Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak úgy lesz családom ha...

Csak úgy lesz családom ha "szülök magamnak"?

Figyelt kérdés
A szüleim nem élnek, egy nagyszülőm van csak, más mindenki meghalt. A keresztanyám nem foglalkozik velem, a távoli rokonok szintén nem. Ilyenkor ünnepekkor senki sem jön hozzánk. A szomszédoknál összejönnek a szülők, nagyszülők, unokák, vannak vagy 10-en, most meg rakják fel a netre az ünnepi ebéden készült képeket, meg hogy milyen idilliek. Hozzánk tényleg soha nem jön senki sem, sem ilyenkor, sem karácsonykor. Ha családra vágyom, hogy legyen valakim, akkor csak úgy lehet hogy összejövök valakivel és szülöm a gyerekeket?
2012. ápr. 9. 22:31
 1/10 A kérdező kommentje:

Most tudom ez nagyon lebutítva hangzik, de inkább úgy értem hogy csak akkor leszek fontos valakinek, ha lesz férjem és gyerekeim? Én már senki másnak sem leszek fontos? Pl a szomszédékat is pont láttam mikor megérkeztek, vitték be az unokákat, ott voltak egész délután, és annyira összetartóak, meg boldog....

Szeretnék egyszer én lenni az aki megérkezik valahova, ahol szívesen fogadják kijön elém valaki, és örömmel kísér be.

Konkrétan: szeretném ha én és egy férfi kiszállnánk egy autóból, kezünkben az egyik gyerekünkkel, a másik már totyogna mellettünk és pl a szüleim jönnének ki az autóhoz és örömmel kísérnének be, össze tudnánk jönni egy ünnepi ebédre. És ez soha sem fog bekövetkezni, mert meghaltak. De legalább a jövendőbelimnek lennének majd szülei, nekem ez olyan mint egy álom...

2012. ápr. 9. 22:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, csak akkor:(. De ne emiatt jöjj össze valakivel és főleg ne emiatt szülj, hanem majd ha úgy érzed, hogy szeretnéd.
2012. ápr. 9. 22:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2012. ápr. 9. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem attól leszel boldog, hogy szülsz egy gyereket magadnak.

Sőt ált. ezek a "kiteszem a fotóket, megmutatom én milyen boldog vagyok" KAMU tiszt.kiv.

2012. ápr. 9. 22:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Erről nem is beszélek senkinek, meg tudom sok mindentől függ a gyerekvállalás, meg nem játék felnevelni egy gyereket, de én annyira magányos vagyok (ugye csak egy nagyszülőm van, tesóm sincs) hogy 2 gyereket biztosan akarok, de lehet 3-at is. Hogy ha már fiatal koromban ennyire egyedül voltam/vagyok, akkor idősebb koromban legyen (nagy)családom...
2012. ápr. 9. 22:45
 6/10 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok
2012. ápr. 9. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:

A keresztszülővel és távoli rokonokkal fel lehet venni a kapcsolatot, de tenni is kell érte, nem várni, hogy "foglalkozzanak" veled. Ha nem sikerül, akkor lehet keresni olyat, aki szintén egyedül van, időset, fiatalt. Látogatni év közben, segíteni neki, ha kell. Önnepekkor főzni neki.

Ha ez sem, maradnak a barátok. De a barátoknak is lesz előbb-utóbb családja, az élet rendje ez. Előbb-utóbb neked is lesz férjed, lesznek gyerekeitek. Ne feladatnak tekintsd, hogy létrehozz egy családot, hanem ajándéknak, hogy lesz egy férfi, aki szeret és akivel gyereket vállaltok.

2012. ápr. 9. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én 23 leszek 2 hónap múlva és hasonló helyzetben vagyok, én is így gondolkodom ahogy te.

Nekem ugyan van családom, anyám, apám és egy 14 éve öcsém, de olyan mintha nem is lennének.

Borzasztó velük együtt élni, apám részeg, anyám folyton belém köt, miközben én tényleg még a légynek se ártok, megpróbálok észrevétlenül jönni-menni itthon a házban, hogy ne zavarjam őket. Az öcsémmel próbáltam foglalkozni, hogy legalább egy öcsém legyen, de őt csak a számítógépes vérengzős játék érdekli semmi más.

Nálunk sincs olyan hogy ünnepi ebéd, soha nem ülünk le együtt enni, nem is tudom hogy mi az a család?

Esetleg amit barátnőim mesélnek, de neki semmi családi élményem nem volt sosem :/

Én is úgy gondolom, hogy akkor leszek majd igazán boldog, ha lesz egy olyan férfi mellettem aki igazán szeret engem és akit én is igazán szerethetek, és ha lesz gyerekünk. Szeretnék 2 minimum, de lehet hogy én is bevállalnék akár többet is, sok mindnetől függ.

Nemtudom mit tanácsolhatnék neked, hiszen én is ilyen helyzetben vagyok.

Gondolj arra, hogy sokan vagyunk így.

Gondolj arra, hogy egyszer lesz neked is saját családod.

És ne emészd magad rossz dolgokon.

Sok család, akik látszólag boldognak tűnnek, boldogtalanok, változtatni nem mernek vagy nem akarnak.

Sok olyan család van, akit én is irigyeltem, amig meg nem tudtam róluk pár rossz dolgot. Most már közel sem irigylem őket, és teljesen másképp nézek rájuk.

Remélem segítettem egy kicsit.

2012. ápr. 9. 23:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaj kérdező ne légy demagóg gondolod hogy a nagy családi banzájokra jószántából mennek az emberek lófa't kötelességből szívesebben dögölnének nyugiban otthon mint pucparádébana nagyinak mosolyogni.
2012. ápr. 10. 00:23
 10/10 anonim ***** válasza:

É is így vagyok, nekem sincs senkim csak látszólag. Tehát élnek a szüleim, van két bátyám is de mind külön lakunk. Én a barátnőmmel, nekem már évek óta ő a család. Gyereket sosem szeretnék, szóval nekem tényleg csak ő lesz de ezzel elégedett vagyok. Néha én is irigylem a nagy családi ünnepeket de tényleg csak néha. Nem is ünneplem se a karácsonyt se semmit mivel olyankor barátnőm hazamegy ünnepelni az ő családjához, én itt egyedül minek?

Igen, akkor valóban lesz családod, ha lesz párod és gyereked. Ez így van. Idővel megtalálod a párod és minden jó lesz, még csak 23 vagy, fiatal vagy még!

2012. ápr. 10. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!