Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiaknak tényleg könnyebb?

A férfiaknak tényleg könnyebb?

Figyelt kérdés

Persze mi nők szülünk.De a "mai" pasik 80% szerintem már ott van a szülésnél.

Sokaknak nem fog egyezni a véleménye velem,de én a környezetemben élő férfiak NAGY részéről beszélek.

Nem könnyebb. A férjem keményen dolgozik,hogy megéljünk a 2 gyerekkel.Ha kell mos,főz,takarít,bármiben segít nekem.A gyerekeit imádja és mindent megtesz értünk.

Lányok most őszintén,ha a lelketek mélyére néztek mit gondoltok?????

Persze rossz mintákat én is láttam,de most a "normál" életet élőkre gondolok.

2009. jún. 22. 20:29
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem bizonyos élethelyzetekben könnyebb Nekik, másszor nekünk. Nekünk a napi rutin : munka, gyereknevelés, házimunka, feleség-szerep, stb. jut, de nézzük meg Őket: ugyanez, max a házimunka marad ki(persze ez csak NORMÁL esetben).

Attól, hogy mi görcsölünk mindenen, amit Ők fél kézzel megoldanak, attól még nem Ők a hibáznak. Azért, hogy Ők nem hajtják le a wc-ülőt, azért pedig nem mi vagyunk a hibásak.

Vannak dolgok, amire mi képesek vagyunk, pl. gyerekszülés és Ők nem. vannak, amire Ők képesek, pl. műszaki cikkeket és autót javítani, és mi nem.

Emiatt kár is pörgetni magunkat. a világ úgí van kitalálva, hogy férfi és nő között egyensúly legyen, csak nem mindenki tudja ezt a párjával megteremteni!

(Nő vagyok)

2009. jún. 22. 20:58
 12/55 anonim ***** válasza:
89%
Akárhonnan nézem, a férfiaknak mégiscsak könnyebb! Ők csak nemzik a gyereket, mi meg megszüljük. Egy férfi SOHA nem képes anyai szívvel gondolkozni, nem is nagyon törekszik rá. Hiába teremt meg egy férfi mindent, ami a család életéhez kell, mégiscsak a nő viszi a hátán a családot. Egy férfi sokkal jobban tud magára koncentrálni, mint egy nő, mert neki ezer felé jár az esze. Egy férfi általában egyszerre csak egy dolgot képes csinálni, a nő akár öt félét is! A férfi előbb hivatkozik és többet is tud tenni a karrierje érdekében. Egy férfit adott állásban /sajnos/ jobban megfizetnek, mint egy nőt. Egy férfi adott esetben sokkal hamarabb lemond a gyermekéről, mint egy anya. Egy férfinek jobban elnézik, ha felönt a garatra, mintha egy nő teszi ugyanezt. Azt hiszem elég érvet hoztam fel, de egy dolog is igaz: szükségünk van rájuk!
2009. jún. 22. 21:00
 13/55 anonim ***** válasza:
100%
2. válaszoló vagyok. Én is felsővezető vagyok, egészségügyben, sosem soroltam magam a férfiak mögé, és a párkapcsolatomban is egyenrangú félnek tekintem magam, mint ahogyan az is vagyok, mégis ezek a tapasztalataim. Szerintem az első válaszoló csak jó időben volt jó helyen...Nekem irtózatosan meg kellett dolgoznom a pozíciómért és a fizetésemért, a rengeteg vaskalapos öreg férfiember között...
2009. jún. 22. 21:02
 14/55 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek megvan a saját véleménye!ez olyan mint hogy mindenkinek más az ízlése is!

Szerintem,ha pl. a nő is dolgozik és a férfi is mondjuk napi 8 órát,akkor igen is a nőnek több dolga van nehezebb neki,mert ha a férfi ahazamegy mégha megis csinálja a kertet akkor is azt nem minden nap kell.Ha a nő hazamegy akkor mivan?kezd takaritani főzni mosni teregetni ablakot pucolni.Az én férjem is mindent megcsinál amit kell. én nem dolgozom!100%osan eltart!Megvagyok elégedve vele!!Mégis sajnálom azokat a nőket akik dolgoznak hazamennek és kezdhetik előlről a munkát otthon!Na ilyen szempontból igen is a férfiaknak könyebb!

2009. jún. 22. 21:09
 15/55 anonim ***** válasza:
100%

20:55

:)

Nem mondtam ellent Neked, én is úgy gondolom, hogy mi választjuk ki a párunkat! Az én párom sem az első pasi az életemben, nekem pl. nagyon nehéz volt az én "jóravaló" első férjemtől elválni, hiszen nem bántott fizikailag stb (Def. lásd első válaszomban). Tettem ezt úgy, hogy kilátásom sem volt arra, hogy majd valaha lesz valaki jobb, de tudtam, hogy csak olyannal élném le az életemet, csak olyannal vállalnék gyereket aki egyenrangú partnerként kezel! Viszont az én elsőmmel míg "csak" együtt éltünk, semmi gond nem volt...de megváltozott. (Másfél évtizedet töltöttünk együtt összesen.)

De, úgy gondolom, hogy sok olyan van, aki csak esküvő után mutatja ki a foga fehérjét, amikor már "biztonságban" érzik magukat, persze ez nőre, férfira is igaz lehet. Sok olyan kapcsolatot ismerek, ahol esküvő előtt minden oké volt, utána viszont más elvárások léptek életbe, a gyerek születése után pedig méginkább (itt is nő/ffi példát is lehetne hozni). Nos, én pont ezekről a kapcsolatokról mondtam, hogy nehezen lépnek ki belőle, még, ha mártírnak is érzik magukat, mivel úgy gondolják, vagy úgy nevelték stb., hogy amíg nem érzik a dolgot teljesen elviselhetetlennek, nem lépnek. Hogy kinél mi ez a határ, az meg teljesen egyedi. Itt is sok olyat olvastam, akiket többször (!!!) is megvert már a férje, megcsalta már az asszony, elverte a pénzt, stb., a párjuk mégsem lép még, mert vár valami csodára, hátha a másik majd varázsütésre megváltozik és nem kell semmilyen konfrontációt felvállalni a kapcsolat jobbítása érdekében. Vagy ha már megtette a megtorlás olyan mérvű volt, hogy egyszerűen félnek. Bántalmazástól, vagy akár csak attól, hogy egyedül maradnak, vagy anyagi okok is vannak számos esetben.

A mártírok között, ahogy nevezted, nagyon kevesen vannak, akik úgy gondolják, hogy felelősek a kialakult helyzetért, még kevesebben azok, akik hisznek benne, hogy képesek lennék megoldani a helyzetet.

2009. jún. 22. 21:17
 16/55 anonim ***** válasza:
88%

Nincs egyforma házasság,sem egyforma ember!rokonom-nálpl. a férfi dolgozik többet.A nő meg semmit!!!Megfőz ablakot pucol mosogat és a gyerekeket is elássa munka melett!!!A feleség megcsak medikőröshöz jár,szarik bele mindenbe,mindent elfelejt..Na ezis egy dolog. a másik meg hogy akár milyen jó egy férfi akkor sem az a dolga hogy főzzön és ablakot pucoljon wc-t sikáljon. nálunk ővé a kinti munka enyém a benti.Ő dolgozik én nem.Megvagyok vele elégedve jó isten küldte nekem ezt az embert.IMÁDOM!

De pl ha én dolgoznék milenne???hajövök és kezdhetem itthona munkát mégsem várnám el hogy ő mosson mikor ez női munka. Arról hogyha a nő többet dolgozik nem a férfi tehet!

2009. jún. 22. 21:19
 17/55 anonim ***** válasza:
100%
21:19, remélem, a rokonod ténylegesen azért nem ássa el a gyerekeit! :)
2009. jún. 22. 21:23
 18/55 anonim ***** válasza:
100%
Én nem a házasság szemszögéből,hanem a munkahely szemszögéből nézve azt tapasztaltam, hogy ha valaki férfiként jött hozzánk, pár hónapon belül kinevezték,mégha sükebóka és szakmailag bénabéla is volt.Pld, ha ugyanolyan hibákat amit vétett, nő követi el, nem kinevezéskori elnézés a vége, hanem kirúgás a csajszinak.Bármilyen jól is dolgozott egy-egy kollegina, férfit neveztek ki,mégha kevéssé is volt jó, mint a kolleganők.A fizetésük majdnem 100 bruttóval több volt, mert férfi ( más ok nem volt rá!, mert ugyanazt csináltuk, együtt kezdtünk stb).Meg is mondták, hogy egy férfi nem megy szülni, a nőkre meg nem lehet számítani mert eszükbe jut és szülni kezdenek vagy beteg lesz a gyerek, ezért fölös kiadás nőkbe invesztálni.
2009. jún. 22. 21:36
 19/55 A kérdező kommentje:
És vannak dolgok amiben nekünk könnyebb.
2009. jún. 22. 21:41
 20/55 anonim ***** válasza:
38%
miben?
2009. jún. 22. 21:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!