A férfiaknak tényleg könnyebb?
Persze mi nők szülünk.De a "mai" pasik 80% szerintem már ott van a szülésnél.
Sokaknak nem fog egyezni a véleménye velem,de én a környezetemben élő férfiak NAGY részéről beszélek.
Nem könnyebb. A férjem keményen dolgozik,hogy megéljünk a 2 gyerekkel.Ha kell mos,főz,takarít,bármiben segít nekem.A gyerekeit imádja és mindent megtesz értünk.
Lányok most őszintén,ha a lelketek mélyére néztek mit gondoltok?????
Persze rossz mintákat én is láttam,de most a "normál" életet élőkre gondolok.
Nem tudom kivel akarsz vitatkozni, szerintem az emberek, nők nagy része nem gondolja, hogy a férfiaknak könnyebb.
Mindkét "létformának" megvan a maga nehézsége és előnye.
Nem vitatkozni szeretnék,csak kíváncsi vagyok,hogy ki miért gondolja így,úgy.
Én leírtam az én álláspontomat.
Akkor ki is akar vitatkozni?
Megint első vagyok.
Érdekes olvasni a második hozzászólását.
(nem a szülésre való a férjem, könnyebb érvényesülni)
Azt hiszem, hogy azok a nők aki saját magukat a férfiak mögé helyezik, ők gondolják, hogy a férfiaknak könnyebb.
Én (nőként) soha nem tapasztaltam, hogy nekem nehezebb lett volna előrébbjutni, márpedig felsővezető vagyok. Azt viszont tapasztaltam, hogy bizonyos esetekben a férfiak ösztönös udvariassága miatt könnyebb helyzetben voltam. (egyetemen vizsga terhesen, tárgylás, üzleti vacsora..)
Tehát szerintem azok akik úgy gondolják, hogy a férfiaknak könnyebb saját magukat másodrangúnak gondolják, nem látják a lehetőségeket, ahol kifejezetten előnyt jelent a nemük, nem egyenrangú partnerkapcsolatban élnek.
VÉGRE!!!!!!
Na akkor nem csak én látom úgy,hogy a nők nyomják el saját magukat.
Mindenki magának köszönheti.
Azert ellensegesek mert "tudjak", hogy a ferfiaknak konnyebb. A masodik valaszolo megirta, hogy miert.
En nem gondolom ugy, hogy sokkal konnyebb, mert az en parom sokkal tobbet dolgozik mint en, igaz tobb a fizuja is, de viszont otthon en tartom a frontot :))
Szerencsés vagy, ha ilyen a környezeted! Egyetértek Veled, az olyan férfiakkal kapcsolatban, akikről Te beszélsz! Az én párom is törődik a gyerekkel, bevásárol, főz, a többit én csinálom. Ő mindezt úgy csinálja, hogy dolgozik mellette, én gyeden vagyok. Igaz, hogy 2 éve talán 4 olyan éjszakám volt, amikor kialudtam magam, ő viszont ágyúdörgésben is alszik, sosem mondja, hogy hát egész álló nap itthon vagy, beleférne az idődbe, ugyanis fél óránál többet képtelen figyelni a gyerekre, azt is úgy, ha mondjuk valami konkrétat csinálnak. Ebből leszűri, hogy ez sem könnyebb "munka".
A környezetemben viszont nem túl sok helyen tapasztalom ezt a fajta hozzáállást. Kiszolgáltatják magukat akkor is, ha a feleség/barátnő ugyan annyit dolgozik munkahelyen, mint ő, nekik JÁR az esti kikapcsolódás/ netezés/ kocsmázás/ barátok, hétvégi plusz pihenés, míg azt elvárják, hogy a párjuk mindeközben körbeugrálja őket, ha hasonló dolgokat szeretnének, az már lustaság, rendetlenség, stb. Sajnos én úgy látom, ez a többség! Ha mesélem, az én párom milyen, ufónak néznek... jah és őt meg lenézik, hogy ilyen "női" kötelességeket bevállal.
Szóval szerintem, 1. ha azok a nők néznek a lelkük mélyére, akiket hasonló párral áldott meg az ég, mint pl. Téged, vagy engem, azoknak eleve eszükbe sem jutott azt állítani, hogy a pasiknak könnyebb a dolguk.
2. Azok viszont, akiknek inge lenne, nem veszik magukra, hiába van tünemény pasijuk, semmi sem elég nekik és csak sajnálják magukat. (Lelkük mélyére nézve is ezt látják.)
3. Azok, akik a "hagyományos"-nak mondott párkapcsolatban élnek, nem lesz vigasz, hogy léteznek segítőkész, párjukat egyenrangú félnek tekintő férfiak, akikkel közösen lehet megosztani örömöt is, nehézségeket is, ha a saját kapcsolatukban minden munka rájuk szakad. Kevesen vannak köztük, akik emiatt kilépnek, ha amúgy a férjük/párjuk "jóravaló" (nem veri meg őket, nem kártyázzák el az asszony fizetését is, dolgoznak munkahelyen).
Sok víz fog még lefolyni a Dunán, mire az általad említett százalék lesz jellemző általánosságban is, ha egyáltalán lesz ilyen.
megint első
20.49-nek
De nem gondolod, hogy a nők maguk választják a párjukat? Egy párkapcsolatot ketten csinálnak. Soha nem értettem, hogy hogy képesek nők olyan párral élni, olyan kapcsolatban maradni, amiben mártírnak érzik magukat.
Az ilyen kapcsolatokat ŐK iS csinálták ilyenre.
Az ilyen férjeket ők választották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!