban a távoli rokonok jönnek mindig azzal hogy: "Van már vőlegényed? Nincs? És mikor lesz?" vagy "Nem akarok indiszkrét lenni, de ha nem jársz el bulizni hogy lesz így vőlegényed?" Mert ugye most volt itt nem messze a majális. És én utoljára 10 évesen voltam kint, de már akkor sem érdekelt. És ezen akadtak ki hogy miért nem mentem ki tegnap, meg hogy miért nem járok el szórakozni. Én itthon ülős vagyok, tudom ez gáz, de jobban szeretek olvasni pl.
22/L
ennyi idősen már együtt voltam a vőlegényemmel, de amikor régebben kérdezgették, akkor elmeséltem, hogy a múlt heti buliban smároltam egy sráccal és hú meg ha :)
olyankor zavarba jöttek, és nem hagyták, h kifejtsem a részleteket :D
amúgy a vidéki rokonaim véleménye sosem érdekelt, pletykáljanak amit akarnak, évente max 1x látom őket.
szerintem azért zaklatnak ilyen hülye témákkal, mert nem ismernek igazán, és ez olyan általános dolog, hogy azt hiszik közük van hozzá.
vagy ha van valami érdekes téma, ami mostanában foglalkoztat, akkor intézd el a vőlegény témát azzal, hogy még nincs, és térj rá arra, ami igazán érdekel.
pl valami olyan könyv, amiről nekik fogalmuk sincs, h mi fán terem. én általában a szociológiai ismereteimmel fárasztom a tájékozatlan suttyó rokonaimat. hamar megunják, és utána békén hagynak :D
az értelmeseknek pedig van más témájuk.
"Van már vőlegényed? Nincs? És mikor lesz?"
Gondolom az idősebbek kérdezik. Ilyenkor kérdezz vissza:
És a sírhely megvan már? Sírkő kiválasztva?
A sírköves nagyon tetszik. Király szöveg! Biztosan lepattan rólad az, akinek ezt mondod. :)
Nem aggódik ( a töbséget azon től nem is érdekli, miután beléd rúgott, mert csak az öregedeő ember irigységét verte le a nála fitalaabbon) a szerelmi életed miatt, hanem pl. a távoli rokonoknak ez a berögzült szöveg a kapcsolattartás szövege. Kesven kérdezik egy lánytól azt, hogy hogy megy a suli, és mit szerete tanulni, még akkor is, ha egy lány kifekjezetten okos és ezt a rokonság is tudja.
Egy lánytól általában azt várják el, hogy minél előbb menjen férjhez, szüljön gyerekeket, és htb-zzen. Ebbe beletartozik az, hogy 20-22 évesen bulizzon. Ők ebben nőttek fel, és megöregedve már képtelenek túllépni azon, hogy a világ változik, ma már más szerep is nyitva áll egy nő előtt, nem csak az évszázadokig majdnem egyedüliként (a másik a szajha volt, a harmadik pedig az apáca) elfogadott.
Ha valaki más, akkor azonnal ütik-vágják. Gondold bele, milyen nehéz lehetett pl. Nemes Nagy Ágnesnek, aki zseni volt, nőként! mennyit kaphatott a képére, hogy miért nem csinál már ezt vagy azt? Hogy miért más (introvertált nőként, zseni nőként, nem anyának való típus, gondollkodó ember stb.), miér tnem ilyen vagy olyan. Mintha bárki is tehetne arról, hogy miért ilyen vagy olyan - mármint gondolok arra itt, ami született és a személyiségét nagyon meghatározó vonása.
Egyszerűen és röviden el kell őket küldeni a francba: törődjenek a saját dolgukkal. Az a lényeg, hogy ne magyarázkodj, mert az mindig vesztes helyzet. Semmi közük ahhoz, hogyan élsz, de ha maygarázkodásra tudnak kényszeríteni, azonnal vesztes helyzetbe kerülsz. MInek és kinek tartozol te elszámolással felnőtt emberként a saját életed felől? SENKINEK, kivéve a saját lelkiismeretedet.
Vőlegényed van már?
Mikor lesz az esküvő?
Mikor lesz gyerek?
Mit eszik a gyerek?
Mikor lesz kistesó?
Mit eszik a kisteső?
Biztos bevállaljátok a harmadikat?
Úristen, négy?
Szokj hozzá a gondolathoz!
A sírköves tetszett!
Csak ti dilis csajok vagytok képesek ilyeneken fennakadni :P
Én is kapom ezt állandóan, de szarok rá :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!