Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan reagálnátok az...

Ti hogyan reagálnátok az adott esetben? Próbálom röviden vázolni. Adva vagyok én és a párom egy 9 hónapos babával. Egy faluban élünk az ő szüleivel, nagyanyjával, húgával, de külön házban.

Figyelt kérdés
Az anyósom olyan amilyen, elég rossz természet, a faluban senki nem szereti tesz is ezért, én sem nagyon csípem. Ő sem engem, de tulajdonképpen ő a lányán kivül nem is nagyon szeret senkit, ezt nem is titkolja. A férje és a párom dolgozik családi vállalkozásban, ő és a lánya nem dolgoznak, a lány 30 éves, még mindig "iskolás", ezért neki nem is kell dolgozni.Nagyjából ennyi amit tudni kell első lépésben róluk. Én 35 éves vagyok, első babák, szeretjük egymást, boldogok vagyunk. Na és ami a bibi az egészben. Amikor átmegyünk hozzájuk, akkor folyamatosan jönnek a megjegyzések anyósomtól, és az anyjától. De nem direkt nekem hanem a párom húgához intézik, de a következő formában: Jajj kisbaba (még mindig így hívják) milyen csinos vagy, milyen szép a hajad, mennyit fogytál (amúgy dagi), hogy ragyogsz, stb. Ami engem nem érdekelne, mert nem vagyok egy irigy, féltékeny tipus, de most már kezd zavarni, hisz rájöttem, hogy ezt ellenem csinálják. Ugyanis ők nap 24 órájában látják a lányuka, tehát ráérnének dicsérni akkor is amikor én nem vagyok ott. De nem, ők akkor dícsérik, és főként akkor amikor én a legslankosabban vagyok, mert rohannom kell a gyerek után, valóban én nem tudom magam mindig kisminkelni, vagy nem tudok naponta hajat mosni, és anyával berakatni, hogy szép legyen, nekem nincs időm napjában 3szor átlakkozni a körmömet. És eddig ezt nem éreztem "fogyatékosságnak", de mostanában mégis elkezdtem ezzel foglalkozni. Zavar, mert kevesebbnek érzem magam a társaságukban. És nem tényleg nem írigykedem a szép királylányra, mert nincs miért, hisz egy percet nem cserélnék el az ő unalmas életére az enyémből, mert egy unalmas, felszínes, igazi vidéki lány. Csak nem tudom kezelni ezt a helyzetet. Más mit csinálna? Nem menne oda többet? Vagy mit lehet tenni?
2012. ápr. 27. 07:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
58%

Sz*rd le az anyóstés a kisbabájukat :D

Próbálj magaddal picit foglalkozni,amennyit bírsz és amennyi jólesik a párod és a gyermeked mellett :)

2012. ápr. 27. 10:35
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
„Én számtalanszor hallottam ahogy engem kibeszélnek, és még többször éreztem ezt. De engem nem is ez érdekel, hisz pont leszärom, beszéljenek, nyilván nincs más dolguk, a sekélyes életükben ez a fénypont, hogy mást szidhatnak.” „És eddig ezt nem éreztem "fogyatékosságnak", de mostanában mégis elkezdtem ezzel foglalkozni. Zavar, mert kevesebbnek érzem magam a társaságukban.” Szerintem gondold át, hogy akkor most mégis miért zavar téged, ha nem az alacsony önértékelésed miatt.
2012. ápr. 27. 10:36
 23/34 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. Biztos az én önértékelésemmel van a baj, és nem velük.
2012. ápr. 27. 10:48
 24/34 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező! Ezen a mondatodon:

"... erre az anyósom az anyjával kánonba szidták, krva, ribi, nézzem meg a haját, nem is egyformán van levágva, a körmei bénán vannak kilakkozva, BUTA!, az anyja krva, az apja is, nincs a füvük rendszeresen vágva."

- hangosan felnevettem. Olvasd már el még egyszer Te is, elejétől a végéig, és ha még mindig nem vetted észre, hát vedd már észre, hogy mennyire abszurd, nevetséges, kicsinyes ember az, aki ilyeneket mond.

Konkrétan nevetséges. Ilyen hamuban sült f*szságot rég hallottam már. Mindegy nekik, csak szidhassanak valakit. Le kell sz*rni nagy ívben, ők a szánalmasak.

Persze megingatja az embert egy ilyen légkör, de addig is építgesd az önbizalmad, hogy ne tudjanak az ilyen szánalmas emberek lehúzni.

27/N

2012. ápr. 27. 10:52
 25/34 anonim ***** válasza:
68%

Előző vagyok.

Egyébként ja, szerintem tele vannak komplexusokkal, és szerintem a sógornőd se 100-as a magas sarkús viráglocsolással. Persze ők úgy állítják be, mintha ők lennének normálisak. De ne higgy nekik, nem így van.

Párod mit szól ehhez? Erről nem nagyon írtál.

2012. ápr. 27. 10:54
 26/34 A kérdező kommentje:

Ezer hála és köszönet utolsó. Tényleg lehet, hogy csak elbizonytalanodtam és megerősítésre vágyom, hogy én vagyok a normális:-)

Párom...a párom, csak legyint hogy hagyjam, hülyék, őt nem igazán érdekli, én meg nem nagyon akarom ilyenekkel bombázni, mert mindig féek, hogy rosszul csapódik le, hogy én "szidom" a családját. Ha érted...

2012. ápr. 27. 11:41
 27/34 lizzi77 ***** válasza:
80%
Figyu, Te egy értelmes, szép, aranyos nő vagy.Ők meg eddig jutottak el a jellemfejlődésben.Én is hülyét kapnék tőle,ha állandóan kicsicsázva kellene a dolgokat csinálnom.Többek között pl. kutyát nem lehet magas sarkúban sétáltatni.Illetve lehet, csak az a baj, hogy nem vagyok plázacicus.Ha nagyon zavaró a helyzet, költözzetek el.DE szerintem tiszta vicces lenne, ha adnád alájuk a lovat.A legközelebbi "kisbabás" megjegyzésnél kontrázzál rá: persze, és még a harisnyája is milyen szép!Ha folyton helyeselsz nekik, egy idő után megunják a játékot.ÉN a helyedben mondjuk regényt írnék inkább róluk.Ki sem kell lépned az udvarból, ott van egy teljes tragikomédiára való anyag a szomszédban.
2012. ápr. 27. 12:30
 28/34 anonim ***** válasza:
79%

Mondj nekik olyankor valami szex-re utaló dolgot.Hogy te meg úgy de úgy tudsz lovagolni,hogy csak na,kérdezzék csak meg a férjedet.Te is tudsz drága sógornőm?Döfjél beléjük,hogy te meg legalább megtaláltad életed párját.

Vagy mond olyankor,hogy nagyon sokra ment a tökéletességével,akkor miért nincs már családja?Tuti valami nem stimmel vele.Mond ezt nekik.

Egyébként,csak hogy még én is megerősítselek,TE VAGY A NORMÁLIS ÉS NEM ŐK!!Majd nézd meg a sógornőd pár év múlva hol lesz, meg mi lesz belőle.Főleg ha majd kihalnak az ajnározók.Látom előre,hogy azon fog hisztizni,hogy nincs aki dicsérgesse.

2012. ápr. 27. 12:44
 29/34 A kérdező kommentje:

:-) Köszi lányok...de tényleg. Sokat számít ez most nekem, hogy helyrebillenjek.

Egyébként utolsó Te rátapintottál, mert a sógórnőm..de érdekes, hogy sosem hívtam így, szóval ő ha 9 percig nem foglalkozik vele valaki akkor kieszközöli a figyelmet. Volt olyan, hogy az anyósom nálunk volt kb.40 percet, közben 2 alkalommal csörgött a telefonja a lánya volt,hallottam a párbeszédet, anyós: Most itt vagyok édes kislányom, majd visszahívlak, hogy tudjunk nyugodtan beszélni. (nyilván én zavartam) Később megint csörög a telefon anyósom nem is mondott semmit,csak ennyit hallottam a telefonból: Mit tudsz ott csinálni ennyi ideig?? Akartam kérdezni, hogy a répaszínű nadrágot vagy a kéket vegyem meg, de úgy látom neked van fontosabb dolgot is! És rávágta az anyjára a telefont:D Nooormális?? Hozzá kell tenem, ők együtt élnek!

2012. ápr. 27. 14:38
 30/34 anonim ***** válasza:
27/N vagyok. Sógornőd nem vált le az anyjáról. Szimbiózisban élnek. Sztem neki pszichológusra lenne amúgy szüksége, és lehet, anyósodnak is. De ez legyen az ő dolguk.
2012. ápr. 27. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!