A férfiaknak tényleg könnyebb?
Persze mi nők szülünk.De a "mai" pasik 80% szerintem már ott van a szülésnél.
Sokaknak nem fog egyezni a véleménye velem,de én a környezetemben élő férfiak NAGY részéről beszélek.
Nem könnyebb. A férjem keményen dolgozik,hogy megéljünk a 2 gyerekkel.Ha kell mos,főz,takarít,bármiben segít nekem.A gyerekeit imádja és mindent megtesz értünk.
Lányok most őszintén,ha a lelketek mélyére néztek mit gondoltok?????
Persze rossz mintákat én is láttam,de most a "normál" életet élőkre gondolok.
Gondolkodjatok már egy kicsit!!
És lássátok a szebbik oldalát. Elmentek vásárolni ki cipel,ki vigyáz a gyerekre,esetleg ki viszi a pénzt amit sok munkával megszerez?
Ha nincs ilyen akkor szerintem sokan hagyják magukat elnyomni.És sajnálják magukat.Erre pedig nincs gyógyszer!
Én nem állítok semmit, csak egy észrevételt tennék.
Kérdezz meg száz férfit és száz nőt, hogy szeretne-e ellenkező nemű lenni.
A férfiak közül senki sem fogja azt válaszolni, hogy szívesen lenne nő, de pár nő tuti férfi szeretne inkább lenni.
Vajon miért...
Szerintem a férfiaknak könnyebb.Látom a saját családomon.
Anyu elmegy dolgozni,apu elmegy dolgozni,hazaérnek.Apu a tv előtt elalszik,max cigi szünetre jár ki és még csúnyán is néz ha nincs vacsora.Anyu elmegy a boltba bevásárolni a kaját munka után,hazaérve vacsit csinál,most,takarít,kertészkedik...erre jönnek rá a plusszok:szülőire is ő jár,ő fizeti be a számlákat,ha bármi van ő intézkedik hivatalos ügyekben(okmány beszerzés,szerződések)ő szervezi a nyaralást és ő az aki a rokonokkal tartja a kapcsolatot..és hát igen..apu rokonait is ő hívja fel h boldog születés vagy névnapot ..ő az aki tudja a dátumokat,határidőket és ha valamelyikőnk lebetegszik ő ápol.Szerintem apum nem is tudná mindezt csinálni,ezt csak egy nő tudja véghezvinni.
Én már a páromnak most mondom,hogy egyenlő felek leszünk...ha én főzök ,ő mosogat,én felmosok,ő porszívózik stb.A gyerek mindkettőnké lesz,ő is vegye ki a részét a nevelésből.Ha neki jár,hogy munka után tvzik alvásig,akkor nekem is járjon,hogy olvasok estig..nah de akkor mi lesz a vacsora?!mi lesz a háztartással?!Megint más ha a nő otthon van,akkor neki az otthona a munkahelye.
u.i.:nem vagyok feminista,de szerintem a férfiak kevésbé életképesek nők nélkül,míg mi nők annyi dologra tudunk figyelni és észben tartani ,hogy a jég hátán is megélünk
"Elmentek vásárolni ki cipel,ki vigyáz a gyerekre,esetleg ki viszi a pénzt amit sok munkával megszerez? "
Hogy-hogy ki cipel? Egyformán. Nem, majd előadom az úrilányt,hogy én aztán nem vagyok hajlandó emelgetni, cihelődni csak max 5 kilót.
Ki vigyáz a gyerekre? Mikor? Általában én.
Ki viszi a pénzt? nem értem...hogy-hogy? én keményen dolgozom....
"Ha kell mos,főz,takarít,bármiben segít nekem"..azaz hálásnak kell neki lenni,ha nagy kegyesen besegít abba, amit te nem tudsz magad ellátni, mert valamit nem jól csináltál?
Nem tudom hogy miért kelett ilyen kérdést felétenni!azlenne jó ha egyenranguak lennénk ez tény!De tényleg a nőnek több van a vállán több felelősség!!!
Utólsónak tökéletesen igaza van!!!!!
Kérdező én nem éretelek!!Én imádom a férjem!mindent megcsinál egy szó panaszom nincs rá!!De látom az emberek életét . egyet tudok ahol férfi tényleg többet csinál mint a nő!!!De az már nem is normális dolog!!
Az hogy viszi a nehéz cuccokat bevásárlás után?azta!ez igen!!!!Csak hogy nem ebből áll az egész!
Ha egy nő is dolgozik akkor ha hazamegy neki mikor van pihenés úgy igazából????Ne mond már hogy ha férfi és nő is dolgozik akkor még a férfinak könyebb...Fogadnék rá hogy te férfi vagy nem nő!!!!!
Ne is haragudj de nem értem hogyha a férfi cipeli a nehéz dolgokat akkor már ő többet is csinál?????Hátha megszületik egy gyerek kikel fel hozzá?
Ha beteg ki ápolja????Ésha egy nő még nem is dolgozik,de gyereke van akkor ugyanannyit dolgozik mint egy férfi,De csak akkor vagy még a nő akkor is többet!a férfinél ha lejár a munkaidő akkor tényleg lejár. De a nőnél ilyen nincs!
HA EGY FÉRFINAK LEJÁR A MUNKA IDEJE AKKOR TÉNYLEG LEJÁR!
ha viszont egynőnek lejár,hazamegy és folytathatja otthon.gyereknevelés,
játszani vagy éppen tanulás a gyerekkel,
számlákat elintézni,
ablakot pucolni,
függönyt mosni,
teregetni
ruhát mosni
ágyathúzni
porszivózni
port törölni
főzni
befőttet rakni
kutyáknak enni adni
,
20:55-nek
A párkapcsolatot nem maguk csináltak, hanem az a régi mondás járja, hogy "A párválasztás olyan, mint a zsákbamacska". Ez igaz is.
Nem olvastam végig, csak ideírom, amit gondolok.
Nem könnyű a helyzete ma sem férfinak, sem nőnek. Egy felelősségteljes férfit legalább annyira nyomasztanak a dolgok (felelősség a családért, anyagiak,stb..) mint egy nőt.
Sok nő tényleg nem gondolkodik, csak panaszkodik világba.Rossz férj? persze, hogy van olyan. Nemtörődöm, lusta. Meg nő is. Meg olyan is, mikor a pasi még alakítható lenne, a nő meg szépen az árokba vezeti. (Ez példa az én anyámékra: apám fiatal, bohókás természetű, de alapjában igyekvő ember lett volna. Anyám meg egy hisztis liba. Mindig mindenért sipítozott, hanyag volt. Következmény: apám szó szerint az alkoholba menekült. )
Szóval: a megértés, a jó kapcsolat mindig is két emberen múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!