Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan reagálnátok az...

Ti hogyan reagálnátok az adott esetben? Próbálom röviden vázolni. Adva vagyok én és a párom egy 9 hónapos babával. Egy faluban élünk az ő szüleivel, nagyanyjával, húgával, de külön házban.

Figyelt kérdés
Az anyósom olyan amilyen, elég rossz természet, a faluban senki nem szereti tesz is ezért, én sem nagyon csípem. Ő sem engem, de tulajdonképpen ő a lányán kivül nem is nagyon szeret senkit, ezt nem is titkolja. A férje és a párom dolgozik családi vállalkozásban, ő és a lánya nem dolgoznak, a lány 30 éves, még mindig "iskolás", ezért neki nem is kell dolgozni.Nagyjából ennyi amit tudni kell első lépésben róluk. Én 35 éves vagyok, első babák, szeretjük egymást, boldogok vagyunk. Na és ami a bibi az egészben. Amikor átmegyünk hozzájuk, akkor folyamatosan jönnek a megjegyzések anyósomtól, és az anyjától. De nem direkt nekem hanem a párom húgához intézik, de a következő formában: Jajj kisbaba (még mindig így hívják) milyen csinos vagy, milyen szép a hajad, mennyit fogytál (amúgy dagi), hogy ragyogsz, stb. Ami engem nem érdekelne, mert nem vagyok egy irigy, féltékeny tipus, de most már kezd zavarni, hisz rájöttem, hogy ezt ellenem csinálják. Ugyanis ők nap 24 órájában látják a lányuka, tehát ráérnének dicsérni akkor is amikor én nem vagyok ott. De nem, ők akkor dícsérik, és főként akkor amikor én a legslankosabban vagyok, mert rohannom kell a gyerek után, valóban én nem tudom magam mindig kisminkelni, vagy nem tudok naponta hajat mosni, és anyával berakatni, hogy szép legyen, nekem nincs időm napjában 3szor átlakkozni a körmömet. És eddig ezt nem éreztem "fogyatékosságnak", de mostanában mégis elkezdtem ezzel foglalkozni. Zavar, mert kevesebbnek érzem magam a társaságukban. És nem tényleg nem írigykedem a szép királylányra, mert nincs miért, hisz egy percet nem cserélnék el az ő unalmas életére az enyémből, mert egy unalmas, felszínes, igazi vidéki lány. Csak nem tudom kezelni ezt a helyzetet. Más mit csinálna? Nem menne oda többet? Vagy mit lehet tenni?
2012. ápr. 27. 07:57
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
47%
mondom én bele mennék a játékba... legalább lenne valami amin jót szorakzol, és nyugodtan nevesd ki őket mint ahogy a tűsarkú viráglocsolásnál tetted.. Fűszerezd meg egy kis iróniával is..élvezni fogod hidd el... és utána az egész falu rajtuk fog röhögni....
2012. ápr. 27. 09:29
 12/34 A kérdező kommentje:
Igen, persze próbáltam már, hisz én elég humoros ember vagyok, az a tipus aki simán röhög saját magán. Csak tudod egy idő után már nem megy...mint ahogy eddig nem érdekeltek a beszólások, csak olyan mintha egy pohár lennék amibe töltik töltik a szrt és egyszer csak betellik. És most betelt. Egyébként ezerszer volt olyan, hogy felvettem a kesztyűt, és vicceltem, de ezeken általában csak én nevettem, ők megsértődtek, vagy azonnal mindhárman nekem jöttek. Olyanok akik a verébre is ágyúval lőnek. Ha belementem a buta játékba és visszadícsértem, akkor tudod mi volt? Féltékeny vagyok, és rosszindulatból dícsérem meg a lányt, vagy irigykedem a fényes hajára. Persze az enyém is fényes, de az övé MÉGfényesebb :-) Érted? :-)
2012. ápr. 27. 09:42
 13/34 anonim ***** válasza:
34%
Humorod is van, kérdező!!! Használd azt! Gondold azt, pulykák ők, és pulykául beszélnek.. Te nem is érted, mit mondanak! copy: Fehér Klára.
2012. ápr. 27. 09:44
 14/34 anonim ***** válasza:

"Én számtalanszor hallottam ahogy engem kibeszélnek, és még többször éreztem ezt. De engem nem is ez érdekel, hisz pont leszärom, beszéljenek, nyilván nincs más dolguk, a sekélyes életükben ez a fénypont, hogy mást szidhatnak."

Most akkor nem értem? Ha ezt írod, akkor minek írtad ki a kérdést? Végülis most érdekel vagy nem, hogy kibeszélnek?

Egyébként én a leírtakból azt gondolom, anyósod és a sógornőd MINDENKIT kibeszél, nem CSAK TÉGED. Ilyen a természetük. Ezen nem tudsz változtatni. Csak azt tudod tenni, amit már sokan leírtak, nem foglalkozol velük. Csak hogy kicsit is lásd, mennyire gyerekesen viselkednek, szerintem ha megkérdezel 10 embert, ebből 9 biztosan azt fogja mondani, hogy a sógornőd nem normális, hogy körömcipőben megy locsolni. Most ezt csak a példádra írtam. Tehát a lényeg, nem te vagy a "sorból kilógó", hanem ők ketten. Viszont neked ezt nem szabadna felvenni. Mivel felveszed, ezért biztos, hogy nincsen önbizalmad, ha lenne, nem foglalkoznál velük.

2012. ápr. 27. 09:54
 15/34 A kérdező kommentje:

Igen..látom tényleg az lenne a legegyszerűbb ha egyszerűen nem venném észre, nem hallanám meg őket.

Ezt még leírom, mert ez is sokat elmond róluk. Volt egy összejövetel náluk nem olyan rég, nagyon szépen fel voltunk öltözve én is a férjem is a kisbaba is, fodrász, smink, illatfelhő, a lehető legjobb ruha, a legszebb cipő. Megérkeztünk, még csak ők voltak ott, vendégek sehol, bemegyünk, köszönünk, a nagymama végigmér és hangosan, de tényleg hangosan szinte kiabálva: (pedig nem szólt zene se, semmi) Kisbaba, neked ma különösen szép a hajad, és mindenkiétől szebb a ruhád, és szebben vagy kisminkelve mint egy menyasszony (kb. mint Amy Winehouse úgy sminkeli magát, csak zölddel és kékkel, roppan csinos)!! Rajtam gyomorgörcs, hisz csak a hülye nem veszi észre, hogy ez nekem szólt. Erre én kényszert érzek, hgy odaszóljak a nyanyának: Mármint tőlem "mindekitől" szebb a ruhája Gyöngyi néni? Mosolyogtam. Erre Ő:Igen! Szebb is! És sokkal drágább is!

Ebbe én nem mentem bele, engem ez nagyon elszomorít. Bólintottam, nevettem egy kényszeredettet és inkább hagytam a fenébe.

2012. ápr. 27. 09:57
 16/34 A kérdező kommentje:

A helyzetet nem tudom kezelni. Nem tudom, hogyan kellene viselkednem. Ez volna a lényege a kérdésemnek, de inkább panaszáradat lett belőle.

Szóval nem tudom kezelni a helyzetet, hogy ilyenkor mi lenne jó? De legtöbben azt írják, hogy engedjem el a fülem mellett. Akkor nyilván ez a legkézenfekvőbb megoldás. Csak én már a pulykaméregtől nem nagyon tudok reálisan gondolkozni, és azt gondolom, hogy fel kell vennem velük a "harcot" .

2012. ápr. 27. 10:05
 17/34 anonim ***** válasza:
75%

Ha harcolsz, csak te jöhetsz ki vesztesen.

Tudatosítsd magadban, hogy csak az esik rosszul, amit hagysz, hogy rosszul essen.

Engem a férjem exfelesége talál meg állandóan (pedig a megismerkedésünk előtt váltak el). A legviccesebb az volt, amikor jobbhíján abba kötött bele, hogy milyen fehér a bőröm. Há' vazze tényleg az, ilyen a bőrtípusom.

Én se vettem fel és nem is akarok ilyen "ki a szebb" jellegű gyerekes játszmákba beszállni. Azzal lealacsonyodnék az ő szintjére. Ha neki az kell a boldogságához, hogy ócsároljon, hajrá. Én tisztában vagyok a saját értékeimmel és különben se neki akarok tetszeni. Elégtételnek bőven elég, hogy TUDOM, hogy ezzel a saját komplexusait próbálja helyretenni, ergo nem boldog. Nem dörgölöm az orra alá, nem is reagálok rá. Nekem elég a tudat.

2012. ápr. 27. 10:15
 18/34 A kérdező kommentje:
Igen igen...nagyon jókat írsz utolsó!
2012. ápr. 27. 10:18
 19/34 anonim ***** válasza:
61%

Egyik füleden be, a másikon ki.

Gondolj arra, miközben ezeket mondják, hogy milyen szegényes a lelki és érzelmi világuk, ha őket ez örömmel tölti el és mosolyogj vissza rájuk. Majd következő pillanatban felejtsd el.

2012. ápr. 27. 10:27
 20/34 anonim ***** válasza:
76%

Hát mit ne mondjak, anyósodnak meg a sógornődnek nincs kint mind a két kereke,de az anyjuk se semmi:) Mikor ennyire dícsérik a kisbabát,aki már 30 éves, akkor én csak röhögnék rajta. Dilisek és kész.Látják,hogy téged ez idegesít.Szerinted kit néznek hülyének téged aki egy gyerekkel foglalkozik ezért nem divatbemutatót tartassz, vagy azt akit kisbabának neveznek és magassarkúban locsolja a virágoskertet. Meg lehet szólni én meglátnám biztos jót röhögnék rajta.Na meg kisbaba.Sőt, az udvaron mikor véletlen többen vannak kint az utcán,ne a nevén szólítsd,hanem kisbabának.Neki lesz ciki nem neked.

Hidd el egy idő után leszakadnak rólad,mert rájönnek téged nem érdekel.Nyugi nem rajtad fog az utca röhögni,hanem rajtuk:):)

2012. ápr. 27. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!