Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan reagálnátok az...

Ti hogyan reagálnátok az adott esetben? Próbálom röviden vázolni. Adva vagyok én és a párom egy 9 hónapos babával. Egy faluban élünk az ő szüleivel, nagyanyjával, húgával, de külön házban.

Figyelt kérdés
Az anyósom olyan amilyen, elég rossz természet, a faluban senki nem szereti tesz is ezért, én sem nagyon csípem. Ő sem engem, de tulajdonképpen ő a lányán kivül nem is nagyon szeret senkit, ezt nem is titkolja. A férje és a párom dolgozik családi vállalkozásban, ő és a lánya nem dolgoznak, a lány 30 éves, még mindig "iskolás", ezért neki nem is kell dolgozni.Nagyjából ennyi amit tudni kell első lépésben róluk. Én 35 éves vagyok, első babák, szeretjük egymást, boldogok vagyunk. Na és ami a bibi az egészben. Amikor átmegyünk hozzájuk, akkor folyamatosan jönnek a megjegyzések anyósomtól, és az anyjától. De nem direkt nekem hanem a párom húgához intézik, de a következő formában: Jajj kisbaba (még mindig így hívják) milyen csinos vagy, milyen szép a hajad, mennyit fogytál (amúgy dagi), hogy ragyogsz, stb. Ami engem nem érdekelne, mert nem vagyok egy irigy, féltékeny tipus, de most már kezd zavarni, hisz rájöttem, hogy ezt ellenem csinálják. Ugyanis ők nap 24 órájában látják a lányuka, tehát ráérnének dicsérni akkor is amikor én nem vagyok ott. De nem, ők akkor dícsérik, és főként akkor amikor én a legslankosabban vagyok, mert rohannom kell a gyerek után, valóban én nem tudom magam mindig kisminkelni, vagy nem tudok naponta hajat mosni, és anyával berakatni, hogy szép legyen, nekem nincs időm napjában 3szor átlakkozni a körmömet. És eddig ezt nem éreztem "fogyatékosságnak", de mostanában mégis elkezdtem ezzel foglalkozni. Zavar, mert kevesebbnek érzem magam a társaságukban. És nem tényleg nem írigykedem a szép királylányra, mert nincs miért, hisz egy percet nem cserélnék el az ő unalmas életére az enyémből, mert egy unalmas, felszínes, igazi vidéki lány. Csak nem tudom kezelni ezt a helyzetet. Más mit csinálna? Nem menne oda többet? Vagy mit lehet tenni?
2012. ápr. 27. 07:57
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is...a párom mindig mondja, hogy degeneráltak, és, hogy beteges ahogyan élnek, vagy egymáshoz viszonyulnak. Erre mindig az a válasz: Ez így normális, ahogy mások élnek (nem szimbiózisban) az nem jó, az rossz.
2012. ápr. 27. 19:34
 32/34 anonim ***** válasza:

Ez annyira szánalmas , ahogy viselkednek, de jókat lehet rajtuk nevetni. Nem is értem, hogy tudod őket komolyan venni, tuti nem komplettek :-DDD

Nyilván a csaj féltékeny, hogy neked családod, gyereked van, neki pedig nem jött össze, pedig milyen szép fényes a haja :-DD Szerintem ne alacsonyodj le erre a szintre, nem kell velük foglalkozni, hát látod hogy idióták!

2012. ápr. 27. 22:52
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

"Azt tudni kell még, hogy nem vagyok egy csúnya buta liba, értelmes, diplomás, csinos nő vagyok."

hát ez, ebben a storyban nem tűnt ki:)

Ha valóban értelmes és csinos nőnak tartanád magad, lesza.nád ki mit mond...egyébként szerintem túl sokat agyalsz h.lyeségeken és gyártod a tévképzeteket!

2012. ápr. 28. 15:43
 34/34 A kérdező kommentje:

Nem az volt a cél, hogy bármi is kitűnjön a storyból az általad felsoroltakból. De mindegy.

És tévedsz, mert leírtam, hogy soha nem volt baj az önértékelésemmel, egészen addig amíg ezek nem kezdtek ki. 3 évig álltam a sarat.

Azért a tévképzetekről adhatnál magyarázatot, mit gyártok ami tévképzet?

2012. ápr. 29. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!